Då som nu för alltid

Igår samlades tusentals personer på torget i Eskilstuna för att köa om biljetter till förhandslyssning av Kents sista platta som släpps imorgon. Jag och mitt sällskap hade turen att få de gröna, första tusen, biljetterna.

Vi tågade genom stan till Lokomotivet där lyssningen skulle äga rum. Till ljudet av en ensam trumslagare.

Då som nu för alltid - rosblad

Det var så fint! Med rosblad längs tegelväggen. Med tusentals fans. Med rosarrangemang längs väggarna.

Då som nu för alltid

Och så när det äntligen började fick vi en personligt inspelad hälsning från Kent själva. Med humor och värme. Märklig och mäktig upplevelse att lyssna på en skiva tillsammans med 1000 personer.

Då som nu för alltid

Varje låt visades med sitt namn på skärmen. Vitt mot svart. Mina favoriter måste vara Andromeda och Förlåtelsen. Vi är för alltid var också stark. Eller Gigi kanske är favoriten ändå… Hm. Ja, ni förstår. Bra skiva.

Då som nu för alltid

Jag som inte har lyssnat så mycket på Kent sedan tonåren blev mäkta imponerad över denna skiva. Jag gillar beatsen, flowkänslan och rader som “Du räcker nu”, “Hjärtat blir aldrig fullt”, “Mina blickar söker ljus” och “Ingen mur, ingen gräns”. Jocke Berg kan verkligen skriva texter.

Då som nu för alltid

Jag ser så mycket fram emot att få dela dessa upplevelser med min J under sommaren och hösten. Lyssna på alla skivor, sjunga tillsammans, prata om allt som vi upplever och sen avsluta med konserten den 16 december i Stockholm. Då som nu för alltid.

SparaSpara

avtryck

 1. Åh vad fint! Jag är orimligt peppad på skivsläppet i morgon och konserten i december. Fast jag ska gå dagen efter dig.

  • Wilda Svara

   Åh fint att du ska på absolut sista! Jag som inte ens hade tänkt gå alls och så bara håvar hon fram en biljett till mig och då inser jag hur mycket jag vill vara där. Nu är skivan ute! 😀

 2. Vilken häftig upplevelse att få vara med om! Bara att läsa ditt Kent-inlägg fick mig att slungas tillbaka till tonåren och lyssnandet av Kent-plattor på repeat. De illustrerade tonårsangsten så himla bra.
  Jaha, nu fick du mig att youtube:a gamla Kent-videos och jag har suttit i en halvtimme och lyssnat på gamla låtar och gråtit till brudgummen som sjunger Utan dina andetag till sin brud. Shit vad jag är blödig…

  • Wilda Svara

   Ja känner lite samma när jag lyssnar nu. Åh det måste jag hitta. Så fint.

 3. Åhh alltså vilken nostalgi! Jag var aldrig ett mega-superfan, men lyssnade ändå mycket i slutet på högstadiet. Jag har möjlighet att gå på sista konserten (en kompis som har en biljett över), men jag vet inte om jag egentligen har råd. Men sista chansen ju!

  • Wilda Svara

   Ja, det är once in a lifetime. Lyssna på skivan så kommer du nog vilja gå! 😉

  • Wilda Svara

   Haha du har ju ett dreamlife där borta som vi andra är avis på jämt :p Så nu får vi jämna ut balansen lite 😉 Men fattar!

 4. Åh, så himla fint! Har aldrig varit något fan av Kent men blivit mer och mer förtjust i dem på senare tid, särskilt de vackra texterna. Lyssnade på albumet på repeat igår på jobbet och tror Förlåtelsen är min favorit, men tycker som du att det är en bra skiva med många starka låtar. Ska se dem i Göteborg i höst, känns fint att få chansen nu när jag faktiskt känner storheten i deras musik. Så mycket känslor i orden.

  • Wilda Svara

   ja den låten är något extra! Häftigt att du fick en andra chans att ta till dig deras musik. Jag har haft svårt för Jocke som sångare men i övrigt gillar jag dem 🙂

 5. Pingback: Stjärnögonblick #20 | Pride, fjärilskronan och stjärnparet. | REAKTIONISTA

 6. Pingback: Mål 2016 | Maj | REAKTIONISTA

Lämna ett avtryck