Monthly Makers NATUR | Tavla med pressade växter

Nature

Det här måste vara mitt favorittema i år. Naturen är en mästerlig inspirationskälla. Jag har även tidigare skapat mycket på temat natur, i år och tidigare år. Den här månaden ville jag göra något med höstlöv, men de där röda och orangea nyanserna som jag tycker bäst om har dröjt och börjar komma först nu. Höstlöven får vänta. Istället kom jag på att jag i juli lagt några blommor och blad i press.

Nature

Jag hade tänkt göra små tavlor med träramar med ett blad och en blomma i varje ram. Sedan hittade jag den här guldramen som kändes helt rätt i ton. Jag undrade om jag kanske inte kunde hitta ett till glas till den bland mitt ramlager. Och jo, det kunde jag!

NatureNature

Jag placerade ut växterna så att de harmoniserade i färg och form och fick det utrymme de behövde för att göra sig rättvisa. Sedan placerade jag det andra glaset ovanpå. Svårare än så var det inte.

NatureNature

Jag är mycket nöjd med resultatet. Äntligen har jag något fint att hänga i tomrummet i slutet av min vägghylla. Pricken över i:et är att blåklockan glittrar!

Nature

15 avtryck, RSS

 1. Hanna 25 september, 2015 @ 09:46

  Jättefint! Så enkelt men ändå så effektfullt.

  • reaktionista 25 september, 2015 @ 10:53

   Tack! Ja, det krävdes väldigt lite arbete.

 2. Silje 25 september, 2015 @ 22:11

  Virkelig nydelig! Fargene er så fine sammen, og som Hanna sier så er det så enkel, men likevel effektfullt! 🙂 Ble ordentlig fint på veggen!

  • reaktionista 26 september, 2015 @ 09:03

   Tack, Silje! Så fint att du uppskattade den!

 3. Sia 26 september, 2015 @ 13:05

  Älskar den här tavlan. Toppen!

 4. Alicia 26 september, 2015 @ 21:17

  Ack vad vackert :’) Så fint med alla de olika strukturerna och formerna, som ändå känns harmoniserande och sammanhållna. Jag älskar att du inte nöjde dig med en trären ram utan körde på guld som såklart alltid är tolv gånger bättre 😉 Ett väldigt fint sätt att spara sommaren på. Det är så naturnära och eteriskt på samma gång.

  • reaktionista 28 september, 2015 @ 11:27

   Tusen tack! Så fint att få höra vad du ser i mitt verk, att det uppskattas.

 5. Mikaela 28 september, 2015 @ 11:02

  Det är lite kul att vi var flera som gjorde ungefär samma grej, men att resultaten ändå blev så pass olika. Älskar att du har en guldram till och att du blandat olika sorters blommor och blad, ser ut som en sommaräng som frusit i tiden. Vackert!

  • reaktionista 28 september, 2015 @ 11:33

   Men åh så himla fint ”en sommaräng som frusit i tiden” måste ju vara det mest poetiska jag har läst den här veckan! TACK!

 6. Jessica 30 september, 2015 @ 16:55

  Håller med Mikaela så om att det ser ut som en sommaräng! Tänk vilken lyx att få ha sommar året runt!

  • reaktionista 30 september, 2015 @ 18:10

   Tack! Åh, ja den har verkligen förgyllt mina dagar sedan den kom upp på väggen.

 7. […] januari / februari / mars / april / maj / juni / juli / augusti / september […]

 8. Monthly Makers: december. | REAKTIONISTA 14 december, 2015 @ 07:03

  […] Makers bidrag. Nu senast använde jag en glasburk som ljushållare och när jag bevarade sommaren mellan två glasskivor. Jag har inte helt bestämt mig än, men det lutar mot återbruk av något slag. Som vanligt bjuder […]

 9. 2015 | Ett kreativt år. | REAKTIONISTA 30 december, 2015 @ 15:11

  […] hösten gjorde jag en garnlampa och fick tapetklister överallt och sparade sommaren mellan två […]

 10. […] bokstäver / flädersaft / blomvas / blomsterkrona tavla av pressade blommor / brodera en ormbunke / färga blommor med karamellfärg / midsommarkrans / […]

Din mail kommer inte att publiceras.

%d bloggare gillar detta: