Vykort från Karlsborg | fästningen, fyren och brum brum.

Vykort från Karlsborg - reaktionista.seVykort från Karlsborg - reaktionista.seVykort från Karlsborg - reaktionista.seVykort från Karlsborg - reaktionista.seVykort från Karlsborg - reaktionista.se

Karlsborg, 4 juli 2017

Hej på er!

Solen skiner och det blåser friskt när vi går med lille Elton i barnvagnen mot Karlsborg fästning. Han brummar när han ser bilarna i sandlådan. Jag gör sandkakor och han tar tag om mitt pekfinger med hela sin hand när han vill visa mig något.

På eftermiddagen tar jag vägen till fyren, genom en portal av grön kraft. Där bakom glittrar Vättern med den skimrande sandbottnen. Jag sitter en stund vid fyren och en längre stund på en gräsplätt. Djupa andetag. Jag samlar små blommor mellan bladen i min skrivbok, mellan rader som hör till romanen.

Garnisonkyrkan har rymd och ljus, höga fönster. Det växer därutanför, stora lummiga träd i klaraste grönt. Jag upplever broöppningen över Göta kanal och trampar på tallkottar längs strandpromenaden. Jag minns tillbaka till när Monthly Makers värdar träffades här över en helg i mars 2016.

När kvällen kommer sitter jag bredvid Sandra i sanden och äter pizza, i ett samtal om allt det som hör livet till. Det är guldljuset som omger oss. Jag ser solglittret i Sandras gröna ögon. Vi kör ner fötterna i sanden och väljer sömn framför solnedgång. Tidigt på morgonen vaknar en krabat med ett leende som ingen av oss kan motstå. Vi planerar en cykeltur till en loppis med ta-med-fika. Kanske är det den här dagen jag badar i Vättern.

Jag känner hur mycket jag behöver det här. Dela nuet med andra, få vara en gäst i en vardag. Komma nära för en stund. Imorgon åker jag till Göteborg, till någon annans vardag.

Med värme,
Wilda

Om du vill följa mig i realtid längs vägen är det möjligt via Instagram Stories. Följ mig på Instagram så kommer du att kunna se mina uppdateringar i ”händelser” på startsidan. Alla händelser finns kvar i 24 timmar.

 

SparaSpara

19 avtryck, RSS

 1. anneli 5 juli, 2017 @ 12:01

  Vilka härliga bilder, åh namnet elton <3

 2. Eva 5 juli, 2017 @ 13:36

  Jag vet inte om det passar sig, men du är så otroligt söt på bilden. Förlåt om det är fel att skriva en sådan här kommentar.

 3. Alicia 5 juli, 2017 @ 17:23

  Fy faan vad fint!!! NJUT! Och hälsa! <3

  • Wilda | reaktionista.se 5 juli, 2017 @ 21:04

   Precis så fint är det. Jag ska hälsa tillbaka! Jättefint att bli påmind om när vi var här också. <3

 4. Vicky 5 juli, 2017 @ 18:18

  du och sandra, en sån drömkombo. saknar er båda. kärlek <3

  • Wilda | reaktionista.se 5 juli, 2017 @ 21:09

   Finaste <3 Vi pratade faktiskt om dig igår, och hur mycket vi tycker om dig och beundrar dig båda två. Det var nog bara du som saknades igår kväll. Kärlek <3

 5. Christina 6 juli, 2017 @ 15:08

  Så fantastiskt härligt med ett vykort! 🙂

 6. Nastasja 7 juli, 2017 @ 09:33

  Så extremt fina bilder, Wilda! Och ditt hår mot den blå bakgrunden är magi. Så fint att få följa dig på denna roadtrip 😀

 7. Johanna 7 juli, 2017 @ 21:59

  Låter som lagom sommardagar☺️ Väldigt vackra bilder på vattnet!

 8. Frida G Svensson 8 juli, 2017 @ 19:18

  det låter som en sådan dag man behöver för att connecta med själen igen.

 9. Linda, resamedvetet.se 11 juli, 2017 @ 21:44

  Tänk att du blir snyggare och snyggare ju kortare hår du skaffar dig! Fina bilder, fint att du njuter av Sverige.

  • Wilda | reaktionista.se 17 juli, 2017 @ 11:58

   Haha tack Linda! Det kanske är så. Ibland saknar jag mitt långa hår, men det får vänta. 😉 Tack! Sverige är fantastiskt.

 10. […] långväggarna i badrummet. Inspirerad av Sandras hylla i köket som jag förälskade mig i under mitt besök i Karlsborg i somras. Jag ville ha en enkel konstruktion med en hellång planka med knoppar, och en grund […]

Din mail kommer inte att publiceras. Required fields are marked *

*

%d bloggare gillar detta: