Mina gamla försvar hittar fram; skratten, avstängdheten, bitterheten, tyck-synd-om-mig-tonen i rösten. På samma gång är ingenting som förr. Jag vet det för att jag bakom allt detta fortfarande känner med mig själv. Jag inser att jag befinner mig i ett olösligt dilemma. Liksom då när jag var liten och bara hade att foga mig till omvärldens krav är det liknande mönster som upprepar sig nu. Skillnaden är att jag inte tycker att det är okej nu. Jag kan prata om det, känna det, få det bekräftat av andra. Jag behöver inte överge mig själv i den här situationen. Jag vet också att det kommer ett slut. Priset är alldeles för högt, men jag kommer att bli okej. Det är okej att jag inte är okej nu.

Den kommande veckan har jag lagt ut livbojar, och planerat för att hålla mig sysselsatt däremellan. Jag har meningsfulla arbetsuppgifter, stöttande handledare, närstående ett samtal bort. Jag har planerat för mat som ger mig energi och promenader som pausar tankarna. Jag är inte okej, men det är okej.

Veckoplan Bullet Journal i adventstid - reaktionista.se

Vecka femtioett

måndag | praktik kl. 8.00-17.00: veckoplanering, utredningssamtal, sociala insatsgruppen. kväll: studier, laga mat.
tisdag | praktik kl. 8.00-17.00: dokumentation, skolkonsultation, rensa akter. kväll: studier.
onsdag | praktik kl. 8.00-17.00: enhetstid, teamtid, julfika. kväll: studier.
torsdag | möte med hyresvärden kl. 9.00. uträtta ärenden, handla mat, studier.
fredag | praktik kl. 8.00-17.00: utredningssamtal, dokumentation. 13.00 dietist. kväll: studier.
lördag | ev. åka till stjärnföräldrarna.
söndag | veckoplanering, städning, matlagning.

Hur ser din vecka ut?

2 kommentarer

  1. . Håller med dig om att det är okej att inte känna sig okej. Skönt att du känner att du har stöd omkring dig. Du har verkligen fullt upp. Idag har jag en ledig dag så tanken är att jag ska repetera lite kring det som jag pluggat under hösten. Måste först bara sluta läsa bloggar…..

    • Förstår att du fastnade i bloggar istället 😉 Hoppas att det gick bra med studierna, och ja det har varit mycket en tid nu. Viktigt att få vila i det som är oavsett känsla, börjar mer och mer acceptera läget.

Kommentera