Midsommardagarna blir i vilans tecken. Min kropp viskar “jag vill bara sova” och jag låter den. Jag sover många timmar under midsommarhelgen, men jag tar mig också ut och låter mig vila hos Moder Jord i långsamma rörelser. Jag tar mig tillbaka till grunden. Sömn, mat, rörelse och medveten närvaro.

Midsommarmat - reaktionista.se

Att äta precis vad man vill

Jag samlar allt det godaste jag vet på min midsommartallrik. Mangold, portlak, spenat och körsbärstomater plockar jag på balkongen. Sparrisen är närodlad och smakar extra gott med parmesan och valnötter. Gamla röster som “ska du verkligen äta sådär mycket” går igång men jag låter dem tystna och njuter extra mycket av den krämiga potatissalladen. Njuter av friheten att äta vad jag vill, hur mycket jag vill. För vem har med det att göra. Egentligen.

Midsommarafton citronlemonad - reaktionista.se

Jag dricker citronlemonad i mina finaste glas när jag vaknat från eftermiddagens sömn. Hela vägen ut till skogsängen tänker jag “låt det finnas prästkragar, snälla låt det finnas prästkragar” och där står de på ängen som små solar.

Midsommarafton prästkragar - reaktionista.se

Midsommarafton blomsteräng - reaktionista.se

Kransbindning och jordgubbar

Jag samlar klöver, prästkragar, smörblommor, midsommarblomster och små ormbunkar i mina händer. Jag går in i dungen där jag vet att jag får vara för mig själv bortom andra människors blickfång. Där möts jag av fågelsång och duvors hoanden när jag breder ut filten över det höga gräset och smörblommorna.

Midsommarafton - reaktionista.se

Midsommarafton blomsteräng - reaktionista.se

Blommorna åker ner i den medhavda vasen, och jag tömmer en flaska vatten däri. Så börjar jag göra små buketter, såsom jag lärde mig att göra krans i den sörmländska idyllen. Med grön sytråd virar jag samman en krans med gröna strån och ormbunkar som bas.

Midsommarafton kransbindning - reaktionista.se

Midsummer wrath - reaktionista.se

Tadaa! Så mycket mindfulness i att binda krans. Om det inte var för myggen då 😉 Men jag tog lite inspiration av Jonna Jintons myggmeditation.

Midsommarafton spindelväv - reaktionista.se

Jag vilar en stund liggandes på rygg med blicken på de lummiga ekträden och spindelväven. Energin fylls på med vatten och jordgubbar så att jag orkar få till några midsommarporträtt under ekarna. Vår bästa tid är nu.

Midsommarafton porträtt - reaktionista.se

Jag tänker på vad denna plats har betytt genom åren. Hit återkommer jag i meditationer när jag ska hitta ett tryggt rum, och när jag behöver samla kraft. Här har många viktiga vändpunkter i mitt liv fått landa. Här har jag kunnat växa och vila, med vitsippor och bland eklöv, i alla årstider. En del sorg sköljer ur mina ögon när jag vandrar hem igen, i all sin mjukhet.

Midsommarafton porträtt - reaktionista.se

Kvällsbad i ån

Efter en tur hem till katten för insulingiva, lite mer mat i magen och en yogastund är jag laddad för ett dopp i ån. Som jag längtat! Jag cyklar, som vanligt lite för fort, med ljumma vindar i håret längs med tågspår, lupiner och glittrande vatten.

Midsommarafton kvällsbad - reaktionista.se

Och oj så skönt det är. Till skillnad från bad i Mälaren och kallbad under vintern är det här som att kliva ner i en ljummen omfamning. Jag ligger länge och bara guppar på rygg, letar moln på himlen och låter vattnet sluka alla ljud ovanför ytan.

Midsommarafton kvällsbad - reaktionista.se

Midsommarafton kvällsbad - reaktionista.se

Att fira högtider själv

Jag har blivit bra på att fira högtider på egen hand, och för det mesta har dess betydelse liksom mattats av med åren. Det går lika bra att vara själv som med andra. Speciellt när jag trivs gott i mitt eget sällskap. Det blir ju lite vad jag gör det till, tänker jag. När jag cyklade hem den kvällen hörde jag skratten från festerna, men jag såg också ledsna barn som hade blivit dåligt bemötta. Det kan se så bra ut, men hur det verkligen känns inom oss är det viktiga.

Nästa morgon vaknade jag i stillhet och hade jordgubbar kvar till frukosten. Då kände jag bara en stor tacksamhet inom mig, för att jag har tagit mig hit där jag är idag. Att jag är så bra på att ta hand om mig, trots allt.

Midsommarafton kransen - reaktionista.se

Hur var din midsommarhelg?

2 kommentarer

  1. To nourish of their origin the thirst
    many tears are longing temporarily.
    But only few long forever for the source
    that was the origin of their purity.

Kommentera