Det är min tredje vecka på socialtjänsten och min VFU (verksamhetsförlagda utbildning). I fredags morse på min lediga dag kom jag på mig själv med att bli besviken på att jag inte skulle dit. Jag som har haft så svårt att se mig själv i arbetslivet har helt motsatt känsla just nu. Dagarna fylls av meningsfulla möten, utvecklande utmaningar precis på gränsen till komfortzonen och jag känner hur nya tankebanor byggs samman i hjärnan.

Men så är det ju utmattningen och värken. Dagens tillstånd efter en upptagen helg var inte lika exalterat som i fredags. Jag har känt mig som en sömngångare och på lunchen gick kroppen hem alldeles av sig självt. Det fick vara okej idag. Jag fick gjort det jag skulle trots hjärntröttheten. Jag har ju några dagar till på mig att vakna till på. Och till helgen är det vila som gäller.

Bullet journal vecka 38 - reaktionista.se

Strukturen för praktikveckorna

På måndagar planerar vi veckan framåt, och ibland håller jag dagarna flexibla efter vad som dyker upp. Enligt grundplanen ska jag vara på plats 8.30-14.30 fyra dagar per vecka (22 timmar/vecka totalt). Fem och en halv timme plus en halvtimmes lunch. Studiedag på onsdagar som regel.

Jag håller morgontiden flexibel mellan 8.00-8.30 efter vad kroppen signalerar och vad som sker på jobbet. Likaså kan jag ändra tider eller dagar efter bokade möten eller utbildningsdagar som jag vill och behöver vara med på. Det känns som ett snällt upplägg och målet är att kunna få några extra timmar så att jag inte behöver ha kvar 10 timmar gånger 20 veckor sista terminerna.

Bullet journal vecka 38 - reaktionista.se

Vecka trettioåtta

måndag | praktik 8.30-14.30, skriva klart del 1 av SEM1.
tisdag | praktik 8.30-14.30, bloggtid på eftermiddagen.
onsdag | studier 8.30-12.00, workshop genom kommunen 13.30-15.30 om barnkonventionen.
torsdag | praktik 8.30-14.30, minnesstund för en vän 17.00-18.30.
fredag | praktik 8.30-14.30, meditation 18.00-20.00
lördag | hälsa på hos stjärnföräldrarna och blogga.
söndag | veckoplanering, städning och tvätt.

*

Hur ser din vecka ut?

Kommentera