En kul trend i gör-det-själv-nischen är att pimpa sladd, hörlurar, laddare etc på olika sätt. Elsa gjorde det finurligt med pärlor och Fredrika virkade in sina sladdar i pastelligt garn.

Mina Iphone-laddare har en tendens att spricka i gummit (misstänker starkt Asla för detta). Jag ville piffa till sladden samtidigt som jag lagade den, men jag hade inte riktigt koncentrationen för att ta upp virkningen igen. Så då hittade jag på något eget!

DIY pimpa sladd med snöre - reaktionista.se

Svårighetsgrad: 1 av 5
Tidsåtgång: ca 3-4 timmar
Du behöver: Garn/snöre i önskad färg, en sax och en sladd.

 1. Knyt fast snöret i ena änden, så långt in som möjligt.
 2. Vira snöret runt sladden och skjut in öglorna efter varandra så de täcker sladden.
 3. Upprepa till slutet och undvik trassel genom att hålla snöret mellan sladden och nystanet kort hela tiden.
 4. Knyt några knutar i slutet eller använd en nål och sy in ändarna bakom tråden (akta sladden dock).

DIY pimpa sladd - reaktionista.se

Jag lekte mest i början så där blev det huller om buller med snöret, men jag lät det vara kvar ändå för jag gillar den lekfulla känslan. Tröttnar jag är det inte så svårt att repa upp och börja om.

avtryck

 1. Det här är en superbra idé! Själv brukar jag köra på tejp men detta är så mycket festligare!

  • Wilda Svara

   Tack! Ja tejp är också väldigt fint men räcker inte för vassa katttänder. :p

 2. Så himla fint, Wilda! Älskar den solgula färgen, idén och det lekfulla intrycket. Dessutom är det riktigt smart att förstärka apple-sladdar innan de hunnit gå sönder. Min MacBook-sladd är rejält trasig och har fått en ful lagning av eltejp. Shame on me som DIY:are! =D

  • Wilda Svara

   Tack! Haha ja jag har gjort så några gånger men fick lite nog nu. Så när den började spricka var det dags att förhindra den utvecklingen.

 3. Åh, så enkelt och fint! Jag har börjat göra för vana att köpa tygsladd till min telefon, eller okej, “som vana” när jag bara har en, men det känns som att de håller bättre! Men till datorsladden kanske man borde göra något liknande innan den spricker helt och går av och man inte har något att ladda datorn med… De är ju rätt dyra!

  • Wilda Svara

   Ja apple-sladdar är inte direkt billiga så där tänker jag nog även förstärka min datorsladd. Kul att du gillar det!

 4. Så snyggt!! Älskar färgen, så uppiggande!!!! Jag har en superlång sladd pga PRAKTISKT (fattar inte varför de är så korta?! Når inte ens upp på borde bredvid sängen ju) så detta skulle ta hundra år, men kanske hörlurarna?? 😀

Kommentera