Alkoholfri glögg - reaktionista.se

ALKOHOLFRI GLÖGG – SVARTVINBÄR OCH GRANATÄPPLE

En mustig nykter glögg med rund syrlig smak för de allra bästa stunderna med någon du håller kär. Ja, precis så vill jag beskriva den. Perfekt om du behöver vakna till lite efter all julmat, orka leka med barn/barnbarn en stund till eller bjuda dig själv på något riktigt gott. 

Alkoholfri glögg - reaktionista.se

Du behöver

4 dl granatäpplejuice
2 dl svartvinbärsjuice/saft
2 kanelstänger
5 stjärnanis
10 kryddnejlikor
1 tesked kardemummakärnor
mandlar och russin till servering

Alkoholfri glögg - reaktionista.se

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
  2. Låt koka upp och dra sedan av kastrullen från plattan.
  3. Låt det stå och dra till sig i minst 30 min.
  4. Koka upp igen.
  5. Sila bort kryddorna.
  6. Servera med russin och mandlar och gärna någon god pepparkaka till.

Om du vill ha den sötare går det bra att lägga till lite honung i efterhand.

Alkoholfri glögg - reaktionista.se

Får du inte nog av kreativitet och skapande? Som slutspurt på ett inspirerande år presenterar vi Monthly Makers julkalender 2016, med ett unikt DIY-projekt varje dag fram till julafton!

Läs mer om hur du själv bidrar på tema JUL hos månadens värd Anna María, följ lucköppningen på Facebook och skapa med oss under hela december! Använd gärna #MonthlyMakersJul på Instagram och i andra sociala medier!

Monthly Makers Julkalender

Lucka 1 | Anna María
Lucka 2 | Elsa
Lucka 3 | Ruth
Lucka 4 | Alicia
Lucka 5 | Wilda
Lucka 6 | Stina
Lucka 7 | Sandra
Lucka 8 | Anna María
Lucka 9 | Mikaela
Lucka 10 | Beatrice
Lucka 11 | Beata
Lucka 12 | Sandra
Lucka 13 | Ruth
Lucka 14 | Stina
Lucka 15 | Anna María

Lucka 17 hittar du hos Elsa imorgon.

 

Author

Wilda Kristiansson, 30 år. Högkänslig, introvert socionomstudent bosatt i Eskilstuna. Skriver bok, testar DIY, fotograferar, reflekterar och växer ur trauma.

8 Comments

  1. Det här är precis vad jag skulle behöva bli serverad på sängen idag alltså! Låter så gott med en annorlunda smaktwist!

  2. Satt och sippade på glögg igår och funderade över vad det är som gör att glögg smakar glögg, för jag tycker nog inte att skillnaden är så stor mellan alkoholfri och vinbaserad glögg? Men kryddorna är ju väldigt speciella så det är nog helt enkelt bara kombinationen, haha! Fint!

    • Tack! Ja jag tänker att det är kryddorna. Kardemumman gör mycket har jag insett. Alkoholfri som du köper tror jag ofta är avalkoholiserad, men jag kan ha fel…

    • Vad fint att du tycker det! Verkligen supergott. Tur att det är alkoholfritt annars hade det blivit för mycket för mig redan haha

  3. Pingback: Monthly Makers julkalender | Smällkarameller - Stinas tillvaro

  4. Pingback: Monthly Makers Julkalender – Snöflingor - Beata

  5. Pingback: MONTHLY MAKERS | Mina bidrag 2016 + vad som hände sen | REAKTIONISTA

Lämna ett avtryck

%d bloggare gillar detta: