Det är nu allt händer! Jag var borta en vecka i Skåne och kom hem till en lummig och härlig balkong i full blom. Tack för det, blomvakten! Nu åker jag bort en vecka igen och det är alltid lika spännande att få komma hem igen. Först ska jag visa hur det har sett ut på min balkong den senaste veckan.

Tomat potatisBalkongrapport

Potatisen och tomatplantorna tar störst utrymme och jag bara njuter av den gröna färgen. När jag kom hem hade tomaterna växt ur sina små krukor så jag planterade om dem i större rymligare krukor. De står fortfarande i plastlådan och har ständigt ett vattenbad i botten att dricka ur. Det funkar väldigt bra för tillväxten och nu börjar det dyka upp blommor på dem.

Tomat

Den stora tomatplantan har ju dessutom gett mig frukt under slutet av juni. Ett tag trodde jag att det var en gul tomat som skulle komma fram (så bra koll har jag på vad jag köper), men det visade sig att det var röda körsbärstomater som skulle kika fram.

Tomat

Så himlans gott att äta tomater som jag själv har vattnat fram!

Tomat
Citronmeliss

Jag har även tagit sticklingar av en stor basilika, satt dem i vattenglas tills de fått rötter och planterat dem. Både citronmelissen och basilikan har tagit sig bra och jag har kunnat avnjuta dem till några extra goda måltider. Jag tror att sprayvattning är en bra strategi här.

Basilika
Balkongrapport basilika

Jag satte två sorters basilika på nytt i början av juni och den har långsamt letat sig fram i drivhuset. Igår planterade jag om den i större krukor i hopp om att den ska vilja växa till sig under min semester.

Potatis
Färskpotatis

Strax efter midsommar åt jag min första egenodlade potatis. Finns det något godare? Och något så rejält som potatis. Det smakade så himla gott. Jag har behållit några potatisar i jorden för att se om de lyckas växa till sig lite till innan jag ska dra upp dem också.

Citronplantor

Citronkärnorna blev plantor, men sen har det inte hänt så mycket. Funderar på att ge dem lite näring för citrusplantor som jag har fått tips om. Det är nog en bra grej.

BalkongrapportSolros

Solrosorna behöver mest sol och det verkar de få i fulla drag. Jag har planterat om de fyra solrosorna i en större kruka så att de får slå rot lite mer, men jäklar vad de sträcker sig uppåt och snart är det nog banne mig dags för blommor. Hoppas!

Kryddkarlbergare avokado

I köksfönstret tronar bland annat dessa stora växter. En kryddkarlbergare som har fördubblat sin höjd den senaste månaden och avokadoträden som ju snart är träd på riktigt. Nya bladnivåer växer fram hela tiden. Receptet är några duschar då och då och mycket sol. Solen alltså <3

Mårbacka pelargon

Pelargonerna stormtrivs efter lite extra näring och mycket sol. De små sticklingarna av stjärnöga har tagit till sig ordentligt och jag blir lite rörd med tanke på att de var några av de nya liv jag köpte för mina sparade pengar.

Stjärnöga

Idag åker jag iväg på stugsemester en vecka. Det ska bli fantastiskt skönt att komma iväg till dålig täckning, barrskog, vattendrag, ljudet av tystnad och framför allt att få se Asla i sitt rätta element.

Balkongrapport

Jag önskar dig en härlig vecka, oavsett vad du gör. Om du jobbar inför eller efter semester, sommarjobbar, pluggar, sitter hemma, njuter av ledighet eller fasar för ensamheten. Jag hoppas att du kan njuta av sommaren och naturen på just ditt sätt med din tid.

avtryck

  1. Åh vad fint! Älskar balkongrapporter! Att du redan fått skörda tomat!! Blir så ledsen på mitt dåliga solläge på balkongen, älskar att det är träd utanför och man inte ser några grannar mittemot men de skuggar ju för stora delar av dagen. Jag hade frukt redan innan jag satte ut plantorna, dvs i MAJ och nu har det gått över en månad och de har inte ens försökt börja skifta färg. Jag har ändå sydväst läge och så är det ändå så dåligt. SÄMST. Får väl skörda i september som förra året. Men tack för påminnelsen att jag också måste ta och göra ett sånt här inlägg, gjorde inget i juni!

    • Wilda Svara

      Nä din stackare. Jag har bästa solläget dock och hade min tomat länge i solgasset i köksfönstret innan jag tog ut den. Du får reta mig i september när mina tomater är slut 😉 <3

  2. Tokkär i den där pelargonen alltså, är så sugen på att köpa några Mårbackapelargoner bara för att det känns så drömmigt att få ha dem i fönstrena i huset!

Kommentera