Idag ska ni få ett DIY-inlägg! Nämligen påskägg med decoupage. Enkelt påskpyssel som fick igång min kreativitet igen.

Efter gårdagens opponering (som gick bra, tack) var det ren återhämtning att sitta med pensel igen. Min kreativitet gick i idé redan i oktober. Med några år som värd för Monthly Makers och en hög studiebelastning behövde jag vila den kreativa ådran. Nu har livsandarna återvänt! Ibland behövs bara tid.

Redan nästa vecka tänkte jag ge er ett nytt DIY inlägg. Det är helt klart dags att kompensera för den kreativa öken jag har varit i.

DIY easter egg decoupage - reaktionista.se
DIY decoupage påskägg - reaktionista.se

DECOUPAGE PÅ PÅSKÄGG

SVÅRIGHETSGRAD | 2 av 5
TIDSÅTGÅNG | ca 20 min per ägg
PRIS | ca 125 kr (eg. ca 70 kr materialkostnad, eftersom decoupagelim och servetter blir över).
DU BEHÖVER | sax, decoupagelim (jag kör glossy både under och över), pensel, servetter (köpte mina på Åhléns) och påskägg (t ex tre i ett från Panduro då transparenta är bäst men det funkar även på traditionella påskägg).

DIY decoupage påskägg - reaktionista.se

SÅ GÖR DU DECOUPAGE PÅ PÅSKÄGG

 1. Dela servetten så att du bara har ett yttersta lager. Servetter har oftast tre lager.
 2. Pensla ett tunt lager decoupagelim på ägget.
 3. Lägg på servetten försiktigt som du vill ha motivet.
 4. Pensla ett tunt lager ovanpå med en hård pensel, stryk bort veck med lätta drag.
 5. Klipp/dra försiktigt bort pappret vid kanten och pensla fast ändarna. Låt torka!

DIY easter egg decoupage - reaktionista.se

Det finns också en annan mer pillig metod som kan passa bättre när det är just motiv med konturer som t ex blommor. Då klipper du ut figurerna i servetten och placerar dem själv som du vill ha dem. Fungerar extra bra när servetten i övrigt är transparent vit. Här nedan kan du se mer hur jag menar: klipp ut, pensla på lim, lägg på det utklippta motivet, måtta dit nästa urklipp och gör detsamma tills du täckt hela ägget och är nöjd.

DIY easter decoupage - reaktionista.se

Jag är så glad att jag tog mig tid för detta. Som jag har saknat att skapa och meditationen det ger mig. Ett enkelt och roligt sätt att väcka kreativiteten från vintervilan!

DIY decoupage påskägg - reaktionista.se

Vad skulle du vilja lägga i ett påskägg till någon du bryr dig om?

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

5 kommentarer

 1. Men vad fint! Älskar vintagekänslan när den bruna färgen lyser igenom så. Ser ut som något som hade sålts fasligt dyrt i en tjusig butik någonstans!
  Jag minns för några år sedan då jag fick ett påskägg med några fröpåsar i, tyckte det var en himla mysig tanke såhär på vårkanten! Så lite härliga blommor eller grönsaker hade jag nog velat ge bort 🙂

  • Åh vad fint att du la märke till det! Jag tänkte själv på att det blev en fin touch i det 😀 Vilken otroligt fin komplimang! Suger åt mig 😀 Verkligen mysig tanke och det ska jag helt klart ta med mig som idé 😀

 2. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK 121 | Hjälmare sund, meze och vårsol. | REAKTIONISTA

Kommentera