Sponsrat inlägg i stolt samarbete med Bygghemma.se. Samtliga produkter är valda av mig och åsikterna är mina egna.

Blommiga tapeter - Simplicity Botanica - reaktionista.se

Titta vilka vackra blommiga tapeter jag har hittat! Nu är ni väl nyfikna på vad jag ska göra med dem? Det ska jag så klart berätta! De ska användas för att skapa ett rum i rummet. Tapeter sätter verkligen tonen i ett rum. De ramar in och ger dimensioner att utgå från. Det tänkte jag utnyttja till en kontorshörna.

När jag fick erbjudande om detta uppdrag gick jag igång direkt. Tapeter?! Åh det finns ju såååå mycket roligt du kan göra med tapet! Använda som fotobakgrund, förhöja intrycket av en bordsyta, rama in som tavlor. Och det självklara: tapetsera om ett rum så att det får en helt ny känsla. Men jag trodde inte att det skulle lösa mitt stora inredningsdilemma: vardagsrummet.

Blommiga tapeter för kontorshörna - reaktionista.se

Att avgränsa ett rum med tapet

För mig är det viktigt att inredning förenar estetik med nytta. När jag hyrde ut mitt sovrum huserade jag i vardagsrummet. Jag avgränsade sovdelen från skrivbord och soffa med ett draperi. Nu är det förändringar på gång igen. När terminen startar är vi två studenter i detta hushåll. Nya avgränsningar behövs för att skapa de ytor vi bäst behöver.

Varför inte dela rummet med en fondvägg? Skapa ett rum i rummet? Jag tänker mig en tapet som täcker kortväggen och går in en bit på långväggen, som för att markera ett kontorsutrymme.

Blommiga tapeter - Falsterbo II - reaktionista.se

Blommiga tapeter som får rummet att växa

Jag har nu botaniserat i tapeter på denna sida i flera dagar och kommit fram till två favoriter. Självklart blir det blommiga tapeter! Som i allt så vill jag ha känslan av växande. Möjligen skulle det vara fint att ha en enfärgad tapet på långväggen och en blommig på kortväggen…

Som ni märker: jag behöver era smakråd! Vad tror ni, vilken av dessa två skulle passa bäst mot min sekretär och det i övrigt vitmålade rummet? Ska jag hålla mig till en blommig tapet eller lägga till en enfärgad också? Borde jag ha en mörkare botten? Hur skulle du göra?

Blommiga tapeter - reaktionista.se

Tapeter för studentens plånbok

Mina två favoriter ovan kommer från Boråstapeter (Falsterbo II 4021) och Englund & co (Simplicity Botanica 3660). De påminner mig om ett gammalt herbarium.

Bygghemma har ett stort utbud av mönstrade, enfärgade och blommiga tapeter att välja på så du kan hitta din favorit. Kanske vill du göra en fondvägg i hallen eller i sovrummet?

Om du som jag vill känna på materialet kan du beställa tapetprover för några kronor via tillverkarnas egna hemsidor. Jag gjorde en prisjämförelse via nätet och i butik och blev glatt överraskad av de förmånliga priser som Bygghemma.se erbjuder. En stor skillnad för ett överkomligt pris.

Blommiga tapeter till kontorshörna - reaktionista.se

Vart skulle du vilja tapetsera om? Hittar du någon favorit bland de blommiga tapeterna eller föredrar du någon annan variant?

*

Sponsrat inlägg i stolt samarbete med Bygghemma.se. Samtliga produkter är valda av mig och åsikterna är mina egna.

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

14 kommentarer

  1. Så himla fint, o så smart att bygga ett rum i rummet med tapeter. Tack för att du i vanlig ordning sätter igång mina tankar o min kreativitet! O som svar på frågan vilken tapet jag tycker att du ska välja: ormbunkarna! Kram

    • Åh, vad roligt att du gillar det. Blir himlans glad att jag sätter igång det hos dig 😀 Lutar också åt ormbunkarna, och borde nog bestämma det innan höstens vemod övertygar mig om den andra 😉 Kram!

  2. Åh vad fint! Jag fastnade mest för den med blå detaljer och lite höstig känsla <3 Tycker det låter väldigt fint att ha en enfärgad tapet på andra sidan. Spontant skulle jag välja en dovt blågrå!

    Är också jättesugen på tapet! Får se om jag lyckas övertala den andra personen här hemma 😉

    • Jag var också inne på det. Åh, är så velig alltså. Vemod och höst ligger ju rätt nära mig så det vore fint. Och bra tips med den blågrå. Du är så bra på komplementfärger! Haha, jag har också ett övertalningsjobb att göra, men D brukar mest svara “jag har fullt förtroende för dig”. 😉

  3. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK 31 | Vättern, broderi och Loreen. | REAKTIONISTA

  4. Pingback: 2018 | att våga vara stark. | REAKTIONISTA

Kommentera