MONTHLY MAKERS LOPPIS | DIY – taklampa med konstgjorda växter

DIY lampshade with fake plants - reaktionista.se

Jag har hållit utkik efter konstgjorda växter på olika second hand affärer och loppisar ett tag. I augusti på tema pärlor försökte jag pärla ihop en lampskärm, men det blev inte som jag ville. Sedan dess har jag haft en idé om en lampa med slingrande växter. Under tiden har jag fyllt på mitt lager av levande växter, som den crazy plant lady jag har blivit.

DIY lampshade with fake plants - reaktionista.se

Det var först när temat LOPPIS dök upp som jag fick syn på en plastig murgröna i ett loppisfönster. Lyckan var total när jag till helgen gick in och hittade precis vad jag behövde. I det här projektet fick jag också lära mig att koppla ihop en lampkontakt för första gången. Monthly Makers får min kreativitet att växa och frodas!

DIY – TAKLAMPA MED KONSTGJORDA VÄXTER

DIY lamp with fake plants - reaktionista.se

SVÅRIGHETSGRAD | 1 av 5
TIDSÅTGÅNG | ca 20 min
PRIS | Totalt 209 kr
DU BEHÖVER | stomme till lampskärm, lamphållare med sladd, glödlampa, lamppropp (takkontakt), liten skruvmejsel för spårskruv, konstgjorda växter som räcker för att täcka lampskärmen, eventuellt lite tråd (grön/brun) att binda upp växterna med. (Sprayfärg/annan lämplig färg om du behöver måla stommen).

DIY lampa med konstgjorda växter - reaktionista.se

 1. Börja med att måla stommen om det behövs.
 2. Linda växterna runt lampstommen, fyll hålrummen så gott det går.
 3. Bind fast konstväxterna på ställen där det behövs.
 4. Koppla ihop takkontakten med lamphållaren. Den blå med den blå (märkt N) och den bruna med den bruna (märkt L). Låt den gulgröna vara.
 5. Skruva fast lamphållaren och glödlampan i armaturen.
 6. Justera sladden till önskad höjd och skruva fast takkupan.

DIY lampa med konstgjorda växter - reaktionista.se

Ett tag kändes den lite stökig och plastig. Den växer ändå på mig och jag gillar den mer och mer. Den är som allra finast när den lyser över köksbordet i kvällsmörkret. Den harmoniserar fint med alla andra växter i köket och med ljuset får konstväxterna en mer naturlig färg.

DIY lamp with fake plants - reaktionista.se

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat LOPPIS och Stina är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 26 februari för att vara med. Mer inspiration hittar du i temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

32 avtryck, RSS

 1. Mikaela 21 februari, 2017 @ 09:17

  Men herregud vad fint!!! Åh jag blev jätteinspirerad nu att göra en växttaklampa jag med! Fast har aldrig sett liknande plastväxter på loppis (sjukt fint!) så jag tänker en variant med blommor istället! Åååh. Så himla mysigt att få sitta under en växtlampa <3

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 18:49

   Åh vad roligt att det inspirerade dig! Ja, blommor blir nog också superfint tror jag! Jag hade ordentlig tur denna gång! Jag njuter av den om kvällarna nu <3

 2. Alicia 21 februari, 2017 @ 09:47

  ÄÄNTLIGEN får jag se vad du varit så hemlig om och ACK vad värt väntan! Vilken revansch, Wilda! Så fin, så du, så vårig och levnadskraftig (en tänker inte ens på att det är plast) och vacker!

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 18:49

   TACK bästa du! Vad glad jag blir! Åh bästa komplimangen!

 3. Finurliga fröken 21 februari, 2017 @ 12:36

  Åh va fin! Kan tänka mig hur fin den är i mörkret när den lyser. Kram

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 18:50

   Tack! Åh, ja jättevacker men inte så lätt att fånga på bild 😉 Kram!

 4. Lindah 21 februari, 2017 @ 15:03

  Amen vad mysigt! Vilken bra idé! 😀

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 18:51

   Åh fina du! Tack! Supermysigt!

 5. Johanna 21 februari, 2017 @ 16:13

  åh, den passade ju verkligen in i ditt kök! Kan tänka mig hur fint och mysigt den lyser när det är mörkt ute också!

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 18:52

   Tack, Johanna! Ja märkligt nog passade den väldigt bra in hos mig 🙂

 6. Silje 22 februari, 2017 @ 10:35

  Grønt, kult og himla stilig! 😀 Kjempeartig idé og så originalt! Synest den ble veldig fin med lys i, og at den passar så bra i rommet 🙂

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 18:53

   TACK Silje, vilka fina ord! Värmer hjärtat!

 7. lopplisa 22 februari, 2017 @ 20:02

  Supermysig lampa och så fin att vila ögonen på!! Som att ha ett grönskande moln inomhus! Älskaren!! 🙂

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 18:54

   Tack 😀 Åh blir så glad. Jättefint beskrivet. Så känns det verkligen.

 8. Fredrikapåvinden 23 februari, 2017 @ 09:06

  Hihi alltså så hiiiiimela fin! <3 <3 <3 Och passar så fint in i ditt kök!

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 18:55

   Så glad jag blir av din kommentar Fredrika! Trodde inte helt på att den skulle passa men det gör den ju faktiskt 😀

 9. Jessica 23 februari, 2017 @ 13:20

  Kul att Anna María gjorde en plastblommelampa i Superskaparna samma vecka som det här haha??? Så knäppt. Men blev kalasfint ju!!

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 18:57

   JA MEN ELLER HUR??? Haha så knäppt. Tack!

 10. Matsdotter 23 februari, 2017 @ 15:50

  Så himla fint!! Smart idé, snacka om mysigt ljus

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 19:19

   Tack! Jag blev så nöjd 😀

 11. Stina 25 februari, 2017 @ 11:05

  Den blev ju så himla bra! <3

 12. Jess 25 februari, 2017 @ 18:40

  Men åh så himla fint! Särskilt sista bilden, så himla mysigt ljus det blir 🙂

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 19:22

   Åh vad fint att du gillar den! Ja har den tänd lite extra om kvällarna då den lyser som finast 😀

 13. […] börjat på en lista med sådant som jag skulle vilja skapa framöver. Jag gjorde ju också en växtlampa på Monthly Makers tema loppis. Och jag är så sugen på att lära mig […]

 14. Julia 28 februari, 2017 @ 15:38

  Åh en djungellampa! Fantastiskt ju! Är liite anti platsväxter men det är ju såhär man ska använda dem inser jag, väldigt roligt bidrag!

  • Wilda 1 mars, 2017 @ 19:22

   Vad kul att du kände så! Jag har också haft lite svårt för dem, men nu är jag redan inne på att pynta badrummet också 😀

 15. Anni 8 mars, 2017 @ 13:29

  Så djungligt vårigt fint! Det som gör den extra läcker är att du hittat en skärm som är formad som en ampel – det tror jag bidrar till att man inte fattar att det är konstgjorda växter!

  • Wilda 13 mars, 2017 @ 21:31

   Tack Anni! Det är så fint när andra kan se det en själv missar. Så fint att se ampeln ju!

 16. Mary Sane 9 mars, 2017 @ 23:19

  Alltså detta är så KUL! 😀 Vilken underbar inredningsdetalj. Som taget ur en sagobok.

  • Wilda 13 mars, 2017 @ 21:32

   Oj vilken komplimang! TACK! 😀

 17. […] en skadad växt som Asla fick hälsa på. » Besökt många loppisar och fyndat, bland annat till den här. » Skrattat åt, lekt, kramats och pussats (!) med tokkatten Asla. » Cyklat och köpt fröer och […]

Din mail kommer inte att publiceras.

%d bloggare gillar detta: