Monthly Makers temat för oktober är GARN. Jag har länge drömt om att lära mig sticka och att återuppta broderier eller virkning efter många år, så kanske är det något sånt som händer i oktober. Jag har inte haft ork att leta inspiration så mycket än, men det har MikaelaAnna María, BeatriceAnnica och månadens värd Beata gjort. Istället tänkte jag göra en tillbakablick på vad jag har skapat under de första 9 månaderna av den här utmaningen.

När jag i januari snubblade på Monthly Makers kunde jag väl aldrig tro att det skulle få så stor effekt i mitt liv och min vardag. Förutom att jag har hittat till underbara bloggar, och därigenom också fått mer inspiration till mitt eget bloggande, så har det skett underbara förändringar i min kreativitet.

Hjärnan är mycket mer öppen för lösningar hemma i vardagen. Återbruk har blivit en självklarhet och framför allt har mina estetiska förmågor fått nytt liv. Jag gör mycket mer själv hemma. T ex har jag gjort egna krukor av konservburkar, bakat mer, gjort egen flädersaft, sytt om kläder, målat om vägghyllor. För att se vad som inspirerar mig, kolla in min insprationsboard på Pinterest.

10 månader av Monthly Makers och tema garn - reaktionista.se
januari / februari / mars / april / maj / juni / juli / augusti / september


Monthly Makers går till så här

– Den 10:e varje månad presenteras temat för månaden på ansvarig värds blogg.
– Den 25:e lägger värden upp sitt bidrag på sin blogg och då kommenterar deltagarna på det inlägget med länkar till sina alster. Eller via instagram med #monthlymakers
– I slutet av månaden/början på nästa månad sammanställer värden alla bidrag på sin blogg och väljer ut några favoriter.
– Det är ingen tävling eller prestationshets. Du deltar för att du vill och när du vill.
– När du delar din länk (om du inte anger annat) godkänner du att bilder på bidraget får användas i bloggarna och på Monthly Makers board på Pinterest.
– Allt handlar om att sprida och inspirera till kreativitet.

Inspiratörerna som håller i trådarna: AgnesAliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJessJessicaMikaela och Sandra

4 kommentarer

  1. Vad underbart att läsa om vilken effekt MM haft för dig, det gör mig så glad! Och vilka kreationer du skapat! Min absoluta favorit är nog ändå den frusna sommarängen, men de rosa stolarna, akvarellrymden och krukan i lera kommer inte långt efter.

    • Tack för att du är en av de som bidragit till den här utvecklingen för mig. Det är guld värt. Och jag håller nästan med dig, men de rosa stolarna är nog min favorit ändå.

  2. Vad roligt att läsa att MM påverkat dig på ett så positivt sätt 🙂 Jag känner likadant, det har öppnat upp kreativiteten, jag ser möjligheter i skapandet som jag tidigare inte gjort och det är så himla häftigt.

    • Ja, det är fantastiskt! Tack till dig med! Den största skillnaden är att jag använder min kreativitet hela tiden och inte bara i planerat pyssel/skapande. Om jag ser ett problem/något trasigt hemma så tänker jag inte automatiskt att jag ska köpa nytt. Jag tänker hur jag kan fixa det med det jag har, som t ex när jag kom på att jag kan använda mina stora ljuslyktor som växthus under sommarsäsongen. Härlig känsla!

Kommentera