Vecka nio.

Jag skriver detta på kvällståget hem från Malmö. Intrycken från helgen landar och det finns ett vemod som stannar i själen. En längtan efter att få ha den här hoppfulla samhörigheten nära oftare. En längtan efter att orka vara en företrädare, få synliggöra den politik som kommer att förändra det kalla samhällets människosyn och återta värmen i oss. En dag vill jag det och tills dess kommer jag att göra vad jag kan för att stötta mina partikamrater.

Det är en ny studievecka. En måndag i soffan under en varm filt. Den här veckan drar PM-arbetet igång på allvar. Fram till i slutet av mars kommer allt fokus ligga på att skriva PM-arbete. Det är en mindre form av uppsatsskrivande, och som en förberedelse för de senare. Vi är fyra personer som skriver ihop om attityder kring tiggeri. Vi ska intervjua två politiker och ta fram en enkät som studenter får svara på. Det blir spännande!

Annars hänger planeringen en del i luften. Det är nödvändigt eftersom jag inte vet hur jag kommer att må efter den här helgen. Det visar sig först imorgon eller på onsdag. Men jag gillar älsklingens förslag om att se Vasaloppet ihop på söndag. Jag ser fram emot lite mer fri tid framöver.

Vecka nio - Bullet Journal weekly spread - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | återhämta mig efter helgen med lugna studietimmar och lite bloggande om konferensen.
tisdag | bloggtid, träning och övning i statistikprogrammet SPSS på förmiddagen och sen PM-arbete med gruppen på eftermiddagen då vi ska skriva klart vårt syfte och skicka iväg förfrågningar om intervjuer.
onsdag | handledning någon tid under dagen, oklart när än så länge (signumet för denna kurs). träning och PM-arbete övrig tid (mest litteratursökning och läsning inför nästa dag).
torsdag | PM-arbete med gruppen då vi ska skriva en enkät och en intervjuguide.
fredag | inget planerat förutom kvällens meditation, men troligtvis blir det fortsatt arbete med PM.
lördag | inget planerat än så får se vad som händer beroende på hur veckan och orken artar sig.
söndag | städning och bloggande vet jag, annars inget planerat.

Veckans matsedel

Jag har lite inspirationsbrist för mat just ny men jag tänkte att jag ska köra på några favoriter till att börja med. Risotto, quorngryta med mycket grönt i och någon slags grönsakssoppa (troligtvis broccoli). Jag gör alltid 3-4 portioner per gång. Det borde räcka några dagar. Helgens mat tar jag tag i senare i veckan.

Veckans träning

Jag ska fortsätta med mina övningar och öka på långsamt. Jag känner mig redan starkare efter förra veckans träning och jag vet ju sedan tidigare att jag blir stark snabbt av att träna det där lilla varje dag. Jag känner hopp. Mitt mål är som sagt att klara av att börja träna på gym, men först behöver jag ha något att bygga av. Jag fortsätter de dagliga promenaderna och de hjälper mig också att stressa ner inför sänggåendet.

Veckans återhämtning

Det är svårt att avgöra hur orken kommer att se ut den här veckan. Med fibromyalgin tar det oftast en dag extra innan jag märker hur mycket energi som har gått åt efter en sån här helg. Så på tisdag lär det visa sig. Därför behöver jag vara inkännande, hålla hårt i mina pauser och meditera dagligen. Att stretcha med yoga morgon och kväll gör stor skillnad. Det behövs så lite av det för att hamna i ett lugnare läge.

Veckans utmaning

Att få grepp om allt kring PM-arbetet och att hitta balansen i vad som förväntas, vad jag behöver göra i relation till de andra i gruppen och att inte göra varken för mycket eller för lite. Hitta balansen i det som känns ovant och svårt. Extra klurigt en vecka då jag är en aning “hangover” efter helgens äventyr.

Veckans ledord

Begin anywhere

Veckans fråga

Hur gör du för att få grepp om något nytt och svårt du ska börja med? Några tips?

SparaSpara

SparaSpara

4 kommentarer

  1. lycka till med pluggveckan nu <3 för att knyta an till det vi pratade om, idag fick jag resultatet av den struliga hemtentan. godkänd! nu ska jag bara greja det sista till salstentan på trosdag.

    vi fixar det här, visst gör vi?

  2. Låter som att du haft en härlig helg 😊 jag känner mig stressad över att vi missade 2 dagar av dotterns inskolning förra veckan och så blev hon magsjuk igår så det blir 2 missade dagar den här veckan också 😔 jag vettetusan hur jag greppat nya saker. Känns som att det var länge sen fast det är så mycket nytt i föräldraskapet hela tiden. Tycker det hjälper mycket att prata om det iaf 😊

    • Ja det var en fin helg 🙂 Åh typiskt med inskolning att de blir sjuka, så mycket nya bakterier. Hoppas att hon kryar på sig snabbt! Superbra tips att prata om det ju. Kanske det bästa en kan göra i många lägen.

Kommentera