RECEPT | Rabarberkräm

Mina bästa smakminnen från barndomen har alla en sak gemensamt: rabarber. Rabarberkräm, rabarberpaj och färsk rabarber att knapra på med barfotafötter i gräset.

Rabarberkräm

På senare tid har jag också fått lära mig om rabarberns rengörande förmåga. Rabarber används bland annat för att göra rent båtar, och jag använder den främst för att djuprengöra skärbrädor (smörj in med rabarbersaften, låt stå en stund och skölj av). Men den går självklart att använda för annan rengöring också. Det borde vara optimalt för badrummet tänker jag!

Rabarber

Men nu till saken. Månadens gröna är ett initiativ som inspirerats av Monthly Makers. Det är ett fint gäng bloggare som vill skapa en vegetarisk receptbank genom att varje månad utmana vår kreativitet i köket – med en gemensam råvara som utgångspunkt. I maj är det rabarber.

Rabarber

Ibland är det allra enklaste också det som smakar bäst. Speciellt sommarrecept tycker jag har den egenskapen. Därför gjorde jag en klassisk rabarberkräm. Jag kan tipsa om att tillsätta lite ingefära för att få en mer spännande touch.

Rabarber

Du behöver:

  • ca 8 rabarberstjälkar
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 msk potatismjöl

Rabarber

Gör så här:

  1. Skala, skölj och hacka rabarbern i mindre bitar så att du fyller ett litermått med rabarber.
  2. Koka upp vatten och socker.
  3. Lägg i rabarbern, koka den mjuk under lock i ca 4 min.
  4. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
  5. Ta kastrullen av värmen. Häll i redningen i en stråle medan du rör hela tiden.
  6. Koka upp krämen.
  7. Häll upp och strö lite socker över för att förhindra en ythinna.

Rabarber

Kan ätas kall eller avsvalnad med mjölk eller grädde till.

Rabarberkräm

0 avtryck, RSS

  1. Ruth | HungryHeart.se 24 maj, 2016 @ 22:35

    Mums vad gott det låter!! Tror inte att jag ätit kräm sedan jag var liten av någon anledning, men det måste jag ju ändra på. Kan tänka mig att just rabarber gör sig riktigt bra som kall kräm. Gud vad sugen jag blev nu då!! =D

    • Wilda 26 maj, 2016 @ 22:32

      Åh, testa! Så gott!

  2. wondermentals 25 maj, 2016 @ 20:01

    Åh, min pappa brukade laga rabarberkräm som vi åt med grädde. Vilken nostalgitripp! 🙂

    • Wilda 26 maj, 2016 @ 22:33

      Mums! Fint att det kunde väcka goda minnen. 🙂

  3. Sandra 27 maj, 2016 @ 07:26

    Sååå gott! Hade faktiskt tänkt smita ut nu på morgonen och plocka några stjälkar som får kokas ihop till frukost 🙂

    • Wilda 31 maj, 2016 @ 20:58

      Åh ja! Så gott!

  4. […] Wilda från Reaktionista kokade ihop en rabarberkräm. […]

  5. Mål 2016 | Maj | REAKTIONISTA 1 juni, 2016 @ 09:36

    […] Till BBCON fixade jag snabba visitkort. Jag har även lekt mer med mat och gjort bland annat rabarberkräm. Jag har hakat på spontana förslag som t ex att förhandslyssna på Kents sista album. Monthly […]

Din mail kommer inte att publiceras.

%d bloggare gillar detta: