RECEPT | 4 snabba vegetariska.

Idag vill jag bjuda er på några riktigt goda recept som jag har testat den senaste tiden. Det första kanske inte faller under snabbt, men det var så gott att jag ju bara måste ha med det!
Det är medvetet att jag inte märker ut mängden för ingredienserna, för jag lyder aldrig det själv. Det är ju så jag får fram min egen bästa smak. Experimentera lite helt enkelt!

Pasta med kronärtskockor från Vegokäk.

Pasta med kronärtskocka

Jag följde nästan receptet, men bytte ut belugalinser mot röda linser istället. Koka linserna. Riv citronskal, pressa ur citronsaft och finhacka timjan. Blanda ihop. Ta upp kronärtskockor från burken med olja, hacka i mindre bitar och spara en del av oljan. Blanda dem med citronblandningen och några matskedar av oljan. Koka pasta. Hacka tomater. När linserna är klara – rör ihop med kronärtskockorna, lägg i tomaterna. Till sist blandar du runt pastan med resten så att allt gottar ihop sig. Krydda efter smak.


Pasta med bön- och svampröra

Pasta med bön- och svampröra

Koka valfri pasta. Hacka lök och ev. vitlök och bryn lätt. Skiva champinjoner och låt steka med löken tills den får färg. Häll i en förpackning blandade bönor (eller välj dina favoritbönor) och en skvätt matlagningsgrädde. Krydda efter önskemål, häll över lite soja och toppa med något grönt för ögats skull, t ex persilja.


Vegetarisk stroganoff från Vegokäk.

Vego stroganoff

Koka ris. Hacka sojakorv i önskat format, stek i mycket fett och svartpeppar. Hacka lök, stek tills den är mjuk. Ha i lite tomatpuré, häll på rejält med grädde och smula ner en halv tärning grönskaksbuljong. Låt puttra tills det har gottat till sig. Det ska fortfarande vara såsigt när det är klart. Dela en citron och pressa över lite i taget medan du smakar av. Blanda i hackad persilja och ät med riset.


Halloumiwrap med citrusmarinad (inspiration från ICA)

Halloumiwrap

Riv skalet av en citron, pressa ur saften. Blanda ihop detta med olivolja i en bunke. Skär salladsärtor i tunna skivor, strimla sallad. Vänd ner i oljan och rör runt. Salta och peppra efter smak. Bred röd pesto på brödet (tunnbröd/pita). Hyvla remsor av halloumi med en potatisskalare. Lägg sallad och halloumi i mitten och rulla ihop. Ta lärdom av mitt exempel ovan och lägg på mindre (eller ät upp det översta lagret först).

4 avtryck, RSS

  1. Sandra 27 april, 2016 @ 07:21

    Alltså stroganoffen! Blev så positivt överraskad för jag har inte haft så bra relation till den rätten tidigare men det var så gott att vi måste göra det i veckan igen!

    • Wilda 28 april, 2016 @ 10:42

      Ja den är helt fantastisk! Jag har haft samma grej, korv var det första jag slutade äta av köttgrejer och har haft svårt även för fejkkorv så nja var inte så lockad men den här grejen gjorde att det knappt kändes som korv 🙂

  2. Ruth | HungryHeart.se 28 april, 2016 @ 13:23

    Åh, MUMS vad mycket gott! Halloumiwrapen låter alldeles extra frestande. Jag får vidarebefordra receptet till familjens matlagare (sambon). Med den rätten kommer han inte lyckas sätta igång brandvarnaren heller! 😉

    • Wilda 1 maj, 2016 @ 10:00

      Haha, fantastiskt. Supergod wrap!

Din mail kommer inte att publiceras.

%d bloggare gillar detta: