RECEPT | Färskpotatis + zucchini- och halloumibiffar.

Idag bjuder jag på ett recept som har inspirerats av sommarens balkongodling och en person som verkligen kan det där med umami.

Zucchini- och halloumibiffar

Färskpotatis med zucchini- och halloumibiffar.

  1. Koka skrubbad färskpotatis, ca 10-15 min beroende på storlek.
  2. Riv en halv zucchini och pressa ur så mycket vätska du kan.
  3. Riv en halloumiost och blanda ihop med zucchinin i en bunke.
  4. Om du vill ha fastare biffar, tillsätt ett ägg.
  5. Krydda med färska kryddor, salt och peppar helt efter smak. Jag använder oftast timjan eller basilika.
  6. Forma små biffar och pressa ur lite mer vätska.
  7. Stek i olja på medeltemperatur tills osten har smält eller tills de har fått en stekyta.
  8. Servera med färskpotatisen, en klick créme fraîche eller annan önskad sås. Tzatsiki är nog jättegott till. Glöm inte smöret till potatisen.
  9. Garnera med några kvistar kryddor (här citronmeliss), och gärna några körsbärstomater för ögats skull. Njut av en lätt fräsch smak.

0 avtryck, RSS

  1. amandasminnen 20 juli, 2016 @ 21:22

    Lät supergott, tack för tipset! 😊

    • Wilda 24 juli, 2016 @ 12:57

      Tack för att du läser och kul att du uppskattar det! Är så glad att du valt att följa min blogg.

Din mail kommer inte att publiceras.

%d bloggare gillar detta: