Denna vecka startar Stockholm Pride och när jag besökte Pride i Eskilstuna i våras knåpade jag ihop en egen fjärilskrona i regnbågsfärgerna. Här får du veta hur du gör en likadan!

Pride Butterfly Princess

DIY FJÄRILSKRONA

SVÅRIGHETSGRAD | 1 av 5
TIDSÅTGÅNG | under 30 min
DU BEHÖVER Blompinnar med fjärilar i Pridefärgerna (finns t ex på Panduro, Åhléns och på blomaffärer), tunn ståltråd, smyckestång och ev. lite lim.

21 maj Pride fjärilskrona stjärnor

Gör så här:

 1. Måtta ut en ring av ståltråd som är så stor som du vill ha kronan.
 2. Vira ihop bitar av ståltråd efter smak ovanpå ringen och se till att det sticker upp lika många trådar som du har fjärilar.
 3. Ta bort blompinnarna ur fjärilarna, lägg lite lim i hålet och trä på dem direkt på de uppstickande eggarna.
 4. Låt torka och bär den med stolthet!

avtryck

 1. Åh! Så fint 😮 Really! Den var jätte söt. Passade även asbra med halsbandet du bar och håret haha xD Verkar inte heller så svårt det där 😮

  Angående mitt inlägg btw! Jag ville bara säga att jag har korrigerat min formulering i inlägget nu. Du får gärna kika och se om det låter bättre nu än vad det gjorde förut, dör syftet var inte att alls att vara exkluderande gentemot de som har DID 😛

  • Wilda Svara

   Tusen tack! Superlätt DIY!
   Och tack för att du är ödmjuk och öppen och tycker att det var superbra ändring.

 2. Magiska du!! Jag hittade min barndoms fjärilsbok när jag var hemma hos mamma på middag i veckan. Den är full med vackra illustrationer, liten nog att rymmas i en hand och är så sönderbläddrad och älskad och jag tänkte direkt på dig. Hittade några riktigt otippade fjärilsnamn som fick mig att skratta högt på pendeln hem. Här kommer topplistan: 3. Bastardsvärmare 2. Allmän Gaffelsvans 1. Kattostvisslare

  • Wilda Svara

   Blev så rörd av den här kommentaren. Så himla fint att du tänkte på mig med en så dyrbar sak i handen. Så vacker och poetisk handling. Och åh vilka häftiga namn. Haha kattostvisslaren måste ju vara gul med morrhår :p

 3. Pingback: STOCKHOLM PRIDE 2016 | REAKTIONISTA

Kommentera