Inlägget innehåller reklam för Lamp24.se. Samtliga produkter är valda av mig och åsikterna är mina egna.

Letar du efter inspiration till sommarbalkongen? Längtar du som jag efter att få flytta ut i värmen med växtfamiljen? Låt mig måla upp bilden för er: Förmiddagens värme och kvällarnas svalka. Växterna som sträcker sig mot solen, allt högre. Solmogna tomater i alla färger. En solvarm katt som stryker sig mot mina solbrända ben. Ett svalkande glas iste i min hand. Tända ljus i nattens dunkelhet.

Så är inte riktigt läget efter vintervädrets slitage. Balkongen behöver extra omsorg. För att den stämningen ska infinna sig behöver jag ge min balkong lite extra omsorg. Efter vintern är den sliten av väder och vind. Mitt balkonggolv i trä behöver en tvätt med linoljesåpa, vilket jag också tänker skura väggarna med när orken finns. Det säkrar en mysig doft av varmt inoljat trä och är bra för miljön. De små fröna i fönsterbrädornas drivhus blir plantor och ska snart flytta ut i solen på hyllorna.

Jag hade kunnat stanna där. Men så tänker jag, att om jag fick drömma… hur skulle balkongen se ut då? Jag har plockat ihop en liten moodboard till er med mina favoriter för sommarbalkongen. Hoppas ni gillar det!

Önskelista till sommarbalkongen - reaktionista,se

1 | En stor dröm är att ha ett vackert högt skåp som ett växthus längs husväggen, fyllt med grönska. Kanske går det att göra ett eget med gamla fönster eller ramar, så som Anna María gjorde?

2 | Klätterväxter på balkonger gör verkligen något med atmosfären. Jag har länge drömt om en slingrande murgröna längs väggen. Nyligen såg jag ett tips om klättervildvin i kruka och det är i alla fall halvvägs till drömmen.

3 | Woodwick skapar ljus som sprakar som en brasa. Stämningen infinner sig omedelbart.

4 | Bevingade varelser har alltid varit en detalj i min inredning. Dessa bedårande trollsländor som lyser av solceller vill jag placera bland blommor och tomatplantor. Det finns även fjärilar att välja på via onlineshopen på Lamp24.se.

5 | Nya nättare utemöbler som detta kaféset i grönt skulle passa fint på min balkong. Jag har idag en möbel bestående av två trädgårdsstolar med en bordsskiva emellan som är väldigt fin och bekväm, men den tar också väldigt mycket plats.

6 | Den här drömmiga hammockstolen skulle jag vilja göra och hänga upp i ett hörn. Perfekt för läs- och skrivstunder eller pauser i skuggan. Tillräckligt instabil för att katten inte ska sno den för mig 😉

7 | Jag vill fylla hela balkongen med solcellslampor då uppfinningen i sig är så genial! Jag föll pladask för denna solcellslykta med mosaik från Lamp24.se, som ger ett varmt sken i sommarnatten.

8 | Tomatplantor som växer sig höga på mina hyllor av lastpallar som ramar in kortväggarna. Gula, lila, svarta och röda tomater. Och många andra plantor så klart, kryddor m.m.

9 | En knoppbräda för att hänga upp verktyg och knippen av kryddor på tork, likt badrumshyllan jag skapade förra året.

10 | Stora rymliga balkonglådor i trä med sommarblommor som tagetes och stjärnöga. Snart ska ni få se hur mina blev till!

Hur skulle du inreda en sommarbalkong om du fick drömma fritt?

SparaSpara

SparaSpara

8 kommentarer

  1. Men ja! Så mycket fint! Fixade med min balkong i helgen, är inte på långa vägar färdig men längtar så. Är så peppad på lång säsong nu när jag också har en inglasad med infravärme – total lycka!

  2. Jättefint och så inspirerande 😍 Älskar att drömma om en fint inredd balkong- så mycket sommarkänslor i det!! Plus mysigt med ett lite begränsat utrymme liksom. Tack för fint inlägg!

    • Tack bästa! Ja jag har inte tänkt på det förut, men ja det begränsade utrymmet gör verkligen skillnad. Minns när jag drömde om att bo i en liten etta för att det skulle vara så kul att inreda den och krävas mycket strategitänk. Det är nog så nu med, men för balkongen.

  3. Alltså blir sååå sugen på att börja inreda vårt trädäck nu!! Men här är det fortfarande vinter… Får kika på vad man behöver införskaffa fram tills det blir lite varmare. Måla upp en drömbild precis som du <3 Tack för de fina tipsen!

    • Så märkligt vilket långt land vi lever i ändå. Helknasigt att tänka att det är vinter hos er nu! :p Drömbilder är fint att ha. Och bara ordet “trädäck” ger mig tusen sådana. Tack hjärtat!

Kommentera