MONTHLY MAKERS TYG | Sänggavel med växttryck

Maj rusar iväg mot sommar och det är dags att börja lämna in bidrag på tema TYG! Det gör du i en kommentar på detta inlägg. Det ska bli så spännande att se vad ni har skapat! Men vad har jag hittat på?

Sänggavel med växttryck DIY - reaktionista.se
Sänggavel med växttryck DIY - reaktionista.se

Denna sänggavel med växxtryck har funnit med som idé från i höstas då jag började köpa hem tyger och hänga bakom sängen. Jag har sängen stående i vardagsrummet för att jag gillar att sova ljust. Jag kände att jag saknade något att luta mig mot och något som markerade sängen i rummet. I och med detta tema fick jag äntligen tummen ur!

Sänggavel med växttryck DIY - reaktionista.se

Det har varit ett äventyr från första början. Som den växttjuv jag är smög jag en tidig eftermiddag runt i en av stadens parker och plockade ihop några blad och grenar till växttrycket. Tror ni inte preciiiis då kör polisen en runda i parken? Det tog ett bra tag för den pulsen att lugna sig och förstå att det nog inte är polisens högsta prioritet att haffa blomstertjuvar. Jag skrattade så att jag kiknade sen!

Det andra äventyret var när jag precis var klar med trycket och bara skulle häfta fast det. Då hade min häftpistol gått och gömt sig. Jag anar att den var lite trött efter det hårda arbetet förra månaden och därmed tagit semester en månad. Jag fick helt enkelt låna någon annans utvilade häftpistol!

Sänggavel med växttryck DIY - reaktionista.se

BYGG EN SÄNGGAVEL MED VÄXTTRYCK

 

SVÅRIGHETSGRAD | 3 av 5
TIDSÅTGÅNG | ca 4-5 timmar.
PRIS | ca 400 kr (baserat på att du köper tyg och kuddar på second hand och köper en stor skiva plywood)
DU BEHÖVER | Växter, textilfärg, tyg/lakan, gamla kuddar, strykjärn, pensel, tidningar, plywoodskiva, tumstock, häftpistol och häftstift.

En varning! Det här är inget jobb för en perfektionist. Textiltryck är oförutsägbart och pilligt och blir snarare en effekt än ett klockent resultat. Jag behövde verkligen släppa detaljtanken på hur jag ville att det skulle bli. Med lite träning fick jag in den rätta snitsen.

Sänggavel med växtmönster DIY - reaktionista.se

FÖRBEREDELSER

1. Mät upp hur stor träskiva du vill ha. Min står på golvet och ska gå att sitta lutad mot även med huvudet så i mina mått är den lika hög som bred: dvs 120×120 cm.

2. Plocka växter med tydliga konturer i önskat mönster blad/grenar/blommor eller löv. Plocka dem samma dag för att få bäst resultat, eller ställ dem i vatten så att de håller sig. Torra växter krymper och är svårare att formera. Du kan pressa dem lite mellan tunga böcker i några timmar så rätar de ut sig lite och blir lättare att jobba med.

3. Mät upp hur stort tygstycke du behöver trycka på och vik in/nåla upp det så att du har en yta att förhålla dig till.

4. Skissa upp på ett papper hur du vill skapa ditt mönster. Skissa även på tyget med textilpenna om du vill det.

5. Skydda ytan där du jobbar med tidningspapper så du kan kladda fritt.

6. Täck ett blad med textilfärg och testtryck på papper/tidning först för att avgöra hur mycket färg du behöver.

Sänggavel med växttryck DIY - reaktionista.se

TEXTILTRYCK

1. Täck ett blad med textilfärg med pensel och lägg det försiktigt mot tyget.

2. Räta ut det med lätta fingrar och stryk lätt från mitten och utåt på varje bladdel så att färgen tränger in i tyget. Grenar trycker du med lätt hand ned mot lakanet. Ta sedan försiktigt bort växten.

3. Fyll i de delar som inte fäst så bra med pensel. Måla på frihand om du vill lägga till något eller förtydliga något.

4. Upprepa steg 1-3 tills du har ditt mönster.

5. Stryk på baksidan av tyget för att fästa färgen.

Sänggavel med växttryck textiltryck- reaktionista.se

BYGG EN SÄNGGAVEL

 1. Placera kuddarna som du vill ha dem ovanpå plywoodskivan, dra ur en del av innehållet om du vill fördela det mer plant.
 2. Fäst antingen kuddarnas ändar eller en del av luddet med häftpistol (så att allt inte hamnar i en hög längst ner i tyget sen).
 3. Lägg lakanet över med trycket placerat som du vill ha det. Mät upp vart gränsen för sängen går och fäst lakanet med häftstift längs den kanten.
 4. Spänn sedan upp tyget över kuddarna och fäst det på baksidan. Rätta till kuddarna från sidan om det behövs innan du häftar igen där också.

Bygg en sänggavel - reaktionista.se

Här kommer jag sova gott, skriva dagbok om kvällarna och kunna läsa många böcker med en bra läsställning för min stackars rygg och nacke.

Nu är jag nyfiken på vad ni har skapat! Jag har ju redan fått se så många spännande, inspirerande och häftiga skapelser via instagram. Nu vill jag se vad just du har gjort – lämna en kommentar med länk!

Sänggavel med växttryck DIY - reaktionista.se
Sänggavel med växttryck DIY - reaktionista.se

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat TYG och jag är värd. Länka ditt bidrag i kommentarsfältet nedan senast den 28:e maj för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanalser – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.  Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på InstagramPinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

147 avtryck, RSS

 1. […] mitt bidrag till Monthly makers för maj. Ett egenritat och sytt linne 🙂 Denna månaden är det Wilda som är värd. Bakstycket är delat i två och så är det ett veck mitt på för lite mer […]

 2. Alexandra 20 maj, 2017 @ 08:10

  Å va läskigt, nu är jag den första som kommenterar 😉 Hade egentligen inte tänkt vara med denna månaden, men så hade jag en bit tyg hemma som blev till ett linne som blev klart igår, så det blev ett bidrag trots allt 🙂 Här finns ett par bilder: https://igottpysselsallskap.wordpress.com/2017/05/20/forsta-varma-kvallen-for-i-ar-och-ett-nysytt-linne/

  Va roligt att se hur du gjort din sänggavel, gillar projekt där man inte behöver köpa en massa avancerade och svindyra saker 🙂

  • Wilda 22 maj, 2017 @ 17:24

   Så roligt att du kom först av alla! Och ännu roligare när du inte hade tänkt vara med och att du ändå lyckades få till något 🙂 Jätteglad för det! Tack för dina fina ord. Ja, det är mina bästa projekt. Sånt som knappt kostar. 🙂

 3. Nastasja 20 maj, 2017 @ 09:07

  Vad är duktig, Wilda! Blev verkligen superfint.

 4. Clara, Bossbloggen 20 maj, 2017 @ 09:10

  Shit så snyggt! Bra jobbat 😀

  • Wilda 22 maj, 2017 @ 17:27

   Tackar! Vilken skön uppmuntran att få! 😀

 5. Thea 20 maj, 2017 @ 09:21

  Men alltså, så otroligt vackert! Inspiration på hög nivå; nu hoppas jag att bladen och blommorna slår ut här i norr inom kort så jag kan göra något liknande!

  Här är mitt enkla men personliga bidrag. Första gången jag är med, men absolut inte sista <3

  http://vasterdrottningen.se/skapande/varfor-far-jag-inte-pa-mig-dina-bla-jeans-2/

  • Wilda 22 maj, 2017 @ 17:31

   Otroligt glad för ditt bidrag och vilket smicker att du vill göra något liknande! <3 Välkommen in i gänget Thea!

 6. Silje 20 maj, 2017 @ 09:40

  Grønt, vårleg og veldig fint! Diggar at uttrykket er så enkelt med bare kvitt og grønt samstundes som det lyser opp både rommet og senga 🙂 Her er mitt bidrag no i mai: https://siljehusmor.blogspot.no/2017/05/ei-turkis-bok-til-ein-haug-med-postkort.html?m=1

  • Wilda 22 maj, 2017 @ 19:47

   Vad roligt att du tyckte om det. TACK!
   Så otroligt kreativt gjort Silje! Det är alltid kul att se vad du hittar på och jag är glad att du är med månad efter månad! 🙂

 7. Louie 20 maj, 2017 @ 10:19

 8. Alicia 20 maj, 2017 @ 10:51

  Såå vackert Wilda! Plötsligt blev sängen hela rummets höjdpunkt!

  • Wilda 22 maj, 2017 @ 19:53

   Tack fina! Ja den känns verkligen så rätt. Värmer att du gillar det! 😀

 9. Jenny 20 maj, 2017 @ 10:56

  WOW Wilda! Är nästan mållös. Så himla fin, kreativ och magisk lösning! Det ser ju verkligen urmysigt ut och det vilda i växttrycket passar ju så bra med naturtemat i sig. Det känns väldigt du också! Blir sjukt inspirerad, har själv funderat mycket på olika lösningar för en fin sänggavel som inte tar så mycket plats, mitt sovrum är bara ungefär 10cm längre än själva sängen så jag får inte plats med någon maffig snidad träkonstruktion som jag egentligen drömmer om.

  • Wilda 22 maj, 2017 @ 19:55

   TAAAACK! Alltså vilken himla fin fanfar av beröm du ger mig! Framför allt att det känns jag. Finare kommentar kan en ju inte få! <3 Det här var en väldigt enkel lösning som ju ändå blev väldigt fin så jag hoppas att du hittar fram till din sänggavel med en liten push härifrån 🙂 Förstår att du drömmer om en sån stor träsnidad. Det är ju du 😉

 10. Sandra Leone 20 maj, 2017 @ 11:09

  SÅ FINT! Och otroligt somrigt och härligt!

  • Wilda 22 maj, 2017 @ 19:56

   TACK! Jag blir så himla glad!

 11. Jess 20 maj, 2017 @ 12:43

  Men wow, så fantastiskt fint! Det ser så lugnt och rofyllt ut.

  • Wilda 22 maj, 2017 @ 19:57

   Tack!!! Det är det verkligen. Som att sova under en sommaräng <3

 12. Elin 20 maj, 2017 @ 14:05

  Så otroligt fint!

 13. Lena 20 maj, 2017 @ 22:14

  Så härligt fin o somrig
  Lämnar ett bidrag hur man enkelt återanvänder gamla kläder o gör en fin kudde
  https://instagram.com/p/BUBkKI1ByFx/

  • Wilda 23 maj, 2017 @ 18:19

   Tack! Så himla smart bidrag du gjort 🙂

 14. Borgmästaren 21 maj, 2017 @ 11:37

  Det blev ju välsigt fint och smart att fylla i med pensel de delar som inte blev så starka.

  Jag hittade ett sätt att återvinna broderade dukar. Du hittar det här: http://mitthemarminborgnaturligtvis.blogspot.se/2017/05/monthly-makers-tyg.html

  • Wilda 23 maj, 2017 @ 18:21

   Tusen tack! Ja det gjorde det genast finare! 😀
   Och vilket fint bidrag du har gjort! Otroligt påhittigt och vackert.

 15. Ellen 21 maj, 2017 @ 15:08

  jag älskar detta!! så himla fint

  • Wilda 23 maj, 2017 @ 18:22

   TACK ELLEN!!!! Så glad 😀

 16. […]    Sänggaveln som blev klar i sista stund tack vare att jag fick låna en […]

 17. Mikaela 21 maj, 2017 @ 16:45

  Det här måste det vara det vackraste du skapat i mina ögon! WOW alltså! Så sjukt fint!
  Här är mitt bidrag! http://www.mikaelapuranen.se/2017/05/monthly-makers-tyg-kruka-filt/

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 12:57

   Tack Mikaela! Vilken himla komplimang <3 Och åh ditt bidrag var verkligen en fröjd för ögonen!

 18. Vecka 20 | Jess 21 maj, 2017 @ 19:51

  […] Wildas sänggavel. Är så inspirerad till att göra om i sovrummet och göra en egen sänggavel nu. […]

 19. Johanna 21 maj, 2017 @ 20:58

  RIKTIGT drömmig sänggavel! Känns verkligen somrig, och känns verkligen dig. superfin!

 20. Kuckilura_crative_ideas, Tina Gullskog 21 maj, 2017 @ 21:13

  Tänk vad otroligt många olika saker vi alla gjort med tyg denna månad. Själv blev jag så exalterad över temat att jag blev helt tom i huvudet…
  Tillslut lyckades jag dock finna lugn och inspiration hos en gammal ärvd matta. Trodde först den var vävd men när jag började pilla med den upptäckte jag att den är handknuten. Vilket otroligt arbete och så roligt att få bevara någon annans kärleksfulla arbete. Nu är mattan en bonad på min vägg och kommer att leva kvar länge, länge än.
  https://instagram.com/p/BURyQMTDuV0/

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 13:20

   Ja det är helt otroligt vad många olika och inspirerande bidrag det har skapats! Vad roligt att du hittade ut ur tomrummet och skapade något. Herregud vilket arbete att knyta en matta för hand! Och så kärleksfullt du har tagit hand om den <3 Tack för ditt bidrag!

 21. Elsa 21 maj, 2017 @ 23:30

  Så underbart fin! Blir helt klart sugen på att göra en egen sänggavel <3.

  För mig blev det en pimpad jacka. En riktig girl gang jacket!

  http://www.elsalisalarson.se/om-monthly-makers/monthly-makers-tyg-a-girl-gang-jacket/

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 13:19

   Tack! Åh hoppas du får till något fint. Jättekul och fint med jeansjackan! Blir inspirerad. 😀

 22. Karin / designbyBrismo 22 maj, 2017 @ 06:35

  Åh, Wilda . . . en grönskande bädd! Med den inramningen sover man gott om nätterna och det är gott att leva om dagen. Kan det bli så mycket bättre?! Finemangis! Suss på Dig!

  Här är mitt bidrag på månadens tema TYG:

  http://designbybrismo.blogspot.se/2017/05/handvaska-monthlymakers-diy-tyg.html

  eller

  https://www.instagram.com/designbybrismo/?ref=badge

  Låt oss ta i för allt vad tygen håller den här månaden!!!!

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 13:39

   Åh vilka fina ord du ger mig Karin! Det värmer massor. Så nöjd själv! 😀
   åh haha älskar uppmaningen och ditt bidrag är ju alldeles enastående!

 23. Julia 22 maj, 2017 @ 09:25

  Alltså wow, så så fint! Och kul att du fick förverkliga en ide som funnits med länge, det tycker jag är de roligast projekten när de sedan blir av 🙂 (hahaha växttjuv, jag har samma erfarenheter.. eller ingen polis kom men jag knyckte några grankvistar och kollade hela tiden över axel så att ingen såg vad jag sysslade med)

  Mitt bidrag hittar man här: http://www.theglassberg.com/monthly-makers-tyg-citron-marken/

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 13:45

   Ja det är underbart att det äntligen blev av! Haha det är så kul att en känner sig så skyldig fast det är en så oskyldig grej alltså 🙂 Tack för ditt underbara bidrag!

 24. Carin H Brander 22 maj, 2017 @ 09:58

  Riktigt fint! Och vilken jättebra guide!

  Mitt bidrag finns här: http://www.carinh.se/blogg/2017/5/diy-backdrop-fr-foto

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 13:44

   Tack! Och åh vad jag gillar ditt bidrag!

 25. Jessica 22 maj, 2017 @ 13:15

  Fan så fint Wilda!!

  Här är min skapelse: http://jessicaandersdotter.se/blogg/monthly-makers-fabric/

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 14:09

   Tack!!! Och åh vad vackert du har skapat!

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 14:06

   Tack! Så himla fint Alicia!

 26. malin 22 maj, 2017 @ 17:49

  jag har gjort små konstverk där jag blandat tyg och akryl, och sen skrev jag ihop världens längsta blogginlägg med massor av bilder: http://mildamalin.blogg.se/2017/may/malarmandag-monthly-makers-sma-konstverk-i-tyg.html

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 14:18

   Vilka skapelser Malin! Jag fastnade länge i ditt inlägg och fascinerades.

 27. Jenny 22 maj, 2017 @ 20:24

  Nu har även jag fått upp bidraget för månaden, här kommer det: http://rangifers.se/2017/may/monthly-makers-tema-tyg-2.html

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 16:27

   Helt underbart Jenny!

 28. Erika 22 maj, 2017 @ 22:29

  Så snygg sänggavel!! 😍
  Här är mitt bidrag till månadens tema ; https://www.instagram.com/p/BUQ3ERmBrnd/

 29. […] upphovskvinna till den  mest fantastiska skapelse i sänggavelsklassen ,som då jag har skådat! Här kan du se den och också följa länkar till vad andra har skapat av tyg, denna […]

 30. lopplisa 23 maj, 2017 @ 11:27

  Vilken hit till sänggavel!!! Enastående och vacker!!

  Här kommer mitt lilla bidrag:

  https://lopplisa.wordpress.com/2017/05/23/posca-pa-tyg-ett-armband/

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 16:29

   Tack så jättemycket för berömmet! Det gör mig glad. Och åh mitt hjärta slog dubbla slag när jag såg ditt fina bidrag. <3

 31. Maria Ho 23 maj, 2017 @ 12:37

  Ett så härligt och vårigt bidrag! Här kommer mina trasor ;):
  https://meningsbyggnad.wordpress.com/2017/05/23/monthly-makers-maj-tyg/

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 16:36

   Tack Maria! Vilka skapelser du har gjort!

 32. Grahnslöjd 23 maj, 2017 @ 19:23

  Åh, vad fint, finns så mycket vackra mönster i naturen att använda sig av och inspireras av!!
  Här kommer mitt bidrag:
  http://grahnslojd.blogspot.se/2017/05/kurbitskrokodil.html

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 16:41

   Det finns det verkligen! En av Monthly Makers teman för två år sedan var faktiskt mönster och då fotograferade jag naturens olika mönster. Tack för att din kommentar fick mig att minnas det 🙂
   Är så glad att du använde temat som du gjorde även i tidsbrist!

 33. Åsa Almgren 23 maj, 2017 @ 21:30

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 16:43

   Tackar! Så fint!

 34. Mary Sane 24 maj, 2017 @ 01:16

  Så jävla mysigt! Vill typ krypa upp där och gosa. För övrigt jättefin ”korthållare” på vänstra väggen!

  Här kommer mitt lökiga bidrag:

  http://marysane.blogspot.se/2017/05/monthly-makers-tyg.html

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 16:45

   Tack så jättemycket! Vilket underbart gott betyg 😀 Och kul att du gillar upphängningen. Jag har tyckt att den är lite enkel för att vara en DIY men kanske kommer det upp ett inlägg om det framåt 😉

   Tack för ditt härliga bidrag!

 35. […] något på tema TYG och blogga eller instagramma det innan den 28 maj. Länka även ditt inlägg här hos Wilda inom samma […]

 36. Anna María 24 maj, 2017 @ 08:33

  Vilken härlig sänggavel Wilda! Och kul med ett större projekt. Jag har också skapat på tema sömn. Jag gjorde en sovmask. Här hittar du den: http://dnilva.se/2017/05/diy-gullig-och-enkel-sovmask/

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 16:51

   Tack! Ja det var en kul utmaning verkligen! 🙂 Tack för inspo i Superskaparna 😉 Vilken smart DIY du har gjort! Roligt!

 37. Finurliga fröken 24 maj, 2017 @ 15:15

  Men så fin den blev! Ser supermysigt ut att krypa upp där och luta sig mot den.

  Mitt bidrag kommer här:
  http://finurligafrokens.blogspot.se/2017/05/monthly-makers-maj-tyg.html

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 16:59

   Tack Ida! Jätteglad att du gillar den! Och åh vilket bidrag du har gjort. Blev så imponerad!

 38. Katarina Hörnberg 25 maj, 2017 @ 09:00

  Hej!
  Wow vilken fin sänggavel du gjort! Tack för inspirationen! Här kommer mitt bidrag till månadens tema… lite samma pyssel som du, men i miniformat. 😊 http://www.diysweden.se/diy/remakeaterbruk/diy-blomtryck-med-hammare/
  Kram
  Katarina/DiySweden

  • Wilda 25 maj, 2017 @ 17:13

   Tack Katarina! Vad härligt att du blev inspirerad 🙂 Tycker så mycket om ditt bidrag. Vill göra sommardukar hela sommaren nu 😀

 39. Sofie 25 maj, 2017 @ 18:49

  Åh, vad fint!! Kreativt!

  Här är mitt bidrag! Utsidan är virkad och insidan klädd med tyg. Men jag tycker nästan att det virkade materialet också blir ett slags tyg i sig med egen struktur!

  http://smortensem.blogg.se/2017/may/restprojekt-necessar.html

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:04

   Tack! Vilken underbar necessär du gjort. Älskar återbrukstänket och håller helt med att det blir ett slags tyg av virkningen också!

 40. Anki 25 maj, 2017 @ 19:05

  Snygg gavel! Somrig!

  Här är min matta jag lyckades få ihop: http://litevirkning.se/2017/may/matta-av-lakan-2.html

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:18

   Tack så jättemycket! Vilken underbar matta! 😀

 41. Rebecca Behrmann 25 maj, 2017 @ 20:56

  Vilka snygga mönster! Det måste jag prova göra!

  Temat tyg fick mig att äntligen sy två babymadrasser /liggunderlag och en babymobil utav tygresterna från tidigare syprojekt. Så bra med monthlymakers att både få inspiration och en deadline att hålla utan att det är varken krav eller press! Älskart!

  Mina bidrag är
  https://www.instagram.com/p/BUhqVWfAQJ1/

  https://www.instagram.com/p/BURwDAkgZUJ/

  Ursäkta bildernas kvalité. Ska fota nya bilder när lille krabaten är född och renoveringen är klar.

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:24

   Tusen tack! Jag blir så himla glad att du blev så inspirerad och kunde skapa så mycket på temat. Det är så värdefullt att höra att det vi jobbar för når fram och ger det vi vill skapa. Jättefina bilder, de duger gott och väl! Lycka till med den lille krabaten!

 42. Lena 25 maj, 2017 @ 21:24

  Smart ide!

  Her er mitt bidrag til månedens tema:
  http://www.wonderwood.no/single-post/2017/05/25/Monthly-Makers-Stoff-Fabric

  Lena 🙂

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:29

   Tack! Åh vilken fin makeover! 😀

 43. Sandra ~ Diagnos:Kreativ 26 maj, 2017 @ 08:18

  Åhh, så fint Wilda!
  Ska bli spännande att se alla bidragen. Här kommer mitt bidrag:
  http://www.diagnoskreativ.se/aterbruk/aterbruka-jeans/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:30

   TACK! <3 Ja det känns så kul. Vilket himla smart bidrag du har gjort!

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:30

   Den är underbar, Emilia! Tack!

 44. Frida 26 maj, 2017 @ 23:05

  Hej!

  Här är min grönsakstavla i korsstygn – en julklapp som inte blev klar varken till jul eller min systers födelsedag… Men nu är den i alla fall klar!

  Här är en länk till bilden: https://instagram.com/p/BUhasU9AHhU/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:32

   Fantastiskt att du fick klart den nu! Vilken kämpaglöd 😀 Så fint!

 45. Anonym 27 maj, 2017 @ 02:06

  Du har verkligen gjort något vackert och skönt. Det känns som jag skulle behöva den ro ditt bidrag förmedlar.
  Jag hoppas på att jag tar mig tid att slå mig ner på mitt eget bidrag i sommar med en intressant bok.
  Denna månad var det ett tema som det fanns många idéer till som ville bli gjorda men ingen tid. En liten semesterdag för att varva ner fick styra valet och då tog jag vad som fanns hemma och gjorde något jag behövde. En ärvd broderad duk med 4.8 meter virkad spets men tyvärr alltför många fläckar och hål gjorde att den aldrig skulle läggas på ett bord. Av de hela bitarna pusslade jag ihop två dynor till mina caféstolar, ett förkläde och ett bokmärke.
  http://Instagram.com/Skaparlusta

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:36

   Tack fina du! Så glad att det kan ge ro. Tycker så mycket om dina skapelser. Vilken skaparglädje du sprider!

 46. Katarina 27 maj, 2017 @ 13:58

  ”Som att sova i skogen” tänkte jag direkt.

  Här kommer mitt bidrag:
  http://lekfulltmedkatarina.blogspot.se/2017/05/ett-projekt-som-blev-av-och-tva-som.html

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:44

   Åh vilken otroligt vacker tolkning <3 Tack för ditt härliga bidrag!

 47. Lena 27 maj, 2017 @ 16:45

  Trodde inte att jag pysslade med tyg men här kommer ett tips på hur man enkelt gör sitt sommarspel https://instagram.com/p/BUmXk-tBr7k/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:49

   Otroligt smart! Klart du kan pyssla med tyg! 😀

 48. Karin 27 maj, 2017 @ 17:20

  Wow, så snyggt det blev med så enkla medel! Det mönstret skulle passa superbra på tyg i alla möjliga sammanhang!

  Själv passar jag på att delta för första gången. Det blev för mig något nytt: gammalt hederligt korsstygnsbroderi på linnetyg från Växbo Lin i form av en kudde!

  https://instagram.com/p/BUU5_cVgp0D/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:50

   Vad kul att du ser det så! Jag tänkte också på det, att det vore fint med t ex matchande kuddar eller en duk 😀

   Välkommen till Monthly Makers! Så kul att du är med för första gången. Jag hoppas att du är med fler gånger. Herrejösses så fint du har broderat!

 49. lopplisa 27 maj, 2017 @ 18:33

  Tjolahopp!

  Ett inlägg till i ämnet: https://lopplisa.wordpress.com/2017/05/27/paisley-posca-och-potatis/

  Ha en fortsatt fin helgt! 🙂

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 10:52

   Härligt att du skapat ännu mer! Så fint!

 50. Klara Westling 27 maj, 2017 @ 19:24

  Jag gick helt loss på detta tema! På två dagar sydde jag: två kimonos, en klänning, en kjol, ett linne och två shoppingpåsar. Tack för bra inspo!

  Här är en kimono jag sydde: https://www.instagram.com/p/BUmnxlnjsmm/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:00

   Jag blir så himla himla glad av det du skapar och speciellt glad att du hakar på Monthly Makers så att fler får ta del av den inspiration du är! Tack för alla fina bidrag!

 51. Emma 27 maj, 2017 @ 21:53

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:06

   Tack! Åh blir väldigt inspirerad av ditt bidrag!

 52. Anna 27 maj, 2017 @ 22:45

  Shiiit vad fint det blev med växttryck! Måste testa någon gång.
  Mitt bidrag är en målad jeansjacka https://www.instagram.com/p/BUcKy09lTig/?taken-by=agrapedesign

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:07

   Tack! Ja det blir himlans fint! Och åh vad du kan måla alltså. Otroligt vackert!

 53. EvaP 28 maj, 2017 @ 08:15

  Hejsan!

  På grund av Mothly makers blev det äntligen av: jag har gjort ett lapptäcke som blev klart i går! Här kommer länken till mitt bidrag: http://eva.monkeytoys.com/?p=25477

  Din sänggavel är superfin, jag har själv tänkt mig att trycka något till mina barnbarn – enkla t-shirts i första hand. Jag får se hur det går med det!

  Tack för inspiration och hejar-rop!

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:08

   Hej Eva! Det har varit fint att följa din process och är så glad att du blev klar med lapptäcket! Jättefint! Tack för fina ord och hoppas att du gör något kul med växttryck.

 54. RebeccaW 28 maj, 2017 @ 10:27

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:18

   Tack! Åh vilket jobb du har gjort!

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:22

   Tack! Och tack för ditt bidrag 🙂

 55. Marie Selin 28 maj, 2017 @ 13:52

  Va fint det blev, måste nog prova detta😃

  Här kommer mitt bidrag

  https://instagram.com/p/BUolWuDAV9r/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:23

   Gör det! Så kul! Och tack 🙂

 56. Isabell 28 maj, 2017 @ 15:35

  Här kommer en länk till mitt bidrag: https://instagram.com/p/BUm9Zsjh50F/

 57. Beatrice 28 maj, 2017 @ 16:29

  Så harmoniskt det blev, Wilda! Har funderat på vad sjutton vi ska ha bakom sängen som är bekvämt att luta sig mot, kanske jag också vågar göra en egen sänggavel snart? Superfint med det organiska växttrycket också <3

  Jag har… misslyckats med att växtfärga tyg! Vilket också var spännande, men kanske inte riktigt vad jag hoppades på i slutändan. Allt om det här experimentet här: http://www.beahallberg.se/2017/05/21/monthly-makers-tyg-vaxtfargning/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:36

   Åh vad kul att du gillade det! Ja, det är mycket lättare än en tror. Det kluriga är nog mest vad en ska stoppa den med men gamla kuddar funkar ju bra. 😀

   Haha jag skulle kalla det att du har testat att växtfärga tyg och lärt dig massor på vägen 😉 Men fattar besvikelsen. Nästa gång går det bättre!

 58. Eva Linnea 28 maj, 2017 @ 17:07

  Här kommer mitt bidrag till månadens ”Monthly Makers”. Tack för den här månaden och på återseende! Kram från Eva Linnea
  https://lavendelochsalvia.com/2017/05/28/tyg-temat-for-monthly-makers-i-maj/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:36

   Tusen tack! Jättekul att du är med och ser fram emot att följas åt framåt också! Kram

 59. Malin - @created_by_malin 28 maj, 2017 @ 18:51

  Vilken fin sänggavel! Kul med växttryck.

  Mitt bidrag så här i sista minuten blir min dotters Hermoine-kostym till ett Harry Potter inspirerat kalas. Ett diy-projekt av loppisfynd. 😊
  https://www.instagram.com/p/BUoLLyvAVt_/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:37

   Otroligt läckert! Så roligt påhitt! Vad fint att du gillar mitt bidrag också 😀

 60. Kerstin 28 maj, 2017 @ 18:58

  Mitt första bidrag i Monthly Makers 😀
  Syr en hel del så ”Tema Tyg” skulle kunna ha passat mig alla månader 😉
  Det fick mig iaf att börja med en aktivitetstavla till barnbarnet J 👶 som snart är 1,5 år.
  Mycket mer jobb än jag kunde föreställa mig men så kul 😍
  Det går att se på den här länken till Instagram:
  https://www.instagram.com/p/BUpK5VblXvc/

  • Wilda 29 maj, 2017 @ 11:39

   Välkommen till gänget! Extra roligt med första gången! 😀
   Jättekul att du är med och vilket ambitiöst och fint projekt du har gjort! Hoppas att du hakar på fler månader framöver även om temat inte passar dig lika bra som tyg. Det är ju lite det som är tjusningen, att utmana sig!

   • Kerstin 29 maj, 2017 @ 14:28

    Tack 😀
    Det var nog temat som fick mig att ta tag i det tillslut 😊
    Har upptäckt att jag var så koncentrerad på mitt på sy-lanet igår så jag har ingen koll på vad dom andra sydde när jag ser deras bilder från igår 😂
    Inte helt otänkbart att jag hänger på fler gånger 🤔 Kul att prova olika saker och allt behöver ju inte vara så avancerat 😉😂
    Ha en härlig dag 🌞

 61. Linnea 28 maj, 2017 @ 19:31

  Så fin sänggaveln blev! Beundrar din förmåga att få in naturen i ditt hem på olika sätt!
  Mitt första (tack för peppen att delta) bidrag är en sengångar-snutte 🙂

  https://instagram.com/p/BUhO6eDDGkn/

  • Wilda 30 maj, 2017 @ 10:16

   Så himla glad att du är med! Tack, vilken helt underbar komplimang <3

 62. Anonym 28 maj, 2017 @ 21:14

  Heej!
  Underbart tema måste jag säga. Jag älskar att skapa i tyg och syr ofta om kläder jag hittat på second hand. Men den här gången har jag hittat på något annat.
  Här är mitt bidrag!
  http://toregardslillalotta.blogspot.se/2017/05/nya-gardiner-till-husvagnen.html

  Kram
  Liselott

  • Wilda 30 maj, 2017 @ 10:17

   Så fint att du gillar temat och jättefint att du kunde piffa till husvagnen ju! Perfekt när temat ger en sån push. Kram!

 63. Linda 28 maj, 2017 @ 21:26

  Åh! Blir så inspirerad att göra kuddar med växttryck! Kanske får bli till sommaren 😀

  Här kommer mitt bidrag! En liten brosch!

  http://lilapixlar.blogspot.se/2017/05/en-brosch-i-tyg.html

 64. Elin 28 maj, 2017 @ 21:55

  • Wilda 30 maj, 2017 @ 10:19

   Vad kul att det inspirerade! Tänkte faktiskt att jag kanske ska göra kuddar som matchar också 😀
   Din brosch är ju helt underbar. Den berörde mig väldigt.

 65. Stella 28 maj, 2017 @ 23:04

  Sista sekund men här är mitt bidrag! http://www.stellasews.com/2017/05/28/monthly-makers-may/

  • Wilda 30 maj, 2017 @ 10:19

   Tack! Vad fint!

 66. Maria 28 maj, 2017 @ 23:28

  Vad fint och supersomrigt!
  Här kommer länk till min första medverkan. https://www.instagram.com/p/BUpp81XFFJz/

  • Wilda 30 maj, 2017 @ 10:20

   Så roligt att det gav de vibbarna. 😀 Välkommen in i gänget och så fint du gjort!

 67. Alexandra WK 28 maj, 2017 @ 23:46

  Hej!
  Vad roligt att se allas bidrag! Med knappt en kvart kvar till deadline lämnar jag mitt bidrag – en broderad bonad: https://instagram.com/p/BUpq8p2likB/
  Hälsningar Alexandra

  • Wilda 30 maj, 2017 @ 10:21

   Bra kämpat där med deadline och åh vilket underbart bidrag <3

 68. Sara 28 maj, 2017 @ 23:57

  Ute i sista minuten.. precis som på skoltiden 😛

  Hade egentligen påbörjat annat pyssel men då det inte blev klart får jag bidra med något som faktiskt blev färdigt:

  https://instagram.com/p/BUpt8XaDkW5/

  • Wilda 30 maj, 2017 @ 10:23

   Haha, ja men du var helt i tid ändå 😉 Vilket kul bidrag du gjort! Länka gärna när du gjort klart det andra, vore fint att se!

 69. Anna 29 maj, 2017 @ 21:04

  Vilken underbar sänggavel!!!

  Här kommer min eftersläntrare: https://instagram.com/p/BUr7686BnV2/
  Tack för att jag får vara med trots att jag var sen!

  • Wilda 30 maj, 2017 @ 10:24

   Så glad att du hade tid att lämna in! Tack för ditt fina bidrag! Och tack för berömmet 😀

 70. Anna 29 maj, 2017 @ 23:10

  Såå fin sänggavel <3 jag tycker att det är så spännande med tryck, just det där med att inte riktigt kunna styra hur det blir..
  Här är mitt sena bidrag (jag sydde färdigt gör en vecka sen men men), jag är så ledsen att jag glömde och hoppas verkligen att det går att ordna ändå https://www.instagram.com/p/BUsNJWVhv5j/

  • Wilda 30 maj, 2017 @ 10:26

   Ja men visst är det? Det var riktigt häftigt att liksom få arbeta med det som dök upp i trycket. Det är lätt hänt att glömma, så självklart ska du vara med. Jag har fortfarande tid att fixa idag så då stoppar jag in dig 😀 Jag brukar säga att de som kommer sent är de som verkligen har gjort en ansträngning för att komma i tid 😉

 71. […] 61 | och jag byggde en sänggavel med växttryck. […]

 72. Julia 31 maj, 2017 @ 19:04

  Så mysigt det såg ut att sitta och läsa med blommor omkring sig! Blev inget bidrag från mig den här månaden men så kul att spana in alla andras och låta sig inspireras!

  • Wilda 3 juni, 2017 @ 11:14

   Tack! Ja så mysigt. 🙂 Kul att du ändå känner så! Hoppas du är med nästa månad! <3

 73. […] and friendly headboard regulating a piece of plywood, some fabric, a few pillows and a tack gun. Reaktionista offers a really cold customization idea. It involves plants and […]

Din mail kommer inte att publiceras. Required fields are marked *

*

%d bloggare gillar detta: