återhämtning och omstart - reaktionista.se

Hej där, hur har du det? Jag kikar in här mitt i lördagen. Stannar upp en stund i reflektion.

Jag har inte hängt med i veckans timmar. Temperaturskiftningarna satte sig snabbt i kroppen med ökad värk, influensakänsla och trötthet. Påverkas du av skiftningarna eller kylan? Kursen rivstartade med introduktion, en hög med kurslitteratur och långa föreläsningstimmar. Jag känner mig otroligt priviligerad av att få lyssna till kompetenta föreläsare och framstående forskare. Fängslande. Och tröttande.

Att starta igång självhjälpsgruppen “att växa ur trauma” mitt i kursstarten var kanske inte mitt smartaste drag. Och ändå: vilken respons! Vilken värme! Det ger mig så mycket. Det verkar ge många något. Och med tiden, när jag hittar balansen, kommer det kännas helt rätt. Det håller. Jag håller. Jag visste ju inte att vädret skulle leka jojo dessa dagar.

Jag hoppas att helgen kan bidra till att få mig mer i balans. Jag ska låta kroppen få vara ledsen och besviken på smärtan, sörja att det är så här det är. På måndag tar jag nya tag. Då kan jag vakna på morgonen med acceptansen redo. Efter första tanken av “jag orkar inte” kan jag tänka “det är okej, jag tar det lite i taget”. Först behövs det andra.

Jag behöver utarbeta en ny strategi för dagarna och se över mina rutiner. Samtidigt som jag saktar ner tempot, stannar upp och hämtar hem min själ. Det gör jag med dagboken nära, i naturen och Bullet Journal-strukturen. Jag ska låta tankarna få gå sina vägar och omvägar genom meditation och att vara här och nu.

*

Hur ser din helg ut? Vad behöver du göra?

 

2 kommentarer

Kommentera