Hej måndag. Jag sitter vid mitt köksbord och besvarar kommentarer som ger rörda tårar i ögonvrån. Utanför fönstret singlar det ner snöflingor och färgar världen vit. Idag ska jag träffa några andra kreativa själar och styra upp lite planer. Annars hoppas jag få lite tid över till att skapa på Monthly Makers februaritema

Förra helgen tog jag mig tid att göra två enkla vykort. De skulle skickas iväg till två vänner som verkligen är förebilder när det gäller att skicka fina hälsningar per post. Det behöver varken ta tid eller kräva talang att skapa egna vykort. Visst går det att avancera sig med scrapbooking eller vackra akvareller – men det är ju helt klart tanken som värmer mest! Jag letade fram vad jag hade i lådorna.

DIY enkla vykort - reaktionista.se

GÖR ENKLA VYKORT

DU BEHÖVER | Något att dekorera framsidan med (t ex fotografi, tidningsurklipp, bokmärken, pressade växter), något att fästa dekorationen med (t ex dubbelhäftande tejp, självhäftande folie), akvarellpapper, sax, linjal, en bra skrivpenna och ev. kuvert.
SVÅRIGHETSGRAD | 1 av 10
TIDSÅTGÅNG | ca 10 min

 1. Leta fram det du har hemma som du vill pryda framsidan med. Jag letade fram ett gammalt fotografi och ett pressat blad från i somras.
 2. Dela ett akvarellark i lämplig storlek.
 3. Fäst det du vill ha på framsidan med tejp och/eller folie.
 4. Utan kuvert: placera baksidan i liggande format och rita en linje uppifrån och ned, skriv adress på ena sidan som på ett vykort och skriv din hälsning på den andra.
  Med kuvert: skriv din hälsning på baksidan och lägg i kuvert.
 5. Frankera och skicka iväg.

DIY enkla vykort - reaktionista.se

För mig som har väldigt begränsad ork är det verkligen en så viktig sak att orka göra något sånt här för någon annan. Jag blir alltid lika glad när jag får ägna tid till att tänka på vilka fina människor jag har i mitt liv. Jag vill och hoppas verkligen att jag ska kunna göra mer av detta i år.

Skickar du snigelpost ibland? Vem vill du skicka ett vykort till?

 

12 kommentarer

 1. Växter är ju så fina motiv på kort och dylikt. Brukar plocka ljung när det är säsong och binda fast på paket osv, älskar det. Försöker skriva mycket snigelpost, till vänner över haven, mormor och mina gudföräldrar i England. Det känns som en är en del av rörelsen som bevarar konsten att skriva för hand.

  • Wilda Svara

   Åh vilket jättebra tips! Tack! Så fint att du skriver. Jag håller helt med om att det är en viktig konst. Jag kan känna så när jag skriver i min Bullet Journal.

 2. Åh vad glad jag blir! Satt precis idag och tecknade ett kort som jag skulle skicka med ett paket till en kompis. Men blev inte nöjd och kasserade kortet och kreativiteten försvann. Men jag har ju torkade små ormbunksblad som jag kan göra ett kort av istället! Tack för så enkla men smarta tips!

  • Wilda Svara

   Vad roligt att du kunde få en ny idé så där! Åh det gjorde mig jätteglad. 🙂

 3. Så himla fin du är, kan tänka mig att dina vänner blev oerhört glada av att få korten i brevlådan. Det är något alldeles särskilt att få något handskrivet <3

  • Wilda Svara

   Åh tack, Stina! Ja det är en fin känsla. Hoppas på att kunna skicka fler under året.

 4. Jag älskar att skicka snigelpost. Särskilt eftersom det tar mycket energi för mig att hålla kontakt via telefon och sociala medier. Då brukar folk bli extra glada när jag skickar en snigelhälsning. Just nu vet jag faktiskt att jag har ett snigelbrev på väg till mig själv så nu går jag och kollar i brevlådan varje dag. Så fint! Och så har jag lite MM-grejer på väg också som jag hoppas kommer snart så jag också kan sätta igång. Kul!

  • Wilda Svara

   Vad kul och spännande med MM-projektet! Det är underbart att få hem brev och post. Spännande reflektion också om sociala medier. Om jag använde sociala medier mindre skulle jag nog orka skicka mer snigelpost.

 5. Det är så fint att du gjorde detta, tusen tack! Är så glad över mitt kort <3

  • Wilda Svara

   Åh, fina du. Jag är glad att det uppskattades så, även om jag själv var lite missnöjd med det till en början. <3

 6. Så fina! Och jaa, jag skickar snigelpost nu som då – roligast är då om man fixat vykorten själv <3 älskar också att få brev på posten, men borde nog vara ännu flitigare att skicka själv för att få fler 😀

Kommentera