Wilda - reaktionista.se

Igår ramlade allt plötsligt över mig. Ena jävligheten efter den andra. Jag kände av pollenallergi, depressionssymptom av pms och hjärntröttheten la sig som en hinna över tankarna. Den brännande känslan i huden, sömnigheten som jag förstår är ett symptom på sköldkörtelrubbning – liksom den där hungern som inte går över hur mycket jag än äter. Och eftersom aprilvädret redan är här börjar min fibromyalgi spöka med värk lite varstans.

Mitt i detta försökte jag lära mig att läsa av tabeller och diagram inför lördagens högskoleprov. Till slut skrattade jag bara högt för mig själv. Jag vet att jag för det mesta är så positiv att folk vill ge mig en örfil, men igår var det jag som ville örfila livet.

Efter en massage hos fysioterapeuten, snack med en fellow pmds-drabbad och en spellista som muntrade upp kunde jag börja se lite ljus igen. Och så pollenmedicin som tog bort den värsta tröttheten. Idag mår jag bättre och ska ge tabellerna en ny chans.

Håll en tumme för att det går bra för mig på lördagens högskoleprov, okej? Jag har bestämt mig för att skriva det för nöjes skull, men lite kul ska det ändå bli att se resultatet. Eller?

Hur tror ni att det går? Kan ni inte tippa mitt resultat  i kommentarsfältet så vi får se vem som kommer närmast? 0,9 är vanligtvis medel och 2,0 är max.

Och så kan ni väl tipsa mig om hur ni hanterar såna dagar då allt bara är fel?

33 kommentarer

 1. Åh, de gångerna när allt bara slår till samtidigt är ju så överväldigande. Brukar försöka tänka att det tar slut. Vad skönt att det känns bättre idag och låter verkligen vettigt att gå in med en avslappnad inställning till provet. Jag har gjort det två gånger och är ganska dålig på matte men bra på språkdelen, vilket vägde upp och jag fick medel båda gångerna. Med tanke på dina språkskills och att du pluggat matte tror jag du kommer hamna över 1,2! Men att du ens gör det är ju grymt 🙂

  Krya fino.

  • Wilda Svara

   Så bra tips det där om att det tar slut. Lite så brukar jag resonera annars, men det är nog när pms:en slår till som min hjärna lever sitt eget liv lite. Vad starkt av dig att ha gjort det två gånger! Språk verkar vara min styrka men matten är lite knepig när jag inte läst det på länge. Tack för omtanke och pepp!

  • Wilda Svara

   Haha alltså vad tror ni om mig egentligen? Ska inte säga något, för nu börjar jag snart tro mer på er som säger 1,8 än på mig själv 😉

 2. Åååh vad svårt det är med de där dagarna. Jag har lärt mig allt mer och mer att det dåliga till sist går över, och det kommer bättre dagar. Så på något märkligt sätt kan jag numera distansera mig lite från mina känslor, titta på dem utifrån och tänka: jaja, nu känner jag att allt är meningslöst och hopplöst, men jag har känt så tusen gånger förr och vet att det går över. Tror det kallas mentalisering? Oj vad svårt med högskoleprovet, jag har ingen aning 😀 men gissar väl på 1.6 då 😉 lycka till!

  • Wilda Svara

   Så bra beskrivet! Mentalisering är en så viktig förmåga! Efter ett halvt liv i terapi är mentalisering typ allt jag gör :p , men ibland tror jag att det bästa är – när verkligen ALLT händer som igår – bara att bryta ihop och vara snäll mot mig själv i det. Tillåta mig att bara ha en dålig dag.
   Bra gissning! Tack!

 3. Huva! Ibland går den berömda ketchupeffekten in i lite väl nära samarbete med murphys lag. Men du fixar det här också!

  Har du skrivit det förut? Man brukar ju öka resultatet med tiden. Tror det diffar 0,7 mellan mitt sämsta (på gymnasiet) och bästa (ett antal år senare). Mattedelen är väl större nu än för ett antal år sedan. Om det är första gången gissar jag 1,3 Om du skrivit förut 1,6 🙂 Håller tummarna stenhårt!

  • Wilda Svara

   Haha ja ibland är det ketchup över hela Murphy :p

   Nej det är första gången jag skriver det. Jag tror att din gissning ligger bra till 😉

 4. “Humor is the pole that adds balance to our steps as we walk the tightrope of life”.
  Fast ibland får man bara sätta sig ner ett tag. Den är ju lite jobbig att bära på hela tiden den där pinnen också.

  Jag skrev 1,2 på mitt högskoleprov innan dom ändrade mattedelen.. Men du verkar ha pluggat innan så jag gissar du skriver högre 1,4 kanske? Om det är första gången?

  Kram!

  • Wilda Svara

   ÅH! Vilket fint citat Hanna! Så jäkla sant. Jag brukar verkligen kunna ha humor och skratta åt det mesta och det gjorde jag ju också igår. Speciellt idag när jag skvimpade ut en hel kaffekopp över mig och köket. Då var det ingen idé att gråta längre. Så komiskt det måste ha sett ut! Viktig poäng med att bara sätta sig också. <3 Tack

   Bra gissning! Vi får se efter lördag. Det är första gången. Kram!

  • Wilda Svara

   Det var ju jättebra gjort! Hoppas jag når upp dit, det vore kul! kram!

 5. Om det är första gången 1,3 och är det andra, tredje fjärde så får du 1,7. Är det därutöver så får du 1,9. Absolut!

  • Wilda Svara

   Tack! Det är första gången så jag tror att du ligger nära 😀

 6. Det kommer gå så bra! <3 Jag tippar på att om du får mellan 1,35 och 2,0, hehe. Men allt beror ju på ämnen och sådär, själv fick jag 1,35 på mitt enda jag skrivit, och då var det ett väldigt udda ämne på engelska-delen om insekter… ytterst märkligt och svårt att förstå. Hoppas på att du får minst 1,5 i alla fall!

  • Wilda Svara

   Haha, ja det ska bli spännande vad de hittar för udda artiklar i år! Hoppas att jag får över 0,9 för då kommer jag in på provet där jag vill gå 🙂 Tack för pepp och bra resultat du fick ju! Kul!

 7. Ja du Wilda. Du brukar ju inte lämna låga resultat efter dig, även om du gör det på skoj😉 Jag tippas på 1,8. Lycka till🌞

  • Wilda Svara

   Fina Panda! Vad roligt att du säger det så för det är ju faktiskt rätt sant. Om jag får över 1,6 kommer jag ha tårtfest så då får du komma på fika! 😉

 8. Okey jag gissar på ett bra resultat! Du är bäst även låga dagar! 1.8 gissar jag!

  Jag ringer PJ’s löser det mesta. Och så drar jag till skogen och lagar mat på öppen eld! Och skriver minst ett vykort till uppmuntran för någon annan föder glädje i själen.

  • Wilda Svara

   Tack för den gissningen! Om det blir så får du komma på tårtkalas 😉

   Det låter som bra strategier. Tycker om dina vykort!

   • Jag kan komma på tårtkalas även om resultatet är lägre. Man skall inte förakta tårtans makt att förändra omständigheter och humör svängningar.

    • Jag kan komma på tårtkalas även om resultatet är lägre. Man skall inte förakta tårtans makt att förändra omständigheter och humör svängningar.
     EMMY F

     • Wilda

      Haha så sant! Vill dock gärna hälsa på dig och gå på fotopromenad i vårsolen snart. Först ska jag ta lite påsklov och åka bort, men sen är det verkligen dags att göra slag i den saken. 😀

 9. fy fasen vad hemskt med all denna jävlighet samtidigt. typiskt livet att pusha allt på en gång. håller alla tummar och sänder pepp och kärlek för högskoleprovet!! jag skrev 2010 och minns att det var svårt som fasen. ugh. you can do it!! <3

  • Wilda Svara

   haha ja men verkligen. tack syster yster. det är svårt. men jag kan också vara svår :p haha. <3

 10. Pingback: VLOG MARS | sekunder av rosa ballonger, ett blött brev och tågresor. | REAKTIONISTA

 11. Jag tror du kommer kicka ass på hp. Säger 1,0. Det beror liksom lite på hur bra en är på matte d där.. Matte-delen dödar mycket av resultatet känns det som. Men med 1,0 kommer du in på många linjer så jag håller tummarna för d.

  Och lycka till. Det är idag va?

  • Wilda Svara

   Tack för gissning! Det kändes riktigt bra, för ja det var igår 😀 Jag har inte hunnit plugga så mycket som önskat innan men över 1,3 borde jag få i alla fall.

 12. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #13 | att klappa en fjäril och högskoleprovet. | REAKTIONISTA

 13. Fy för sådana dagar, men heja dig som tog dig igenom både dagen och högskoleprovet! Tror jag fick 1,4 när det begav sig, men det var innan de gjorde om mattedelen.. Tror du får minst 1,4 du också! Det brukar väl ta några veckor så jag antar jag inte för sent att gissa, haha 🙂

Kommentera