Det finns så mycket hopp i hur jag agerar i mitt liv idag. I en livsomvälvande tid lyckas jag omvandla uppgivenhet till hopp och rädsla till mod. Hinder blir utmaningar som jag hanterar med medkänsla och humor inför mig själv. Jag önskar att jag kunde gå tillbaka till den där skräckslagna flickan jag var och visa henne att det går. Stärka hoppet som hon så envist höll kvar i.

Wings

Aldrig hade jag kunnat tro att jag skulle sitta här idag med henne djupt omfamnad i min inre famn. En famn jag har skapat med stöd av andra, men framför allt med min styrka och min kärlek. Hennes livsglädje som växte med mig. För den förlorade jag inte. Jag hade den närvarande i nuet, men mörkret i det förflutna och framtidens orosmoln gjorde det svårt att känna livsglädjen. Idag är det min största styrka. Jag har mitt eget nu och det är bara för mig.

Mallard

Jag gråter och är alldeles förtvivlad över allt nytt som väntar, men jag lägger upp en ny bostadsannons och jag hoppas igen. Jag inser att jag måste gå ut för att inte fastna i alla tunga känslor. Jag tar en promenad in till stan och fixar en drop-in tid till min frisör. Medan jag väntar sitter jag och betraktar änderna och gässen i vattenbrynet. Jag hittar nuet igen i fjädrarnas mönster och jag tar långa djupa andetag.

Mallard

Jag lägger in annonsen på Facebook några dagar senare. Mina vänner delar den över 50 gånger och mitt hjärta svämmar över av alla famnar som lyfter upp mig. Samma dag pratar jag med någon som har ett rum till mig 15 min från skolan, som säger att det är mitt om jag vill ha det. För att jag gav ett bra intryck, för att jag är jag. Jag tar in ögonblicket och är stolt över att jag valde mod. Jag andas lätt.

Canada goose

Jag oroar mig och sörjer, men jag vilar och agerar här och nu. Jag tar en löprunda i skogens terräng när det är is i spåren, skuttar runt och tänker att jag är ett rådjur i vårsolen. Skrattar på riktigt, från tårna. Allt som är jag, allt som väcks till liv. Jag har längtat efter att springa så länge och jag noterar att det inte gör ont längre. Jag kan inte springa fortare än jag mår bra av, för jag älskar mig för mycket för det. Och det är just därför som allt kommer att bli bra.

SparaSpara

14 kommentarer

 1. Men åh!
  Så varmt och ljust inlägg.
  Jag hoppas det där rummet funkar för dig <3

 2. Så härligt och inspirerande att läsa! Vilket fantastiskt men skört flow du har! Håller tummarna att du får behålla det länge. Kram

 3. Det är en underbar känsla när “nätverket” fångar upp en sådär. Fick samma respons för några veckor sen när jag postade ett inlägg om att jag söker jobb som frilans. Fick en massa respons. Folk jag inte ens pratat så mycket med irl som tipsat någon om mig. Det värmer så mycket att hjärtat svämmar över. =)

  Och jag dör över hur fina de här bilderna är! Du fångar verkligen känslan jag får när jag tittar på gäss och änder. De är så vackra och mysiga. <3

  • Åh vad häftigt! Det glädjer mig verkligen med den responsen. Och ja, det var helt magiskt att känna hur den ena efter den andra bara hakade på stödet. Hoppas du hittar något jobb snabbt! Tusen tack för berömmet! Det gör så gott. Fåglar kan jag titta på i timmar. <3

   • Eller hur, jag med! Och det du skrev, om att hitta tillbaka till nuet med hjälp av fåglar, det stämmer verkligen för mig med. Är väl nåt med djur i allmänhet. De är i nuet. De chillar. =)

  • Åh wow. Så fina ord. Ibland nuförtiden blir jag också imponerad av mig. 😉 Ska bli så fint att träffa dig snart. SNART!

Kommentera