Min strategi för bloggen har behövt mogna fram under en längre tid. Jag har fastnat i jämförelser med andra för att sedan inse: Jag kan inte jämföra mig. Ingen annan har en blogg som min, eftersom den bär mina uttryck och avtryck. Just därför kommer jag att skapa ett rum här som rymmer mina erfarenheter, mitt perspektiv och mitt växande. Med hjälp av en workbook från Influencers of Sweden har jag börjat skapa en bloggstrategi. 

VISION

Min dröm är att förändra livssituationen och förbättra samhällets stöd för människor som har blivit utsatta för trauma. Jag vill ge av mitt perspektiv, mina insikter och framåt också min yrkeskompetens. På vägen dit vill jag skänka hopp, sprida kunskap, inspirera till kreativitet och självkännedom utifrån de insikter som livet har gett mig. Jag vill ge människor mod att komma närmare sina sanna jag.

REAKTIONISTA - reaktionista.se

Bloggstrategi för REAKTIONISTA 2017


INNEHÅLL

∗ Tydliggöra min nisch
∗ Skapa färre och relevanta kategorier
∗ Skriva en text i månaden om en erfarenhet jag vill dela med mig av
∗ Skriva minst 6 krönikor
∗ Blogga mer spontant i realtid
∗ Fortsätta serien om medberoende och dysfunktionella beteenden under våren
∗ Dela upp innehåll i fler och kortare inlägg
∗ Effektivisera bloggprocessen

Bloggstrategi - reaktionista.se

LAYOUT

 Byta till ett enklare tema som också mobilanpassar sig som jag vill
∗ Hitta ett typsnitt som känns rätt
 Ta fram en personlig avdelare
∗ Skapa en signatur

FOTON

∗ Utveckla mina kunskaper i Photoshop och Lightroom
∗ Definiera och skapa ett signum i mina foton
∗ Skapa möjligheter för att sälja foton
∗ Testa att planera mitt instagramflöde

Winter - reaktionista.se

SPRIDNING

Utforma rutiner för delning på t ex craftgawker, Pinterest, Instagram, Twitter
Skapa en plan för att matcha innehåll med tidpunkter under året
Sökoptimera alla gamla inlägg så väl som nya
∗ Skapa en bloggstrategi för 3 år framåt med förslag till inkomstkällor och utveckling

NÄTVERK

 Knyta till mig minst två bloggkollegor att bolla idéer och utveckling med regelbundet
 Spara ihop till medlemskap i Influencers of Sweden till i maj
 Samarbeta med minst en annan bloggare under året utöver Monthly Makers

Winterland - reaktionista.se

Under året kommer det att bli några förändringar här, förhoppningsvis till det bättre för både dig och mig. Jag har redan börjat ändra kategorier och testar ett nytt typsnitt tills dess att jag har hittat ett nytt tema jag gillar. Säg gärna till under vägen om det är något som kan göras bättre. Så länge:

Vad önskar du mer av här? Vad saknar du och vad uppskattar du?
Har du någon önskerubrik på lager?
Dela gärna med dig av dina önskemål i kommentarsfältet.

Följ mig på Bloglovin’ och gilla REAKTIONISTA på Facebook för att hjälpa mig växa. Tack för ert stöd och för att ni hjälper mig att göra den här platsen till något unikt och värdefullt.

18 kommentarer

 1. Låter som det blir ett spännande år på reaktionista! Ska bli kul att hänga med på den resan, tror det kan bli hur himla bra som helst. Din vision är så fin, stark och viktig och så länge du inte kör på för hårt utan låter dig själv andas är jag helt säker på att du kommer bidra till förändring. Jag är själv otroligt taggad på att satsa mer på bloggen och inför “omstarten” i vår planerar jag in massa planeringstid för att verkligen bena ut vad jag vill med rangifers. Mycket att fundera över är det ju men blir ju inte mindre inspirerad av det här inlägget!

  • Wilda Svara

   Tack för påminnelsen, kloka människa. Så viktigt att hålla i minnet att hålla i sig själv hela vägen. Ser fram emot att följa dig vidare. Säg till om du vill ha någon att bolla med.

   • Inte alls omöjligt att jag nappar på det erbjudandet! Försöker just nu komma fram till vad jag VILL och där funkar väl bara mitt eget huvud, men när det kommer till mer konkreta frågor hade det ju varit guld att ha ett till perspektiv.
    Hör gärna av dig själv ifall du själv har något du vill bolla!

 2. Sjukt inspirerande att läsa! Din blogg är redan grym tycker jag, så jag ser med spänning fram mot den fortsatta utvecklingen.

  Din vision är så himla stark. Att “ge människor mod att komma närmare sina sanna jag”. Wow. Delar den visionen/ambitionen med dig. Och du har hjälpt mig att våga dela min sårbarhet i bloggform, vilket jag vet har fört positiva effekter med sig i den riktningen för människor i min omgivning. Så tack – och fortsätt det goda verket! <3

  • Wilda Svara

   Tack Sara! Du anar inte hur dina ord får mitt bröst att växa och ryggen att rätas. Det är verkligen en så stor gåva du ger i dessa ord. Att mitt budskap kan få gro i dig och ta sig vidare ett steg till. Snacka om skicka-vidare-effekten <3 Jag blir rörd och oerhört tacksam.

 3. Är ju en ny följare av dig så jag kanske inte har så mkt att komma med, men själv älskar jag ärliga och öppna inlägg. Samt inlägg om företagande och bloggande. Jagbär nyfiken på ditt bokskrivande och skulle gärna veta mer om det också dina tankar om social arbete då jag läste att du ville bli socionom. Själv jobbar jag på frivården och det är verkligen ett jobb jag kan rekommendera om man vill jobba med utsatta människor. Trivs super❤

  • Wilda Svara

   Tack för dina tankar och inspiration! Ska se vad jag hittar på framöver. Vad roligt att du också är socionom. Och att du trivs så bra! Det är inte alla socionomer som gör det. Jag är mest intresserad av trauma och barndom vilket jag hoppas kunna arbeta med som terapeut och socionom i framtiden. Terapeut vore verkligen ett drömyrke för mig. <3

 4. Har nyligen börjat följa dig så är svårt att veta vad som kan utvecklas, men jag tokgillar i alla fall det du gör idag!
  Och din strategi ser perfekt ut!

  • Wilda Svara

   Åh välkommen hit om jag inte sagt det och tusen tack för den kommentaren! Det fyller verkligen på energikontot till max. <3

 5. Vilken tydlig och bra strategi! Blir så himla impad över hur insiktsfull du är i dina mål, vad som behöver göras, vart du vill nå etc. Jag ser verkligen fram emot att följa utvecklingen av Reaktionista! Din nisch är unik och du har så fantastiskt mycket bra, fint och peppigt att dela med dig av. För mig är det otroligt svårt att föreställa mig vilken resa du måste ha gjort. Samtidigt känns det hur hårt du måste ha kämpat. Att du befinner dig här där du är idag är otroligt stort, och jag är så tacksam över att du skapat den här platsen åt oss <3

  • Wilda Svara

   Alltså Agnes, du är så himla fin! Den här kommentaren kommer jag att leva länge på och läsa igen när jag känner mig mindervärdig och jämför mig med andra. Jag blir så djupt rörd, och glad. Tack för att du ser det jag gör, ser mig, känner. Det är helt ovärderligt stort för mig att du finns här och läser och ger mig den här responsen. Tycker så himla mycket om dig! <3

 6. Fina du! Vilken härlig sann blogg du har! Har precis hittat dig i flödet av bloggar och jag fastnade direkt.
  Jag själv vill leva mer medvetet, nära och enklare. Försöker leva mer i slowliving anda där saker och ting får ta tid och plats. Lär mig prioritera tid framför pengar och livskvalite framför statusprylar.
  Vilken bra strategi du skapat för dig själv. Ser med spänning fram emot framtiden…

  /Annika

  • Wilda Svara

   Du anar inte hur mycket det värmer att läsa dina ord. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka. Det är ju just därför jag gör det jag gör och hur jag gör det. Vad fint att du försöker förändra ditt liv. Det är verkligen något som intresserar mig. Ska kika in hos dig genast <3 Tack för all pepp och kärlek!

 7. Pingback: MAJ 2017 | förändringens sorg och växters läkande kraft. | REAKTIONISTA

Kommentera