Idag vill jag tipsa om mitt bästa vegetariska pastarecept. Ursprungsreceptet hittar ni hos ICA som för övrigt har en fantastisk receptapp (ej sponsrad, #jagsmygerinte). Som med de flesta recept jag testar gillar jag att förändra det så att det ska passa mina egna smaklökar lite bättre.

Halloumipasta

Tidsåtgång: under 30 min. Antal portioner: 4.

Ingredienser:

  • 250 g pasta (t ex penne eller fjärilspasta)
  • 1 paprika
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten rödlök 
  • 1 zucchini (à 250 g)
  • 1 halloumiost (à 250 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk tomatsås/krossade tomater
  • 1 påse färsk spenat (á 70 g)
  • 1 påse riven ost
  • olivolja 
  • salt och peppar

Halloumipasta

Sätt ugnen på 225°C. Koka pastan. Häll av kokvattnet, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.

Halloumipasta

Skär zucchinin på längden och i 0,5 cm tjocka skivor. Hacka löken tunt. Skär paprikan i mindre bitar och halloumin i tärningar, ca 0,5-1 cm stora. Dela körsbärstomaterna på hälften.

Halloumipasta

Fräs zucchinin och paprikan i olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet.

Halloumipasta

Hacka eller pressa vitlöken och fräs med den också. Smaksätt med salt och peppar. Lägg det åt sidan.

Halloumipasta

Stek halloumin i olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.

Halloumipasta

Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med salt och peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

Halloumipasta

Njut! Perfekt som matlåda!

SparaSparaSparaSpara

Author

Wilda Kristiansson, 30 år. Högkänslig, introvert socionomstudent bosatt i Eskilstuna. Skriver bok, testar DIY, fotograferar, reflekterar och växer ur trauma.

4 Comments

  1. Då vet jag vad det blir för lunch på jobbet nästa vecka! Fast utan paprika för jag har verkligen försökt men misslyckats med att gilla det 😛

    • Underbart! Det är paprika jag har lagt till (och jag gillar bara den gula) så det lär bli en underbar vecka. 🙂

Lämna ett avtryck

%d bloggare gillar detta: