Alla känslor är okej

När min mamma var sjuk i cancer försökte jag krympa mig själv och mina behov. Jag fick inte vara arg, fick inte vara ledsen, fick inte behöva. När min mamma till slut somnade in hade hon varit borta för mig i flera år redan. Jag kände sorg, men mest för att hon inte hade kunnat vara min mamma. Jag kände lättnad, för att det äntligen var över. Jag vågade fortfarande inte känna. Jag förnekade alla de där känslorna. För vem känner lättnad när ens mamma dör? Hur hemsk är jag inte då? Men det var okej. Alla känslor är okej. Det är okej att känna.

Nära cancer

Nära cancer är en sida som jag önskar hade funnits när jag var yngre. En sida för unga som lever nära cancer. Här kan ni få svar och stöd.

Glöm inte att det är okej att visa vad du känner. Du får vara arg på någon för att den fick cancer. För att den lämnade dig. För att livet är så fruktansvärt hemskt och ensamt. För att du inte kan ställa alla de där tusen frågorna till rätt person. För att du har så förbannat jävla ont. Du är också viktig.

Nära cancer - reaktionista.se

Kommentera