Den här listan cirkulerar runt på i princip alla bloggar jag läser så jag ska väl inte vara sämre jag. Bjuder samtidigt på mina favoritbilder av mig själv från året.

Feminist

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? 

Jag såg norska berg och badade i en iskall fjord, gick igenom en avslutningsprocess istället för att fly den, var på min första Fi-kongress, bestämde mig för att bli vuxen, delade med mig av hela min bakgrund till flera nya personer, lyssnade på vad jag ville mer än vad andra ville, bad om och tog emot hjälp på djupet, överlevde en händelse som jag har varit rädd för i fyra år.

Genomdrev du någon stor förändring? 

Inuti mig har det skett så många stora revolutioner att jag knappt kan börja förklara. Jag gick från självhat till att älska mig själv på ett år. Och att jag med det kunde visa mina ärr utan skam.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 

Ja, en nyfunnen nära vän blev förälder och årets sista månader har jag fått se hennes ögon tindra flera gånger. Flera vänner väntar barn 2016 och många bekanta blev föräldrar i år. Dessutom lär det ju bli bebisboom i blogg-Sverige nästa år har jag hört.

Just me

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?

Första augusti när jag såg Tori Amos på Skeppsholmen, Norgeresan, sommarkvällen som hade allt och sista skapakvällen den 17 december.

Dog någon som stod dig nära? 

Mistral, det första djuret som jag har älskat av hela mitt hjärta. Tack och lov ingen människa. Många närstående personers föräldrar och nära vänner gick bort i år och jag fick träna på att vara vän i sorg.

Vilka länder besökte du? 

Norge, som ju fortfarande känns lite som en dröm. Och en hel del upptäcktsresor i Sverige.

Happy

Bästa köpet? 

Biljetten till Stockholm Music and Arts. Framför allt att jag köpte den utan att ha någon att gå med och kände att det skulle bli en fantastisk dag hur som helst. Power!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Mina galna kumpaner Anne och Sofia fick mig att skratta så många gånger i år, Pride-party-dagen, Tori Amos, Norgeresan varje dag, fadderbarnen som ropade mitt namn och innerliga stunder med fina människor.

Saknade du något under år 2015 som du vill ha år 2016? 

Stockholm. Min längtan dit blir bara större och större. Människorna, kulturlivet, utbudet av allt, vattnet och husen och folksamlingarna.

Untitled

Vad önskar du att du hade gjort mer? 

Skrivit mer på boken, tränat (framför allt joggat), lärt känna fler människor och läst mer.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Spelat Candy Crush. Alltså hjälp vad det slukar tid.

Favoritprogram på TV? 

Bron, Homeland, Grey’s Anatomy och Downton Abbey har jag sett mest på TV. På Netflix har Orange is the new black, Broadchurch, Orphan black, Sense 8 och Prison Break.

Bästa boken du läste i år? 

Murakamis Norwegian Wood.

Största musikaliska upptäckten?

Annika Norlin. Linnea Olsson. Och Olafur Arnalds.

Dots 1

Vad var din största framgång på jobbet 2015? 

Att jag ens jobbade. Eller ja, arbetstränade.

Största framgång på det privata planet? 

Min egen utveckling till att bli en mer positiv, medkännande och självständig person.

Största misstaget? 

Jag tror att alla misstag också har en mening så egentligen var de nog inte misstag. Lätt att säga att relationer som inte fungerade var misstag, men jag lärde mig något där också. Jag har fattat knasiga beslut med den kunskap jag hade då, men jag blev klokare av det kaoset också.

Red 2

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Både och skulle jag säga. Jag har fått mer tillgång till mina känslor och därför skrattat mig till magont och gråtit tills jag tappat andan, men allt i ett mycket friare och lyckligare tillstånd än någonsin förr.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Hyra och mat så klart. Annars var det nog resor till vänner och för sommarens alla äventyr.

Något du önskade dig och fick?

Egenkärlek, vänner och gemenskap.

Något du önskade dig och inte fick?

Mer ork.

Redhead

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?

Träffade två av mina bästa över en lunch och fika.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Om jag hade fått vara friskare i början och slutet av året.

Vad fick dig att må bra?

Umgänge med vänner, att fokusera på det positiva och möjligheter, träning, bus med fadderbarnen, att odla och vara kreativ genom Monthly Makers.

Vem saknade du?

Vicky, min stjärna i San Francisco (snaaart ses vi!!!) och Clara som var ännu längre bort.

Feminism

De bästa nya människorna du träffade?

Människorna i kyrkan som jag fick lära känna på djupet. Skrivande människor, både i skrivkursen och de som var med till Norge. Och några guldkorn som jag hoppas kunna vaska fram i vår nu när vintermörkret och den Stora Tröttheten ger vika.

Mest stolt över?

Den inre metamorfosen, och att jag klarade av att möta alla mina mörkaste sidor och idag kan bära dem. Alltså det här magiska året!

Högsta önskan just nu?

Att jag orkar hålla modet och hoppet uppe genom alla förändringar nästa år.

headerbild (1)

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Det får ni läsa mer om i morgon, men framför allt tänker jag jobba på min inställning till livet i sig och göra mig själv så lycklig jag bara kan bli.

Vad har du för mål och drömmar för 2015?

Förutom den årliga listan som jag presenterar imorgon så vill jag flytta till ett kollektiv i Stockholm, börja studera på socionomprogrammet, vara omåttligt kreativ och skriva klart min bok. Jag hoppas också kunna utveckla den här bloggen i den riktning jag önskar.

Kommentera