Ett sätt för mig att hålla mina mål aktuella under året är att utvärdera dem och tänka högt kring dem vid varje månadsslut. Maj har varit en omtumlande månad. Jag har varit både i förtvivlansdjup och på rosenskimrande moln. Jag har ännu inte landat i orkanerna av känslor.

❤️ Ej uppnått denna månad
💛 Till viss del uppnått/påbörjat
💚 Uppnått denna månad

LYSSNA MED TILLIT.  Jag vill både skratta och gråta för att detta blev årets motto. Det är så märkligt att jag redan i januari kunde veta att det var det som skulle vara årets största utmaning. När livsplanen föll sönder behövde jag lyssna in fortsättningen. Ha tillit till att det var meningen. Ha tillit till mig. Lyssna in mig. Och mitt i detta fanns en person där som mötte mig med kärlek och humor. Som jag föll in i kärlek med. Huvudstupa. Och allt vi är för mig bygger på tillit. Vår tillit. Efter många relationsprövningar genom livet så är detta min ultimata tillitstriumf. Att lita på att vi är vi, att det är just mig som hon vill vara med. Lita på att jag får vara den viktigaste.

Rose

💚 Följa min kropp. Känslolivet har fått leva sitt eget liv och det har varit en viktig utveckling. Med sjukdom, och akutbesök för vad som troligtvis var migrän, plus livets vändningar har jag inte kunnat hålla i träningen som önskat. Jag har ändå varit i rörelse mer än annars, jobbat mer fysiskt. Jag saknar yogan och löpningen, och behöver mer av det i mitt liv. I många lägen där jag vanligtvis inte orkar har jag hittat en flexibilitet och strategier för att spara energi. Jag är tacksam för att mycket av omsorgen om mig själv sker automatiskt idag. Jag behöver fokusera mer på vila och egentid i juni.

💚 Lära känna nya människor. Jag ger henne hela mig. Hon som jag i april undrade med spänning över, som i maj blev min flickvän. Jag tror inte att jag har utrymme för att lära känna fler efter att hon blev halva min värld. Det duger gott så just nu. Jag vill inte bli den som glömmer mina vänner.

Vitsippehjärta

💛 Skriva klart min bok. Jag har skrivit nya kapitel, tagit ett nytt grepp, dödat några darlings och vet vad jag behöver göra. Nu måste jag bara ta mig tiden att göra det. Skriva. Jag har allt jag behöver för att klara det och det handlar mest om prioriteringar. Jag lägger ned deadlinespåret och skriver tills det är klart. Det är viktigare att jag lägger ner min själ i skrivandet än stressar mig igenom. Min målbild just nu är att ha två skrivdagar i veckan då jag verkligen sätter mig in i strukturen och att de andra dagarna skriva minst 15 min på olika spår som jag har tagit fram under skrivdagarna. Känns som en hållbar strategi.

💚 Utveckla bloggen. Hjälp vad det går undan. Jag har snart lyckats bygga klart min nästa blogg och jag är omåttligt stolt. Nu återstår arbetet med att rensa bland gammalt innehåll och sortera om, sen är jag redo för lansering. Efter BBCON är jag dessutom fylld av självförtroende och idéer för att utveckla bloggen som varumärke på en ny nivå. Efter sommarens resor ska jag börja månadsspara för bloggens framtid.

Magnolia

💛 Skala av i mitt hem. Jag har rensat hallutrymmet, satt upp tavlor och bytt hylla. Det gjorde mycket för känslan. Även badrummet har fått sig en rensning. Jag har också slängt bort en del onödiga prylar och planerar att ta nya tag och sälja några klänningar nu inför sommaren. Jag har också börjat spåna på kreativa idéer för vad jag kan göra av allt material jag har sparat i min ateljé. Jag har också tänkt fräscha upp väggarna i lägenheten med ny färg. Snart kanske jag vågar visa upp mitt hem för er.

💚 Välja glädje och se möjligheter. Om april var en tuff månad så var maj en bergsbestigning i acceptansens konst. Efter besked om att jag inte kommer in på socionomprogram i Stockholm gjorde jag ändå precis detta: valde att se möjligheterna. Jag listade vad jag längtar efter att göra som jag inte hade haft tid till annars och vad jag vill göra detta år. När vännerna uteblev från Pride dansade jag järnet i tåget ändå och träffade en annan vän på kvällen. Jag valde glädjen och lät det inte förstöra min dag, även om jag också uttryckte besvikelsen. Idag kan jag välja glädjen. Jag är så oändligt tacksam för den gåvan.

Vitsippor

💚 Bli en säkrare fotograf. High five på den! Visst, många bilder blir crap just nu eftersom jag tvingar mig att bara fotografera manuellt, men det som blir bra blir ju riktigt bra. Är även inne på att investera i Photoshop snart – men först nytt datorbatteri och flytt av blogg. En sak i taget. Det blir bra att träna mig i Photoshop inför min första bröllopsfotografering i augusti.

❤️ Springa ett lopp. Om det går något lopp i slutet av sommaren/början av hösten så har jag nog en chans att klara det. Sommaren är ändå min bästa löpartid eftersom värken blir mindre med värmen. Men mest längtar jag vara efter att orka springa igen. För mycket sjukdom i maj.

Birch leaf

💚 Få en bättre koncentrationsförmåga. Det blir något bättre hela tiden. Tröttheten har varit stor med alla livsförändringar, men det finns en hel del kraft i hjärnan ändå och efter BBCON var jag så glad över att jag ändå hade kunnat koncentrera mig i stort sett hela dagen. Jag orkar längre stunder nu än på mycket mycket länge.

💚 Vara nära naturen ofta och mycket. Vitsipporna och jag har minst sagt byggt en relation i år. Jag har vandrat med vänner i skogslandskapet, plockat blommor, suttit vid vatten i stillhet, hängt i parker, ätit harsyra, doftat på syrénbuskar, lagat rabarberkräm och umgåtts med tomatplantor och pelargoner på balkongen. Den finaste stunden var när en fjäril landade på mig en stund.

DIY bedside table or pedestal with books

💚 Leka och skapa mer. När jag har vant mig vid ljuset börjar min kreativitet flöda. Jag har skapat en hel del denna månad. Till Pride gjorde jag en egen fjärilskrona och ett eget origamihalsband och herregud så mycket jag lekte den dagen i min prinsessklänning. Till BBCON fixade jag snabba visitkort. Jag har även lekt mer med mat och gjort bland annat rabarberkräm.
Jag har hakat på spontana förslag som t ex att förhandslyssna på Kents sista album. Monthly Makers inspirationen visste inga gränser, men till slut blev det en bokpiedestal. Jag fortsätter med evighetsjobbet att slipa mitt bord (statiskt arbete är ingen bra grej med fibro, så det går långsamt) och har emellan hunnit med att fixa till hallen.
Min bästa lekkamrat är flickvännen. Hjälp så roligt vi har det. Hon har ju en helt oemotståndlig humor denna där. Hon har dock hård konkurrens av de tre lekmästarna som redan som treåringar brottar ned mig utan problem. Tack och lov bjuder de mig på obegränsat med osynligt kaffe sen.

❤️ Begränsa min uppkopplade tid. Jag blev kär och det råkade vara ett distansförhållande. Vi skulle väl kunna kalla det att MAXIMERA sin uppkopplade tid. Eh, ja. Oklart om detta är sunt eller ej pga rosa moln skymmer min sikt.

avtryck

 1. Haha åh, detta fick mig att le! Du är så bra, Wilda! Och jag älskar hur du beskriver din relation med J. Det är så mycket magi i dina ord. All kärlek! <3

 2. Mkt hemlig beundrare Svara

  Haj, måste bara saj att jag är glad att du fick maj i maj och att maj fanns där för daj i maj-svaj, okaj haj tjaj.
  mvh hemligaste posten nånsin

  • Wilda Svara

   Åh vad fint. Har bara ca 1000 bilder att ändra storlek på och lite småfix, hehe 😉 Längtar!

 3. Håller med Alicia så mycket, blir så glad av att läsa om hur fint du har med J! Spännande med nya bloggen, jag är sugen på att flytta min jag med! Jag kom på att jag hade anmält mig till en sommarkurs i programmering så jag är inte helt sysslolös den här sommaren, så jag tänker att det kommer att ge mig en knuff till att våga skapa en ny blogg! Men jag måste komma på ett bättre namn, hatar den nuvarande 😛

  • Wilda Svara

   Tack! Åh det ser jag fram emot! Jag tycker ditt namn är jättefint, men det spelar ju ingen roll om inte du tycker det 😉

 4. Alltså heja dig! Låter otroligt spännande med din bok? Folk som dör! Vet inte om jag är mordisk av mig, men fastnade direkt haha…

  • Wilda Svara

   Tack! Haha, nja var nog lite otydlig. Syftade till uttrycket ”kill your darlings” som handlar om att döda idéer som en älskar för att de egentligen inte passar i sammanhanget. Men ja, boken börjar med att någon dör så nog finns det död i den allt. 😉

Lämna ett avtryck