MONTHLY MAKERS | NOVEMBER

24100822346_d08fe2e05a_b

Det är den 10:e och dags att sätta igång den kreativa hjärnhalvan! Med ny månad har värdskapet gått över från Elsa till mig. Jag ser fram emot att ge er inspiration, reflektioner och pepp under november.

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Temat vi ska inspireras av denna månad är…

Monthly Makers Metall - reaktionista.se

METALL

Metall är ju ett typiskt materialtema – men sen tänkte jag några vändor till. Det går så klart att tolka temat bokstavligt. Skapa med metallmaterial som aluminium och tenn eller göra egna unika smycken i guld eller silver. Men du kan också inspireras av färgerna i olika metaller, som den härligt kopparröda, den bronsbruna eller murriga toner av rostigt järn. Kanske måla tennsoldater eller återbruka konservburkar? Strukturen av silvermynt, stjärnglansiga medaljer eller tyngden av bly kanske kan ge upphov till nya idéer?

Metal photos from Pixabay - reaktionista.se

Mina tankar vandrar mellan den poetiska kontrasten i hårt och mjukt, till guldsprayade prydnadsfigurer och åkerbrukade metallföremål. Jag har en känsla av att jag kommer att se metaller vart jag än befinner mig i november. Jag behöver få leva med temat ett tag innan inspirationen landar.

Jag bjuder på några DIY:s som tilltalar mig just nu. Jag kommer att fortsätta inspirera er via Instagram månaden ut. Håll mig gärna sällskap i metallernas värld.

Inspiration Metal DIY Monthly makers november - reaktionista.se

iPad hållare av kopparrör av A bubbly life / skultpurmålningar med metalltråd av Christina James Nielsen
konservburkar som vaser av Emmas Vintage / anslagstavla av metallnät av DIY in PDX
nyckelring av tesked av billetsdoux / fjärilskrona i regnbågsfärger av mig

Så här går det till

1. Skapa något på temat METALL, blogga eller instagramma det (tagga gärna #monthlymakers eller länka till oss). Ditt bidrag ska vara gjort samma månad som temat är aktuellt.
2. Håll utkik på min blogg den 20 november, när mitt bidrag dyker upp kommenterar du inlägget med en länk till ditt eget. Senast den 28 november behöver jag ditt bidrag.
3. Jag sammanställer allt vi har gjort tillsammans den 30 november och lämnar sen över värdskapet inför nästa månad.

Mer Monthly Makers hittar du på Facebooksidan, Instagram, Pinterest och i inspirationsgruppen.

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsa,
JessicaMikaelaRuthSandraStina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

30 avtryck, RSS

 1. Finurliga fröken 10 november, 2016 @ 07:38

  Åh vilket roligt tema! De ska jag fundera på en stund och se om jag kan vara med. Kram

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:11

   Åh vad fint att du tycker det och jag hoppas att du kommer på något! Det vore så fint! 😀

 2. Alicia 10 november, 2016 @ 08:13

  Så fint och inbjudande presenterat! Älskar bilden med säkerhetsnålbokstäverna. Känner som du är metall inledningsvis är ett svååårt tema men pressen i hjärnan släpper lite med dina tankelekar och olika sätt att tolka ordet. Vi får se vad det blir!!

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:12

   Tack Alicia! Fint när jag är nöjd med något och andra också ser det jag ser 😀 Stolt! Jätteglad att dina tankar kom igång av inlägget. Det var meningen 😉

 3. Mikaela 10 november, 2016 @ 08:16

  Hurra vad ku! Jisses vad fin skulpturtavlan var, den inspirerade mig!

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:13

   Visst är det?!!! Åh ja inspirerar mig så mycket att jag vill göra fler bidrag. 😀

 4. Stina | Stinas tillvaro 10 november, 2016 @ 09:32

  Så snyggt presenterat Wilda, ska bli riktigt spännande detta 🙂

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:17

   Tack Stina! Det värmer att höra! Det känns jättekul.

 5. Beata 10 november, 2016 @ 11:04

  känns så klurigt detta! 🙂

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:17

   Ja lite klurigt, håller med.

 6. Jessica 10 november, 2016 @ 17:32

  HERREGUD DEN TAVLAN!!!!! och så fint presenterat Wilda <3 Undrar om jag ska göra något i koppar och den där gröna som ärgad koppar blir!

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:18

   Ja, visst är den helt magisk? Tack, Jessica <3 Åh vilka fantastiska färger. Ser fram emot resultatet 😀

 7. Jenny 10 november, 2016 @ 18:34

  Spännade tema! Har redan lite idéer men vi får väl se vart det slutar 🙂 Tankarna börjar verkligen snurra med dina förslag på olika vinklar av temat, ska bli riktigt spännande att se vad alla hittat på i slutet av månaden!

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:19

   Vad härligt att du redan har idéer! Så glad jag blir att du uppskattade tankeströmmarna 😀

 8. Louie 10 november, 2016 @ 19:41

  Spännande tema! Ska se vad man kan komma på:)

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:19

   Kul! Ser fram emot att få se 😀

 9. Borgmästaren 11 november, 2016 @ 10:02

  Ja, men det var ju ett spännande tema. För mig har det blivit mycket textil och garn framåt jul så det blir kul att byta ut det mot lite hårdvara.

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:20

   Så härligt att du ser det så. Det ska bli fint att få ta del av. Spännande!

 10. Emma Broberg 11 november, 2016 @ 10:14

  Vad roligt med metall-tema! Hoppas du får en jättefin fredag, kram. ♥

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:21

   Härligt att du gillar det! Detsamma (som svar från en ny fredag) Kram! <3

 11. […] driv och gemenskap som håller utmaningen och mig igång även i den deppigaste av månader. Nytt tema ute nu och jag är […]

 12. Julia 13 november, 2016 @ 20:48

  Spännande tema! då är det bara att börja klura på vad man kan fixa ihop av metall (:

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:21

   Så är det! Kul att du uppskattar det!

 13. Ruth | HungryHeart.se 13 november, 2016 @ 22:06

  Så himla snyggt och inbjudande presenterat, Wilda! Älskar första bilden. <3
  Min första tanke som dök upp på temat var: "Jaha, nu får man väl lära sig att svetsa. Det blir ju krångligt." =D Men det går ju att tolka temat brett, precis som du skriver! Det blir kul och utmanande det här. =)

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:24

   TACK! Det värmer verkligen eftersom jag är så nöjd själv också 😀
   Haha ja men jag tänkte faktiskt något sånt själv också. Hahaha varför ska vi krångla till det så mycket? 😛 Jättespännande att se hur folk har bänt på metallerna 😀

 14. Jess 14 november, 2016 @ 19:43

  Åh, kul tema! Tänker mig att jag ska kombinera det med årets adventsljusstake, tror minsann att jag redan har en idé klar!

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:25

   Men lyllos! Kul att du får idéer så direkt. Blir väldigt nyfiken!

 15. Denise 15 november, 2016 @ 12:45

  oj oj oj oj OJ!!! hade tänkt vara med i mm den här månaden för det var så länge sedan nu men vilket svårt tema!!!! känner att jag vill göra ca tusen saker samtidigt som jag inte kommer på något alls! men just därför ska jag göra mitt yttersta och vara med och skapa något för har hållit mig i min comfort zone alldeles för länge och behöver en rejäl utmaning. slut för fegande, dags för skapande!

  • Wilda 18 november, 2016 @ 19:26

   Så var min första reaktion också! Först jättesvårt, sen för många idéer och så bara tomt. Vore så kul om du var med och ännu roligare om du testade något nytt! 😀

 16. […] Montly Makers släppte sitt novembertema metall var min första tanke: ”Metall?!? Guuu, vad svårt tema”. Men det är också det […]

Din mail kommer inte att publiceras.

%d bloggare gillar detta: