Om bara några timmar kommer min bästis hit. Ina är den som har känt mig längst av alla jag har i mitt liv idag. I femton år närmare bestämt. Hon är nog också den människa som vet mest om mig. Hon kan förstå vad jag menar med ett minspel och avslutar mina meningar som jag skulle ha avslutat dem själv. Vi ses inte så ofta men när vi gör det brukar vi kunna ta vid där vi slutade utan problem.

You and me

Det är något alldeles speciellt det där med vänner som har följt en genom så många livsskeenden. Vi har delat stora ögonblick, stora sorger, framgångar och kamper. Ingen av oss är som vi var den där dagen när vi fick kontakt med varandra genom skrivna ord på ett poesiforum. Ibland har jag tvivlat på om vi ska klara av att följa varandra genom livet, framför allt för att min tillit generellt har varit låg. Om och om igen knyter vi ihop våra vägar så de kan följas åt och ändå vara våra egna livsvägar.

You and me

Det häftigaste med vår relation är ju ändå att vi är två introverta människor (som jag nyss insett för egen del) och ändå kan vi umgås i flera dagar. Det finns några hemligheter för att lyckas med det. Vi ger varandra egentid. Ofta är Ina uppe sent medan jag går och lägger mig och jag låter henne sova när jag går upp och dricker kaffe. Vi är ärliga och raka med vad vi känner och säger till när vi behöver få vara ifred. Vi delar på allt ekonomiskt, på hälften. Varken mer eller mindre om det inte är uttalat som en gåva. Vi gör saker som kan göras under tystnad, t ex fotograferar och ser film/serier, så att vi får pausa mellan samtalen. Det brukar ju bli ganska intensiva sådana när vi inte har träffats på längre.

You and me

När vi inte följer detta så går det inte lika bra, men med åren lär vi oss vad som fungerar och inte och vi hittar våra vägar. Vi har en stor förståelse och respekt för varandra och eftersom vi känner varandra på det sätt vi gör är det så mycket lättare att ha medkänsla och förlåta när något blir fel.

Åh jag längtar så jag spricker efter att få springa in i hennes famn idag!

P.S. Jag vill vara tydlig med att jag inte gillar idén med att rangordna vänner. Jag har flera nära vänner, som är bäst på sitt unika sätt i vår unika relation. Och flera vänner som är nära just i de intressen vi delar som t ex skrivandet.

Vem är din bästis och vad är det som gör att just hen är din bästis?

5 kommentarer

  1. Vilket himla fint inlägg! Jag och en kompis firar 20 år som vänner i år, det är något fint med gamla vänner som vet typ allt om en!

  2. Fina Ina ♡ Jag är vän med hennes syster Jeanette och har därför träffat henne några gånger. Underbar människa. Hoppas ni haft en fantastisk tid tillsammans. Kram

    • Så fint! Vi har haft en jättehärlig helg och det är tomt nu utan henne. Så många fina ögonblick. Kram!

  3. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #13 | att klappa en fjäril och högskoleprovet. | REAKTIONISTA

Kommentera