• Jag älskar att diska. Så meditativt att se saker bli rena och samtidigt få ha händerna i vatten. Det bästa är nog att det mjukar upp mina värkande händer.
 • Jag kan inte kladda. Jag använder i princip aldrig servett. Egentligen är det ju ingen kul grej, eftersom det härstammar från en tid då jag var rädd att vara till besvär. Men det är rätt praktiskt ändå.
 • Jag är grym på att googla fram information. Under våren har jag faktiskt fått betalt av ett bokförlag att googla fram kontaktuppgifter. Allt efter att ryktet spred sig om att jag hade hittat kontaktuppgifter till alla riksdagskandidater från alla partier och valkretsar inför valet 2014.

Untitled

 • Regn är mitt allra bästa väder. Att jogga i sommarregn är något av det bästa jag vet. Regnsmatter mot fönstret är den bästa musiken.
 • Jag har fotografiskt minne. Det betyder att jag lär mig bäst genom att läsa en bok och memorera sidans uppbyggnad och hur orden ser ut. Det gör också att jag kan läsa väldigt fort. Jag läser sällan bokstäverna utan noterar bara hur orden ser ut. Jag har alltså en rejäl fördel än andra i studieteknik. MEN det är nog bra med tanke på hur mycket hjärntrötthet jag drabbas av från och till och hur värdelöst föreläsningar och videoklipp är för min inlärning. Sorgligt dock att jag inte förstod detta förrän 2014, och alltså inte har kunnat använda det fullt ut därför.

Untitled

 • Jag har bytt ut alla mina namn. Mellannamn, tilltalsnamn och efternamn.
 • Jag har suttit i styrelser inom IOGT-NTO-rörelsen i 14 år. Jag har varit ordförande, sekreterare, kassör och ledamot. Och maskot.
 • Min favoritfilm är What dreams may come. Den är inspelad 1998 och är därmed inte en av de skarpaste filmproduktionerna. Däremot finns det ingen annan film där berättelsen, scenerna, replikerna och skådespeleriet har gripit tag i mig så starkt.
 • Jag läste in mina gymnasiebetyg i nio år. Två år på musiklinje 2003-2005, fyra år på Komvux, 2008-2010 + 2014 och tre år via vuxenutbildning på distans.

Untitled

 • Jag är en undersöknings-junkie. Medlem hos 12 testpaneler och svarar på minst fem undersökningar i veckan.
 • Jag har haft fyra utställningar med min poesi. En tillsammans med Mathilda Hoflings bilder.
 • Under tre år av mitt liv bodde jag på institutioner som psykiatriavdelningar, behandlingshem, stödboenden och avlastningshem. Det tog tid att vänja sig av med och lära mig att leva utan personal i närheten.

Untitled

 • Jag har hållit tal på Sergels torg vid Ljusmanifestation för Narkotikans offer. Ett av de finaste uppdragen jag har haft.
 • Jag har fått full pott på ett stort prov en gång. Ämnet var Kultur- och idéhistoria.
 • Min naturliga hårfärg är blond. Eller cendré. Eller… det vet nog inte ens jag längre.

 

P.S. Idag är sista chansen att delta på tema vår för Monthly Makers. Du deltar genom att länka ditt bidrag i kommentarerna till detta inlägg hos Ruth.

24 kommentarer

 1. Jag älskar såna här inlägg! Och du gör det så bra – mysigt, personligt och starkt på samma gång. Jag visste om att du gillar att diska ;););)
  Jag är även EXAKT motsatsen till dig när det gäller fotografiskt minne. Jag funkar mycket bättre med andra typer av inlärning än att läsa en text och memorera den. Läser långsamt i högläsningstakt, behöver egentligen lägga ett papper över den halva jag ännu inte läst för att inte slarva iväg och hjärnan är alltid på högvarv = kan läsa samma text åtta gånger utan att uppfatta vad det står. Tillsammans skulle vi kunna ta över världen tror jag! (Eller ödelägga den, moahahahaha)

  • Wilda Svara

   Jag gillar hur du tänker 😉 Beware of Alicia och Wilda, partners in crime! 😉
   Haha diskningen var rätt tydlig när vi sågs va? :p Kanske sa det lite för ivrigt lite för många gånger :p
   Min koncentrationsförmåga efter utmattningen är ju inte riktigt som den var förr, så jag kan verkligen relatera ändå men härligt att det finns så många sätt att lära sig så att en kan hitta det som passar en bäst. Tack för din superfina kommentar. Pepp!

 2. Vilken grej med fotografiskt minne och superkrafter i googling! Att diska, ja det kan vara rätt skönt ibland.

  • Wilda Svara

   Haha, ja. Jag tror att de har ett samband också. Mycket läsning = ordkännedom/många synonymer etc. Att diska är helt klart underskattat 😉

 3. Åh vad jag känner igen det där med att googla! Jag kan också halka in totalt på att leta upp folk utan någon egentlig anledning förutom nyfikenheten och att möjligheten finns. Största bedriften var nog att hitta en gammal körskolelärare med enbart förnamnet. Min sambo från England tycker det är helt galet, hitta.se och liknande finns ju inte där borta och jag tror knappt ens det är lagligt. Lite creepy är det allt. 😛 Och ja, att diska när man har något gosigt diskmedel som luktar gott är ju fantastiskt. Jag är en mer balanserad person än det låter, jag lovar haha! Xx

  • Wilda Svara

   Haha, vilken härlig kommentar! Kul med en likasinnad. Lite galet är det allt med google-skillsen. Relaterar verkligen! och det är ju tur att en är mer än sina beteenden 😉

 4. Så himla fin lista att få läsa om dig. Och jag visst också om det där med diskningen. Var svårt att inte lägga märke till det sist 😛

 5. Tycker så mycket om att läsa sådana här listor! Jag hatar däremot att diska, haha. Men det beror nog mest på att vi nästan jämt har ett diskberg här hemma, inte att jag ogillar sysslan sig men jag går runt och irriterar mig på att det är så äckligt utan att orka ta tag i det 😛 Jag har lite sånt fotografiskt minne också, kommer ihåg saker genom att minnas var på sidan det stod, har jättesvårt att minnas vad folk säger däremot så om jag inte antecknar på en föreläsning är jag körd. Vilket är lite störigt nu när jag det senaste året bara haft en kursbok i en endaste kurs, alla andra har man fått förlita sig på sina föreläsningsanteckningar… Men det har å ena sidan fått mig att missa väldigt få föreläsningar 😛

  • Wilda Svara

   Haha, ja jag brukar vara rätt ensam om att gilla diskning. :p Vad kul att du också har fotografiskt minne! Jag känner också igen det med att det är svårt att komma ihåg vad folk säger. Allt som inte går att fånga i bild glider lätt ifrån mig. Hoppas jag har mer böcker än föreläsningar framöver 😉

 6. Verkligen en fin lista med otippade saker om dig, Wilda. Eller ja, alltså punkt 1 och 2 visste vi ju sen vår träff 😉 Jag har verkligen inte fotografiskt minne men kan minnas exakt vilken låt / podcast jag lyssnade på (och vad de sa) på vilket ställe och vid vilken tidpunkt. Typ när jag går över en stock i skogen minns jag vad som sas just då. Är även bra på att minnas konversationer och vad vi pratade om när osv. Men hittills har jag inte kommit på ett enda användnignsområde för den här kunskapen 😛 Känns inte som att jag kan använda den i något pluggsyfte alls 😛

  • Wilda Svara

   Haha, ja jag är sämst på att hålla saker för mig själv, måste berätta :p När jag läste din kommentar tänkte jag på det Mikaela skrev, alltså föreläsningar och podcast borde ju vara ditt sätt att lära dig liksom och att kunna haka upp saker på platser och tidpunkter är ju en superbra minnes-grej tänker jag. Också för att lära känna folk. Det tar lång tid innan jag kommer ihåg väsentlig information om nya människor om jag inte får det till mig i skrift, typ som vad folk jobbar med etc.

  • Wilda Svara

   Men åh vad gulligt av dig! Tack! Jag har hittat boende nu så det har löst sig. Inte kollektiv, men antagligen bättre än så 🙂

 7. Handdiskning kan jag verkligen sakna ibland. Har haft diskmaskin i flera år. För jag håller med: när man kommer över den initiala “Aaaaw, inte diska nu igen…” så är det den perfekta mindfulnessövningen. Och det luktar gott och är varmt och blir rent. =)

  Och regn – kunde inte hålla med mer. Särskilt mjuka, ljumna sommarregn som får det att ånga om asfalten… <3

  Vad häftigt att du har fotografiskt minne. Det, kombinerat med dina research/Google-powers gör ju dig till värsta Lisbeth Salandern. Creddigt!

  • Wilda Svara

   Alltså jag tappade andan lite med Salander-jämförelsen. Så rörd. Kan ha varit en av de finaste komplimanger jag har fått. Jag har blivit jämförd med henne en gång tidigare men utifrån ett helt annat perspektiv och nu blev det något mycket större. Tusen tack fina människa! <3
   Mycket bra beskrivning om diskningen måste jag säga! Blev sugen direkt. 😉 För mig är det dock en otrolig entusiasm inför tanken på att diska :p Haha, ibland sparar jag lite disk för att jag ska få diska längre nästa gång :p haha jag är inte klok alltså.
   Ja, regn är en välsignelse. Så himla fint att du känner likadant.

 8. Vilken fin lista, gillar blandningen på punkterna som verkligen känns personliga med humor såväl som allvar. Kan dock inte förstå det där med diskningen, det är det absolut värsta jag vet av allt hushållsarbete 😉 Däremot gillar jag att dammsuga och särskilt när jag hör hur kattsanden som spridits över halva lägenheten sugs upp, väldigt tillfredsställande haha.

  • Wilda Svara

   Åh tack! Haha, ja det där med diskningen kan jag inte riktigt förklara för mig själv heller ibland. 😉 Åh den känslan är fin! Jag har dock kristallsand till min kisse så det blir mycket mindre att dammsuga, men då kanske jag inte ska tipsa om det med tanke på att du gillar den tillfredsställelsen 😉

 9. Tror jag kämde till alla 🙂 fast roligt att se det i listform! Borde kanske göra såna listor själv ibland, jag gillar listor. Eller nej, inte filmen föresten?! Jag som precis letat filmtips!

Kommentera