Några dagar innan bröllopet kom jag på att jag behövde en kofta eller liknande till min klänning. När jag inte kunde hitta rätt nyans och tyg gav jag nästan upp. Tills jag hittade en sjal på second hand som matchade perfekt. Eftersom jag ändå ville ha något mer täckande gav jag mig på att sy om den. Idag visar jag hur jag gjorde!

DIY bolero

SVÅRIGHETSGRAD | 1 av 5
TIDSÅTGÅNG | under 1 timme
DU BEHÖVER | En lagom stor sjal, nål, tråd och sax.

DIY bolero

Gör så här:

 1. Vik ihop sjalen som ett kuvert där de översta ändarna möts mitt på sjalen.
 2. Vik upp den nedre delen kant i kant, så att den möter den vågräta sömmen nedtill “kuvertvikningen”.
 3. Sy ihop ändarna längs sömmarna.
 4. (Resterande steg är valfria) Sätt i armarna och måtta hål för tummar. Klipp hål.
 5. Sy runt kanten längs hålen för att säkra dem från att rivas upp.
 6. Sy eventuellt några extra stygn om du vill sy ihop ärmarna mer.

DIY bolero

7 kommentarer

 1. Men vad fint det blev! Lite som en mantel? Allt som kan associeras till mantlar är coolt! Spetsdetaljerna var så fina också!

  • Wilda Svara

   Tack, åh vilken fin bild att den är som en mantel. Ja den kändes faktiskt lite så. Ja extra kul att spetsdetaljerna matchade klänningens spets 😀

  • Wilda Svara

   Men vad fint att du tycker det! Haha vilken fin bild. Den köper jag direkt 😉 <3

 2. Pingback: Gratis kläder för en bättre miljö. | REAKTIONISTA

 3. Jag förstod inte riktigt hur man ska vika ihop sjalen som ett kuvert där de översta ändarna möts mitt på sjalen.
  Vik upp den nedre delen kant i kant, så att den möter den vågräta sömmen nedtill “kuvertvikningen”.

  • Bra att du säger till! Ska försöka förtydliga. Om du lägger ut hela sjalen plant ska du sedan ta båda de översta kantändarna, en i taget, och låta dem möta sjalens mitt. Vik in dem så att det bildas trekanter på sidorna. Lämna en bit nedanför som du sedan kan vika mot trekanternas nedre kant. Det kan vara lättare att göra det om du lägger sjalen runt axlarna och sen viker in kanterna så att de når sjalen på ryggen. Hoppas att det blev tydligare 😉

Kommentera