Äntligen får jag visa er mitt bidrag till Monthly Makers metalltema, och nu kan ni börja länka till era! Jag är så nyfiken på att få se alla tolkningar och varianter på temat. Denna gemenskap släpper loss mer kreativitet än vad jag visste fanns. I november har jag lekt med ståltråd.

Först ville jag göra amplar av konservburkar, sen ville jag göra en tavla och sen en lampskärm. Mest ville jag lära mig sticka med ståltråd. Det tålamodet och den tekniken krävde något mer av mig än jag kunde ge. Istället hittade jag på en egen teknik.

DIY Metall wire bowl - reaktionista.se

DIY – SKÅL AV METALLTRÅD

DIY Metal wire bowl - reaktionista.se

SVÅRIGHETSGRAD | 1 av 5
TIDSÅTGÅNG | 1-2 timmar
DU BEHÖVER | metalltråd (hur mycket beror så klart på hur stor skål du vill göra) och avbitartång.

 1. Gör en ögla på metalltråden. Snurra runt den 2-3 varv och påbörja sedan en ny ögla.
 2. Vrid varannan ögla åt motsatt håll. Upprepa.
 3. När du har en lång girlang tar börjar du snurra ihop den från ena änden genom att haka i öglorna i varandra och sedan vinkla tråden så att det blir en jämn yta som botten.
 4. När du är nöjd med storleken på skålens botten börjar du bygga på höjden istället. Stapla girlangen i varv ovanför varandra och haka i några av öglorna.
 5. Jämna ut öglorna och vrid ihop dem så att du skapar stabilitet. Öglorna högst upp på kanten valde jag att vrida ner, men det är en smaksak. Du kan också stadga upp med mer metalltråd som du drar genom öglorna.

DIY Metal wire bowl - reaktionista.se

För att vara en lek blev jag ändå väldigt nöjd med resultatet. Den fungerar bra både som fruktskål och brödkorg. Lussekatterna jag hittade i frysen fungerade också väldigt bra. På bara några minuter var de borta. Nu är jag nyfiken på vad ni har skapat! Kommentera nedanför med en länk till ditt bidrag!

DIY Metall wire bowl - reaktionista.se

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

I november är temat METALL och jag är värd. Länka ditt bidrag i kommentarsfältet nedan, senast den 28:e november för att vara med i sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.

Mer Monthly Makers hittar du på FacebookInstagram, Pinterest och i gruppen We are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessicaMikaela,
RuthSandraStina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

 

Author

Wilda Kristiansson, 30 år. Högkänslig, introvert socionomstudent bosatt i Eskilstuna. Skriver bok, testar DIY, fotograferar, reflekterar och växer ur trauma.

130 Comments

  • Ja, lussekatter är svåra att motstå! 🙂 Tack! Haha, du är verkligen så oväntat kreativ! Det inspirerar!

  • Tack! Ja, En och en halv timme ungefär men det gick snabbt när jag väl hittade tekniken 🙂
   Så fin girlang! Vilket detaljarbete!

 1. Vad påhittigt och fint! Hade aldrig gissat att det skulle bli en skål av sneakpeeken på instagram! Häftigt! Kul att få leka och så blir det ändå något fint och användbart. Heja!

  • Tack! Haha nej det hade nog inte jag heller när jag hittade på girlanden 😉 Ja men verkligen kul! 😀

 2. Så fint Wilda! Antons syster brukar göra ljusstakar och ljuskronor att hänga i taket av ståltråd. Gillar verkligen finessen i sånt här och att det bli så himla användbart. Jättefint, verkligen!

 3. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #46 | textkärlek, Alicia och klädbyte. | REAKTIONISTA

  • Tack! Vad fint att du gillar det 🙂 Nu fick jag något nytt att testa av ditt bidrag! Tack för inspiration!

  • Tack! Så fantastiskt fint att du kunde skapa under så svåra omständigheter. Det berör <3

  • Jo på sätt och vis men det gick ju ändå väldigt smidigt så om du har dåligt tålamod kan du ju dela upp jobbet på fler tillfällen. 🙂 Tack för ditt bidrag! Jag gillar det!

  • Tack Ruth <3 Vad fint att du ser det, jag tänkte det så först men kände att jag tappade det lite längs vägen 😉 Din skål är helt magnifik! <3

  • Åh, vad jag tycker om dina tolkningar! De värmer i hjärtat. Tack!
   Och ditt bidrag är så knasigt bra att jag blir helt stum.

  • Åh tack, Julia! Vad fint att du tycker det 😀 Gillar ditt bidrag mycket (som du förstår efter mina kommentarer kanske).

  • Vilken häftig figur! Tyvärr tar vi inte emot bidrag som inte är gjorda under just denna månad, men inspirerande minst sagt! 😀

  • Ja, jag är redan så fascinerad över mångfalden i tolkningarna! 😀
   Och ditt bidrag är ju verkligen egensinnigt på många sätt! Fint! Tack för dina fina ord <3

  • Tack, Jessica! Vad spännande att höra att du gjorde det som barn. Det var väldigt kul 🙂

  • Vilket underbart bidrag, tack! Ja, det var lätt att äta upp lussekatterna från den skålen 😛

  • Så trist när idéer inte håller hela vägen, men så kreativt av dig att hitta på något nytt! 😀

 4. Roligt tema! Jag böjer nästan dagligen nånting av metalltråd. Järntråd, aluminiumtråd, taggtråd… Här är vad jag tillverkat den här månaden.

 5. Pingback: Monthly Makers julkalender - Stinas tillvaro

 6. Åh vad fint! Mitt bidrag är knappt metall alls, bara några ynka små öljetter i metall. Det fina är att de sitter fast på en egengjord jul/adventsstjärna! Men metalldelen i mitt bidrag är så futtigt att jag övervägde att inte vara med alls, jag har knappt skapat något annat den här månaden (gör inte en egen julstjärna, det blir fint, men det är inte värt tiden) och lyckades i princip av en slump klämma in det på temat, men sen kände jag att det är bättre att vara med med det här än att inte vara med alls 🙂 här kommer bidraget: https://www.instagram.com/p/BNU_KiBBYdk/

  • Helt rätt tänkt! Det viktiga är inte att materialet/temat finns med – det är tänkt att inspirera. Din julstjärna är helt underbar!

 7. Fantastisk skål!

  Här har ni mitt bidrag till tema metall. Min bästa ide om du har tröttnat på barrande och skrymmande julgranar. Eller om du helt enkelt vill ha garanterad framgång på årets julfest. Det bästa av allt är att du varken behöver kunna sy eller klistra. 30 säkerhetsnålar är allt du behöver för att få till den.

  http://fixasjalv.se/jultroeja

  • Haha, ja så himla lätt att glömma när en kommer in i lättnaden efter att ha hunnit till deadline 😉 Tack för länk!

 8. När jag nu ser din finfina krog och tekniken bakom vet jag preciiis vad jag hade velat göra – katten också att jag inte kom på det i tid! Nu får ni återigen avnjuta ett mer eller mindre misslyckat bidrag från mig.

  • Det är det som är så fint med Monthly Makers! Vi kan inspirera varandra. Det är inte för sent att göra nytt 😉 Ditt bidrag är verkligen häftigt. En hel installation ju!

 9. Oj, höll på att glömma att länka mitt bidrag.
  Ser med spänning fram emot sammanställningen av alla bidrag. Det har varit ett spännande tema som alltid. Fantastiskt vacker skål du gjorde. Jag trodde först det var ett smycke du höll på med och på sätt och vis blev det ju det, ett smycke att sätta fram på bordet.
  https://instagram.com/p/BNCaXZTghmW/
  Hoppas detta är rätt länk till mitt bidrag.

  • Ja, det hade nog kunnat fungera som smycke också! Tänkte det som ett armband ett tag 😉
   Tack för detta fenomenala bidrag! 😀

 10. Jag tycker att skålen är jättecool! Den påminner mig om en skål jag har gjort i lera. Jag gjorde också öglor, fast av lera då, som jag sedan satte ihop tills de bildade en skålformad grej. Den har varit väldigt användbar, särskilt till frukt och avocado! Jag tror att det är att luften kan cirkulera runt om, på ett annat sätt, som gör att jag tycker att frukten liksom håller bättre i den, än i traditionella skålar. Och jag tänker att det borde vara samma sak med din skål! Så kul 🙂

  Jag lyckades till sist få ihop ett kort bidrag till månadens tema. Du hittar det här: https://splendiferouslytiggerific.wordpress.com/2016/11/28/monthly-makers-november-metall/

  • Så häftigt att du gjort något liknande. Ja, jag kan tänka mig att det håller lite bättre faktiskt 😀
   Och jag är så glad att du är med och skriver. Värdefullt!

 11. Pingback: ERA BIDRAG | METALL | REAKTIONISTA

 12. Pingback: Monthly Makers METALL – DIY Halo Lamp - Dnilva

 13. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #47 | rönnbär, blå himmel och julmarknad. | REAKTIONISTA

Lämna ett avtryck

%d bloggare gillar detta: