På fredag fyller jag 30 år. Redan i lördags firade jag det med mina närmaste. Jag blev ordentligt bortskämd, men så kan det ju få vara med 30-årspresenter. De fick en önskelista baserat på den lista jag ständigt för i min Bullet Journal. Listan för saker jag vill ha och behöver. Det är ett bra sätt för mig att prioritera ekonomiskt och också hålla utkik på second hand. Det blev ju en succé när jag kunde göra om till önskelista på några sekunder.

Idag vill jag dela med mig av vad gåvor kan betyda för mig och även vad som står kvar på önskelistan för framtiden. Det blev så tydligt för mig i lördags att presenter säger mycket om relationen bakom. Därför ville jag berätta lite om det idag, och hur mina 30-årspresenter symboliserar olika aspekter av mig och mina relationer.

30-årspresenter - reaktionista.se30-årspresenter - reaktionista.se

Först av allt – alla möten, samtal, hälsningar, grattis och kramar. De är värda allt och mer än så. Att dessutom kunna spara det minnet i kort, kuvert, väl valda ord och bilder. Fjärilar, ord, vingar och växtlighet. Allt det säger något om bilden av mig. Presentkorten på Indiska och Akademibokhandeln kommer att göra stor nytta i höst. Det är fint att också få välja själv.

30-årspresenter - reaktionista.se

Växtintresset lär väl ingen ha missat i det här landet. Jag önskade mig dock inga växter eftersom jag mest känner mig som en otillräcklig växtförälder i dessa studietider. En orkidé med namnet “Wild” var dock mer än välkommen eftersom orkidéer gillar att bli försummade (stackars små liv). Att den anspelar på det ständiga skämtet om mitt namn är ju också en fördel den har. 😉 Nejlikorna ska jag försöka hålla i liv så länge det går. Christin har ju gjort sitt yttersta för att hjälpa mig. Tydligen känner jag folk som också vet vad jag behöver bättre än jag gör. Ni vet såna personer som ger en vad en behöver istället för vad en önskar sig? I det här fallet var det tydligen min hud som hade gjort nödrop. Lumenes dag- och nattkräm kommer rädda den undan min försummelse. Jag är nämligen fruktansvärt dålig på att smörja in mig.

30-årspresenter - reaktionista.se

Jag har flera sådana praktiska relationer. Någon som ständigt uppmuntrar mitt fotointresse gav mig lagring för kommande fotografier och studietidens alla dokument. Det behövde jag verkligen! En annan person som är en förebild när det kommer till mode och stil köpte mig något jag har behövt länge: ett par svarta tights. Jag har haft dem två dagar i rad nu och de är helt perfekta för min nya stil “snygg i mjukiskläder”. Och så en body-lotion som kan användas i duschen. Eftersom jag som jag nämnde ovan är usel på att ta hand om min hud. Nu är det slut på ursäkter.

30-årspresenter - reaktionista.se

Estetik är en annan viktig del av min personlighet. De här kopparna med mönster av Nadja Wedin stod det mitt namn på. Fjärilarna återkommer som en symbol för frihet och skönhet.

Något annat som är viktigt för mig är hållbarhet. Ekologi, naturliga ingredienser, att ha naturen nära i livet. Därför gick det rakt in i hjärtat när jag såg ringblomssalvan, den handgjorda tvålen och läppceratet av naturliga ingredienser som grönt te och äpple. <3

30-årspresenter - reaktionista.se30-årspresenter - reaktionista.se

Det finns också de som hjälper mig att bejaka konstnären i mig. Det var länge sedan jag målade på allvar men den här hösten vill jag ge mig på det på nytt. Att få både ett kit för akryl- och akvarellmålning är en riktig boost för den kreativa ådran. Här ska det målas tavlor i höstmörkret! När jag inte orkar komma på motiv själv så finns det fjärilar att fylla i, och det brukar också hjälpa mig att hålla koncentrationen vid liv långa dagar.

30-årspresenter - reaktionista.se

En annan del av mig är den som nu börjar ta form. Den professionella sidan av intresset för sociala frågor och socialt arbete. Socionomen. Jag är övertygad om att jag kommer att ha stor nytta av boken “Ser du mig” både i studier, i eget intresse och i framtiden. Anteckningsböcker kommer att försvinna i ett nafs när jag suger i mig kunskaper och skriver ner mina egna reflektioner kring dem.

Tack för att ni skämmer bort mig! Även om det ibland tar emot så blir jag bättre på att ta emot. Och när en fyller 30 år är det ju faktiskt läge att fira.

Så vad blev då kvar bland önskningarna?

MIN ÖNSKELISTA

 

30-årspresenter - reaktionista.se

1 | Ett nytt UV-skydd till min kamera för att förhindra repor på linsen.
2 | En verktygslåda att förvara mina verktyg i så jag slipper ha dem i byrålådor, gillar den här varianten i stål.
3 | Reflexskärm för bättre stilleben-foto.
4 | Köksverktyg i trä i linje med plastbantningen.
5 | Makramégarn för att jag vill göra amplar hela hösten.
6 | Durkslag i stål.
7 | Boken “Ett litet liv” av Hanya Yanagihara som fått strålande recensioner.
8 | Den vackra växten Calathea orbifolia som jag inte kan sluta drömma om.
9 | Skärbräda i mörkt trä, t ex i bambu.
10 | En snygg ryggsäck för kurslitteraturen, t ex denna från Your Turn.

Vad har du för materiella behov och önskningar just nu?

 

SparaSpara

SparaSpara

11 kommentarer

 1. Gud vad fint Wilda. Fotograferade faktiskt mina presenter idag till ett kommande blogginlägg. För jag tänkte samma sak när jag fick dom. Jag blev rörd över hur mkt alla tänkt efter. Hur sedd jag kände mig. Blev mer än bara fina saker. Fick flera presenter som uppmuntrade både mitt fotograferande och bloggande. Så himla fint. Fint att få en inblick här också. kram!!

  • Det känns så fint att få dela den här 30-årstiden med dig på det här sättet. <3 Det är otroligt hur mycket fint det finns i gåvor. Tack för dina ord! Kram!

 2. Vilken fin samling presenter! Alla liksom representerar en del av din personlighet och vart du befinner dig i livet nu <3 Så värdefullt att ha vänner som känner en så väl.
  På min materiella önskelista just nu står en regnjacka, en mjölkskummare för riktigt krämigt latteskum, ett gäng böcker jag är sugen på att läsa (Ett litet liv är för övrigt den bästa bok jag läst i år, kanske på flera år! Så sorglig men så vacker), en höstkappa, en gammeldags glödlampa till köksbordet, en murgröna pga har den perfekta platsen för den! och en reseyogamatta eftersom jag reser norrut rätt ofta nuförtiden 😉
  Hoppas din vecka är superfin! Ser fram emot att höras på fredag. Kram!

  • Ja visst gör de? Så vackert! Så fint att höra att du gillar boken. Kände att jag behövde ha den i handen för att orka igenom den så så får det bli! 😀 Åh, jag kanske kan skicka en murgröna-stickling om du vill ha? Får ta upp det på vårt samtal idag 😉 Reseyogamatta låter som en mycket bra investering! Kram! <3

 3. Vilka fina och personliga presenter Wilda! Det är så fint att få gåvor när en känner att personen som gett verkligen tänkt och valt med omsorg. Själv skulle jag behöva ett par promenadskor, ett sopborstset och en tygsax att ha i skolan.

  • Det är verkligen som om hjärtat exploderar av tacksamhet! Sopborstset behöver jag också köpa. Märkte det med många barn på mitt kalas :p Haha

 4. Pingback: 30 års presenter och när det är tanken som räknas • Midis

 5. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #37 | morgonstund, strike och löv. | REAKTIONISTA

Kommentera