Första dagen - reaktionista.se

Första dagen på väg mot livsdrömmen.

Nervositeten gjorde mig illamående när jag cyklade mot centrum. Hela vägen intalade jag mig Det kommer bli bra. Det kommer bli bra. När jag klivit av cykeln och gick mot stadshotellet vällde tårarna upp. Stoltheten över att jag tog mig hit. Hur hårt jag har kämpat. Hur mörkt det har varit. Hur jag nästan gav upp. Att jag fortsatte. Att jag gav allt jag hade. Alla människor som har trott på mig, stöttat mig, älskat mig hit. Vem jag kan vara när jag älskar mig själv. Allt föll på plats där och då. I min bröstkorg kände jag hur det förundrade barnet i mig klev fram, ville vara med. Lusten, nyfikenheten, all längtan tog över. När jag gick in tog jag henne i handen, mötte klasskamraters blickar och vågade lite i taget visa mer och mer av mig.

Mitt hjärta var helt öppet idag. Ju fler jag vågade prata med desto mer lättade det nervösa. Istället la sig ett mjukt lager av trygghet tillrätta i magen. Information har matats in i mitt huvud hela dagen. Jag var trött redan vid lunch men jag kunde hitta vila i mig själv och stanna kvar, låta mig vara trött. Med acceptans för hur min kropp fungerar så var det lätt att vara med. Jag är så stolt över mig själv. Innan jag gick hem hade jag ett nytt nummer i min telefon och flera leenden att fortsätta mötas av. Det blev bra. Det kommer att bli bra.

Ikväll ska jag möta upp faddrarna och några i min klass och hänga en stund på välkomstfesten. Någon timme är nog det jag orkar med, men det känns också viktigt att vara med. Imorgon fortsätter introduktionen och på måndag är det upprop. På onsdag startar den första kursen. Jag kan knappt vänta när jag ser ämnen som intersektionalitet, akademiskt skrivande och brukarperspektiv på schemat. Jag valde rätt.

Tack till er som skickat hälsningar, lyckönskningar och kärlek. Utan er är jag bara en spillra av det mod och den trygghet jag hade med mig idag. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

24 kommentarer

  1. Bölar när jag läser det här. Har tänkt på dig hela dagen. Så jävla glad för allt som händer nu <3

  2. ÅH vad kul att läsa att första dagen gick bra! Är så galet glad för din skull! Och vilken inspirationskälla du är. Vägen till en framtid och en dröm är inte alltid rak, men fortsätter man kämpa kommer man dit en dag <3

  3. Åååååh fick rysningar över hela min kropp!!!! Wilda, är så himla himla glad för din skull. Är så pepp på att följa dig i detta. All lycka till dig <3

    • Åh vilken fin respons! Så spännande att få följa dig också i höst. Vilka äventyr som väntar! Hoppas det löst sig för dig nu <333

  4. Så himla himla fint att läsa <3 Ser så framemot att få följa din studietid och, samtidigt, få en liten klump i magen för att mina egna tre år kom och gick så fort. Verkligen en av de absolut finaste tiderna i mitt liv, och jag hoppas du får det precis lika fint. Heja dig, du är så bra <3

    • Tack! Förstår verkligen att det går superfort när en väl är igång. Vad fint att höra att det blev så bra för dig. Det blir nog så för mig också – verkar lovande! Kram på dig! <3

  5. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #34 | socionomrookie och kantarelltoast. | REAKTIONISTA

  6. Pingback: Socionomprogrammet | min vardag på högskolan | REAKTIONISTA

Kommentera