linseed oil soap

Idag ska jag äntligen sprida det bästa tipset jag har fått (ja, cirka någonsin): linoljesåpa! Ekologiskt, effektivt, doftar gott och användningsområdena är OÄNDLIGA! Jag fick den här förpackningen i julklapp och inte ens hälften har gått åt. Då använder jag den ändå till allt. Det är till och med så nyttigt att det går att äta.

Forget me not

Jag skurar golven så att de blir skinande rena och det doftar nytt och fräscht i hela lägenheten. Jag torkar av diskbänken så att det ser ut som om den var inköpt igår. Jag tvättar speglar. Och kakel, vattenkranar, badkar som det sen går att spegla sig i minst lika mycket. Ett drag med en trasa tar med sig mer smuts än jag visste fanns innan. Och eftersom det är så rent i sig självt rengör det trasan samtidigt. Jag har även fått bort några av de svåraste fläckarna med det, som rödbetor och ketchup.

linseed oil soap

Lyckan blev total när jag insåg att jag inte ens behöver olja in mina balkongmöbler och balkongplattorna i trä efter vinterns slitningar. Rent och inoljat på samma gång.
Det allra bästa är att samvetet också hålls rent. Så glöm alla olika skurmedel och olika rengöringsmedel för olika ändamål. Nu behövs bara ett.

(OBS! Inte sponsrad, bara riktigt nöjd.)

avtryck

  1. Pingback: Julklappstips. | REAKTIONISTA

Kommentera