Untitled

Det är vemodigt att ta in blommorna från balkongen när frostnätterna närmar sig. Då är det gott att ha en blomsterbänk i köket där blommorna kan fortsätta växa och frodas. För att alla blommor skulle få ljus tog jag vara på den fina sockerlådan som jag hittade (!!!) i mitt soprum.

Untitled

Bredvid pelargonerna trängs kokböcker, lösteer och murgröna på en gammal badrumshylla. Murgrönan trivs så bra i mitt kök att den har lyckats slingra sig ända upp till tehyllan. Där tar fjärilarna över och sammanstrålar med klockan.

Untitled

I badrummet ville jag piffa till handfatet och jag kunde inte komma på något finare än min parfymflaska som jag tog med mig ända från Australien. Med ett knippe ljung direkt från skogen i ett transparent litet vattenglas fick jag till de här mjuka tonerna. Gör det enkelt funkar tydligen här också!

Untitled

I år var det äntligen dags att göra en repris av pysselprojektet som jag gjorde hösten för tio år sedan: lövvimpel! Jag plockade en kasse full med löv (mest lönnlöv) i olika färger, knöt fast dem (lönnlöv går att knyta utan att de går av) i ett snöre av naturmaterial (harmonierar bäst så) och hängde upp mellan väggarna i vardagsrummet. Jag fäste ändarna i mina gardinstänger eftersom jag har ett draperi vid sängen sedan magi-temat. Löven krymper ihop och bleknar lite, och vill du undvika det kan du bevara lövens form och färg med glycerol.

Untitled

P.S. De fina änglarna på hyllan är från Willow Tree. Rekommenderas för alla speciella tillfällen.

 

4 kommentarer

  1. Wow så fin blomsterbänk, älskar att det är olika höjder på allting. Och hur får du murgrönan att må bra!? Jag har köpt tre-fyra stycken som alla bara har dött 🙁

    • Tack! Jag har också haft många som dött. Det jag har gjort annorlunda nu är nog att de får stå varmt, inte i drag vid fönster utan en bit in i rummet, men så de fortfarande får sol på sig. Den verkar trivas bra i värme. Jag låter den torka ut helt mellan vattningarna och ibland får den lite blomsternäring när jag ändå är igång med pelargonerna, men mest tror jag att det handlar om värme och ljus.

  2. Pingback: DIY: fotohängare. | REAKTIONISTA

  3. Pingback: 2015 | Ett kreativt år. | REAKTIONISTA

Kommentera