Monthly Makers PAPPER | DIY – pappersblommor

Första månaden med Monthly Makers och temat papper. Vad kan en pyssla ihop med papper?

Tidigare har jag pysslat med decoupage och kort för födelsedagar osv (scrapbooking). Se till exempel mina studentkort som jag blev mycket nöjd med. Jag skriver ju också en hel del på papper även om jag idag föredrar tangentbord. Jag målar i akryl och akvarell kontinuerligt. Under en svår period använde jag kollage som terapiform, för att uttrycka vad jag kände och tänkte när mina egna ord inte räckte till. Tänk så viktigt det är med kreativitet!

IMG_8851

Det vore ju inte så kreativt om jag inte tänkte utanför de här ramarna så jag satte mig ett tag vid Pinterest och kikade runt. Jag fastnade för kortlekskärlek (länk), pappersfluga (länk)och alla underbara pappersfjärilar (länk). Jag är fjärilsfanatiker för er som missat det. Men jag bestämde mig för att ge mig på dessa pappersblommor. Det var en utmaning på en lagom nivå denna månad. Resultatet nedan får tala för sig självt.

IMG_3225

Jag kunde inte hålla mig helt borta från de trygga kreativa formerna och fortsatte pysslet med min receptbok som nu har en klar framsida åtminstone. Jag ska försöka lösa kategoriseringen av recept på något vis, sen ska den bli klar som inspirationsbok för trötta matdagar.

IMG_3211

En ettåring skulle firas. Eftersom tidsbrist inte är ett argument mot kreativietet snickrade jag snabbt ihop ett litet kort med scrapbookingpapper, dubbelhäftande tejp och en blå matchande penna. Voilá!

23 jan

0 avtryck, RSS

 1. Alicia 25 januari, 2015 @ 17:55

  Aah, jag tycker också att kollage är bland de allra bästa terapiformerna! Så prestationslöst och så kan en bara förena allt en tycker om i ett underbart kreativt huller om buller. Jag kan sitta i många många timmar och bara leta och klistra bilder.
  Kul med blommorna sen! Många som har tolkat papperstemat tredimensionellt – men ändå på så himla olika vis! Det gör mig kalasglad 🙂

  • reaktionista 26 januari, 2015 @ 09:24

   Ja, helt underbart är det. Jag satt nästan dygnet runt i ett halvår tillsammans med en annan person. Vi byggde grunden till vår relation genom kollage skulle jag säga. Det är en spännande form.
   Så himla kul utmaning ni har kommit på! Jag ser verkligen fram emot kommande teman också. Det är ju superkul, och så många nya bloggar jag redan har hittat och fastnat för! Tack för det!

 2. x-handarbete-pyssel 25 januari, 2015 @ 20:02

  De påminner lite om quilling som jag också funderade på att göra, utöver papperstillverkningen jag ägnat mig åt idag. Kanske limmar jag på quilling på mitt egengjorda papper?!
  Fina blev dina blommor i alla fall!

  • reaktionista 26 januari, 2015 @ 09:22

   Var tvungen att googla quilling och oj så häftiga skapelser! Häftigt att göra eget papper. Vilken fantastisk tolkning! Och tack för komplimangen. 🙂

 3. Mikaela 25 januari, 2015 @ 22:16

  Vad många saker du hunnit med, kul med så många olika tolkningar på temat 😀 Snyggt gjort!

  • reaktionista 26 januari, 2015 @ 09:21

   Åh tack! Och jag som tyckte jag spretade för mycket, men sån är väl kreativiteten i och för sig. Verkligen många spännande tolkningar när jag kikar runt bland bloggarna.

 4. Edie 25 januari, 2015 @ 22:20

  Nämen vilka härliga blommor! Ska det vara hyacinter? En av mina favoritblommor, och dessa håller ju lite längre! ^^

  • reaktionista 26 januari, 2015 @ 09:19

   Tack! Ja, kanske. Något i närheten i alla fall. Hyacinter är vackra och de här behöver jag ju inte nysa av, så de har flera fördelar!

 5. Beatrice 25 januari, 2015 @ 23:14

  Ja! Älskar det! Inte alls som alla pappersblommor en ser av silkespapper och crepepapper, mycket roligare!

  • reaktionista 26 januari, 2015 @ 09:18

   Tack! Nej, tyckte verkligen att de hade något visst över sig de här blommorna.

 6. Sandra 26 januari, 2015 @ 07:49

  Så fina saker! Älskar blommorna. Tycker de påminner om en blandning mellan hyacinter och lupiner. SÅ fint!

  • reaktionista 26 januari, 2015 @ 09:18

   Tack så jättemycket för fina ord! Ja, jag tycker också att det är något mellanting där.

 7. […] Hanna, Sara, Anna, Jess, Emmy, Annica, Sara, med nål och tråd,  Sandra, Anna, Hanna, Lovlilett, Wilda, Alicia, Kreater Johanna, Hille, My, Form&Känsla, Emma, Linnea, H, x-handarbete-pyssel, […]

 8. […] januari / februari / mars / april / maj / juni / juli / augusti / september […]

 9. 2015 | Ett kreativt år. | REAKTIONISTA 30 december, 2015 @ 15:11

  […] började med pappersblommor som bara var en kul enkel grej att börja med för att göra någonting. Nästa månad var temat […]

Din mail kommer inte att publiceras.

%d bloggare gillar detta: