Jag känner hur hösten närmar sig och jag tycker faktiskt om den känslan. Att få starta om på nytt, få rutiner igen, börja på de oskrivna bladen. Vad passar bättre än att börja hösten med en helt egendesignad anteckningsbok?

Vill du ta det steget längre? Beatrice har gjort en tutorial för hur du gör en egen Midori Travelers Notebook i läder.

DIY notebook

SVÅRIGHETSGRAD | 2 av 5
TIDSÅTGÅNG | under 1 timme
DU BEHÖVER | ca 10 A4-papper (beroende på hur många sidor du vill ha), ett stort designark eller valfritt annat kartongliknande papper, (säkerhetsnål), synål, stark sytråd, sax.

DIY Notebook

Gör så här:

 1. Måtta ut och klipp ut ett omslag som är lite större än ett A4-papper.
 2. Vik omslaget och alla papper på mitten, ett i taget så att det verkligen blir på mitten och inte glider. Lägg ihop dem.
 3. Mät ut med linjal där du vill ha hålen i mitten på översta pappret och markera med blyerts. Jag vill ha täta hål, men du kan glesat ut dem som du vill.
 4. Ta en bunt papper, lägg hålmallen över och tryck igenom med nål/säkerhetsnål. Jag tycker att jag får ett bättre grepp med säkerhetsnål.
 5. Tryck igenom hål på alla papper men vänta med omslaget.
 6. Måtta ut en tråd som är dubbelt så lång som bokens längd och lägg papperna på plats i omslaget.
 7. Tryck hål genom pappersbunten ut i omslaget och var noga med att hålla det på plats så att det blir jämnt.
 8. Börja sy inifrån och ut genom omslagets rygg, från valfritt håll (upp-ner/ner-upp).
 9. Sy utifrån in och sen ut genom nästa hål. Fortsätt hela vägen upp/ner.
 10. Sy tillbaka och fyll i luckorna. Hela vägen ner/upp.
 11. Knyt ihop ändarna längst ner. Klipp av eller gör ett bokmärkesband vid slutet.

DIY notebook

Detta ska jag använda för att skriva tankar och idéer inför och under skrivkursen som startar 22 augusti. En omstart med bokprojektet känns helt rätt just nu. Jag har alltid tyckt om det där med att få stå i startgroparna, lägga upp strategier och ge mig själv en ny chans.

Vad vill du starta igång i höst?

16 kommentarer

 1. Det här blev superfint Wilda! La till en länk till dig också, för det är ju trots allt så att våra DIY’s passar förträffligt ihop, om man vill göra flera av dina anteckningsböcker och ett omslag till dem som det jag gjort. Tycker förresten mycket om pappret du valt på utsidan, väldigt lagom (på det bästa sättet!)!

  • Wilda Svara

   Tack Beatrice! Ja visst gjorde de? Så fint! Pappret är från Panduro, fastnade för det direkt. Kul att du också gillade det. 🙂

 2. Vad himla enkelt ändå! Har gått och tänkt några dagar på att jag måste köpa mig en till anteckningsbok, men varför inte bara göra en av saker man redan har hemma? Tack för tipset!

  • Wilda Svara

   Ja men visst är det? Hoppas du gör en egen för det är en väldigt fin känsla att skriva i något jag gjort själv 🙂

  • Wilda Svara

   Tack! Ja visst är det fint? Hittade på Panduro – dessutom på rea!

 3. Har ett mindre psykbryt eftersom bilden med instruktioner inte laddas, blev ju superpepp på att göra egen anteckningsbok. Älskat! Och ja, håller helt med och är precis likadan. Hösten, krispig luft men fortfarande sensommarvarm sol, gula och röda löv i träden, skolstart, nya böcker..osv osv osv. Jag älskar verkligen hösten!

  Nåja, jag kommer tillbaka när mitt internet är mer samarbetsvillig, så att jag kan få se bilderna också. #livetpålandet

  Kram på dig

  • Wilda Svara

   Nä, stackare. Hoppas den laddade sen! Hade glömt att göra bilderna offentliga på Flickr också, men om inte annat finns de där nu i alla fall.
   Åh hoppas hösten på landet blir alldeles fantastisk! Jag ska verkligen njuta av alla små steg i hösttiden. Fint att höra att du också uppskattar det. Kram!

  • Wilda Svara

   Tack! och vilken komplimang från någon som gör så mästerliga tutorials själv 🙂

 4. Vad bra det blev! Och vad kul att ha en egengjord liten anteckningsbok. Ska definitivt pröva att göra min egen så fort jag får tid över. Kul DIY! 🙂

  • Wilda Svara

   Tack. Det är verkligen enkelt och så värdefullt att ha gjort den själv. Hoppas du hittar tiden, men det går väldigt snabbt egentligen och du kan alltid göra det i steg. Sy-momentet är det som är lite klurigare. 🙂

 5. Så fin DIY, Wilda! Blev sugen på att göra någonting av alla de där fina bilderna och omslagspappren och allt vad det är en sparat i lådor… Inspirerande, och så snyggt, pedagogiskt och välgjort!

 6. Pingback: DIY | Skapa med geometriska former | REAKTIONISTA

 7. Pingback: Skolstart - dekorera enga anteckningsböcker

Kommentera