Hej på er, hur har ni det? Vad har ni för er? Jag hänger hemma sjunde dagen i rad då jag har en rejäl förkylning och har haft svårt med andningen. Om jag ska vara ärlig har jag inte lidit mycket av detta. Jag är lyckligt lottad som just nu kan studera hemifrån och kan använda den här tiden för att ta igen mig. Jag lider med de som har sjuka anhöriga, som inte får träffa sina äldre släktingar, med de som lever i social utsatthet eller som nu är isolerade med sin psykiska ohälsa. <3

Det är en märklig situation nu. Vi behöver vara rädda om oss, och i detta betyder det att hålla distans. Det går emot det vi egentligen behöver i kris, det vill säga att samlas och bygga trygghet i gemenskap. Nu kan vi inte samlas fysiskt, men låt oss fortsätta se efter varandra och göra detta så tryggt vi bara kan. <3

Lyft telefonen, skriv några ord, fråga om någon behöver din hjälp om du har möjlighet att ge det.

Jag smög ut och kramade ett träd också.

Här hemma har jag passat på att storstäda, sätta frön i jorden, rensa ut det jag inte behöver i lådor och skåp, lagt upp annonser på Tradera, organiserat och städat på hårddisken, gett växterna ny jord och näring, bloggat, läst bloggar, läst körkortsteori, mediterat, tittat på youtube-klipp om allt från städning till bullet journal till söta ungar, yogat med Adrienne, lyssnat på podd, haft seminarium på distans, redigerat drömmiga dimmiga fotografier och skrivit listor på allt jag längtar efter att göra när jag kan gå ut igen. När detta började var jag en rastlös själ, men nu börjar jag landa i kroppen och hitta rytm i dagarna. Jag var hemma i många år som sjukskriven och jag är tacksam för min förmåga att hålla mig aktiv även hemifrån. Det är grundläggande för att mina underliggande kroniska sjukdomar inte ska försämra min hälsa för lång tid framöver.

De närmaste dagarna tänkte jag ta tag i högen som väntar vid symaskinen, kanske baka lite gott bröd och börja tömma frys och skafferi (också det en kreativ utmaning). Och som om det vore ett dåligt skämt så behöver jag verkligen försöka få tag på toalettpapper. 😝

*

Är du hemma? Vad gör du om dagarna? Hur mår du? Berätta! Vi behöver varandra <3

8 kommentarer

 1. Hej Wilda,

  I’m sorry that I write to you in English. Unfortunately I don’t speak Swedish and I don’t always trust the Google translator. I am sorry that you are sick. I hope it gets better soon. I still go to work every day. But we (Bavaria in Germany) are also considering making a ban of going out. My employer is just starting to focus more on home office than before. Not very early, but it’s never too late. I wouldn’t mind working at home anymore. This brings more time for other things (e.g. viewing Swedish blogs, listening to Swedish music … and of course work🙂). I’m more of a loner anyway and not very often among people. Under normal circumstances, it is difficult for me to go shopping in a supermarket on a weekend when everyone is running. But it’s actually more pleasant now because most people are already at home. Unfortunately, that doesn’t help me much, because more and more shelves are constantly empty. Not only that with the toilet paper. …

  Krya på dig och Kram! ❤,
  Hans

  • Hej! It’s absolutely fine. I’m impressed you put up with the Swedish here 😀
   I can really relate to being comfortable with staying home, as I’ve said 😉 It’s hard with all this hoarding but if we at least have the basics we can be creative about the rest I think 😉 I hope you will have a beautiful calm weekend.
   Kram!

 2. Fin text <3 . Inspirerande att du verkar hunnit mycket!
  Jag är hemma i frivillig karantän, utan förkylningssymtom. Idag åkte jag till stan, tänkte att det var dags eftersom jag inte träffat någon alls på en vecka. Tog min stoora ryggsäck och bussen för att storhandla. Har egentligen mycket mat i frys och skafferi, men kul att handla lite kylvaror, frukt och grönt. Annars har jag mest läst böcker, gått igenom foton och lagat mat.

  Jag känner mig så delad. Jag är orolig för hur corona påverkar samhället. Jag tycker det är viktigt att vi skyddar äldre och riskgrupper. Jag är rädd för att sjukvården ska krascha, både personal, platsbrist och materialbrist. Jag är orolig för mina föräldrar som båda är i riskgrupp. Jag kanske oroar mig i onödan för min egen skull, men jag blev jättesjuk av rs-virus för ett år sen och har inte så bra immunförsvar just nu. Vissa tycker att det är bäst att bli sjuk nu så har man det gjort. Jag vet inte, jag vill gärna kunna fortsätta träna och promenera. Jag blir less på de som tycker att restriktionerna är överdrifter. Jag kanske är extra orolig för att både mormor och farfar dog sista tre månaderna och på fyra år har vi haft fem dödsfall i familjen (alla gamla). Det är läskigt hur folk hamstrar och inte tänker på att det ska räcka till alla, att distributionskedjorna inte är anpassade för hamstring. Jag gillar att det uppmuntras till att vara hemma och osocial. Det är som att introverta jag får känna mig normal nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha för strategi, om jag ska åka till stan 1-2 gånger per vecka och hoppas på att hålla mig frisk, eller hur jag ska göra.

  • Känns fint att ha saker att göra, och jag har inte så mycket studier just nu så jag behöver sysselsätta mig 😉
   Fint att du håller dig hemma så mycket du kan. Känner igen mig att detta är ganska skönt för oss introverta. Tror att vi alla försöker klara oss så gott vi kan i allt detta och att vi reagerar olika både utifrån erfarenheter och personlighet är inte så konstigt, men ja viktigt att tänka på andra i detta läge och vara solidarisk med riskgrupperna. Kram!

 3. Försöker göra det så trivsamt i hemmabubblan som det bara går, fejkbrasan på Netflix går väldigt ofta tex, tända doftljus, lyssna på ljudböcker, måla, skriva dagbok och träna musklerna och sen blir det ju en del tittande på Netflix & Viaplay oxå….så ser mina dagar ut i hemmabubblan….. 😃

  • Vad fint att höra Susanne! Låter som jag har det här också, mycket mys blir det. Vi får passa på nu när det går att verkligen ta igen sig. Jag streamar också mycket video nu. Har du tips på något bra du har sett på sistone?

   • Gillar att ha Moving Art på med lugn musik och härliga avsnitt fr naturen världen runt…..sen har jag kikat klart på Vår tid är nu, tar den en gång till nu, 😂.
    Sjukhusserier är oxå bland favoriterna 😆 passande i dessa virustider 😳 även alla katastrof filmer som finns att streama har jag gått igenom 😳🤣

    • Åh tack för bra tips! New Amsterdam har jag kikat på nyligen. Naturprogram har jag inte ens tänkt på, haha det kändes lite konstigt 😉 Tack, vad fint med tips <3

Kommentera