Lavender Geranium

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade om det som växer här hemma. Ja om vi inte räknar med det fantastiska infallet att köpa en hel hög nya växter när livet tog en annan vändning.

Cultivation

Mina fröer har blivit plantor och jag har flyttat över dem till större växutrymmen – små krukor. Jag passade också på att så några nya fröer: tagetes och solros. Krassen har jag sparat och inte haft tid för än.

Fröer

Citronmelissen, ärtorna, basilikan och citronplantorna fick flytta in i en genomskinlig låda. med lock. Ett större växthus helt enkelt. Jag har sprayvattnat dem så gott som dagligen och vädrat en stund.

Cultivation
Lemon

Citronplantorna (från citronkärnor) har mått ganska bra i den miljön, medan de andra plantorna hade behövt mer vädring. Det var också ett misstag att ställa ut dem på balkongen där de har direkt solljus på förmiddagen. Nu har jag tagit in dem igen och hoppas att de klarar sig bättre.

Solros

Solrosfröna stormtrivs i solen och växer så det knakar.

Tomat

Tomatfröerna har blivit tomatbebisar som växer sig allt starkare i mitt köksfönster och har nu fått sällskap av Den Stora Tomatplantan. De har fått varsin mini-PET-flaska med vatten upp och nedvänd i jorden så att de kan suga i sig vatten hela tiden. Ibland hoppar jag till av det där surplande ljudet.

Tomat

För fler nyttiga tips om tomatodling kan jag tipsa om Mikaelas maffiga guide och Alicias samling av tips från läsare. Kolla in båda, för som vanligt med dessa kreatörer är det en fröjd bara att ta del av innehållet.

Stjärnöga

Pelargonbebisarna och stjärnögabebisarna har växt på bra med min dagliga omsorg och Moder Jords förbarmande med solvärme. Ovan ser ni stjärnöga och nedan doftpelargonen Fragrans, även kallad ‘Marias blomma’ eller ‘Mors blomma’.
Doftpelargon Fragrans

Asla gör dem sällskap hela dagarna, spanar på aktiviteten på gården och jagar humlor och annat flygfä. Nu väntar vi på solrosornas prakt, att fler knoppar ska brista och att örterna återhämtar sig från solstinget.
Asla

SparaSpara

4 kommentarer

  1. Alltså så mysigt! Har också ett sånt här inlägg i utkast-mappen och blir pirrig varje gång jag tänker på mina plantbebisar. Vilken lycka de sprider!

  2. Åh vad fint! Vad härligt med så mycket blommor, jag har bara fokuserat på det ätbara och glömt bort att det är fint med blomväxter också. Men så tittade en liten lilja upp ur min plantering från förra året nu i veckan, så jag kommer att ha åtminstone en blomma 😀 😀

  3. Iiiih så fint!!!! Och de små citronplantorna!! Mina är ganska precis lika stora och jag är så himla pepp på att se dem växa ^^ Kan du inte ta nån översiktsbild över balkongen också? Vore roligt att se hur den ser ut i sin lummiga helhet! 🙂

Kommentera