Drömmer du om ett eldigt rött hår, långt och mjukt och vackert?

Det händer ganska ofta att folk frågar mig hur jag får min hårfärg att hålla sig så fräsch och även andra typer av frågor om hårvård. Jag fick ju till och med mitt hår att överleva dreads så jag har ju lärt mig ett och annat i ämnet. Därför tänkte jag idag dela med mig av mina bästa tips. Det här är så klart väldigt individuellt, men detta är vad som fungerat för mig.

För rött hår

  • Färgbomben “Nutri Color Cream” i färgen “fire red” från Revlon! Använd som inpackning, med 4-8 pumpningar får håret en helt ny lyster! (Obs! Skölj händerna direkt efter applicering för att inte få rött pigment på naglarna och akta hårbotten)
  • Använd de rödaste färgerna och enbart permanent hårfärg.
  • Köp medeldyra märken. De billigaste är de som vattnas ur först.
  • Byt tillverkare och nyans ibland så att hårfärgen inte bara blir mörkare och mörkare.

Eldigt rött hår - reaktionista.se

För slitet hår

  • Hårolja! Ta 1-2 droppar på fingrarna och dra igenom hårtopparna för att reda ut tovor. Fungerar lika bra i vått som torrt hår. Jag använder det ekologiska märket Oliv.
  • Använd enbart balsam tills håret börjar kännas mjukare och mer följsamt.
  • Använd inpackning istället för balsam i ca 10 dagar.

Eldigt rött hår - reaktionista.se

Kommentera