Hej ni fina! Det var någon som blev förvånade när jag la upp ett foto av en akvarell på Instagram i veckan. Jag visste inte att du målar. Vet ni? Det visste inte jag heller.

I somras fick jag en intensivkurs av Alicia, akvarellkonstnären. Redan då var jag lyrisk och kallade mig en “ny Lars Lerin”. Haha, ja dramatisk har jag alltid varit. Hybrisen var mest på skämt, men det fanns också en gnista i det som var sann. Ni vet när barn gör saker och tänker att de är bäst i världen? Så kan jag känna helt genuint ibland. Jag bejakar den sidan trots att mitt vuxna jag vet så kallat “bättre”. För vad skadar det någon att jag känner mig riktigt stolt och nöjd med något jag har gjort?

I onsdags sa jag samma sak, och jag kände mig verkligen nöjd. I de enkla målningarna kan jag verkligen känna mig nära motiven. De där känslan får styra. För jag har ju faktiskt målat i flera år, men jag har aldrig tagit det på allvar. För målandet är inte allvar för mig. Det är lek. Lek är det allvarligaste som finns. I leken får det allvarliga vara ifred.

Så jag målade igår igen. Lite vatten, lite färg och ett hushållspapper. Och så lät jag det ta plats i min veckoplan. För att mitt inre barn blir glad av att måla. Om det betyder att jag är en ny Lerin så är jag kanske det. För mig själv får jag vara det.

Bullet Journal vecka elva - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | gruppmöte för planering av projektarbete, ta mig till sjukhuset för min första blodgivning och sen får jag se hur jag mår efter det och vad jag orkar då.
tisdag | möte på stadsmissionen på morgonen, gruppintervju för sommarjobb på eftermiddagen (håll en tumme!).
onsdag | handledning på förmiddagen och fortsatt projektarbete efteråt.
torsdag | projektarbete, ev. träff igen på stadsmissionen.
fredag | möte på förmiddagen, slöjda på eftermiddagen och meditation på kvällen.
lördag | tom dag för vad som behövs. antagligen vila och studier.
söndag | årsmöte för Fi Sörmland i Gnesta. jag kandiderar som ordförande och ska leda en process i att ta fram budget och arbetsplan för kommande år.

 

Vad kan du känna dig “barnsligt” stolt över?

2 kommentarer

  1. Åh, jag blir så evigt glad av detta! Hoppas du får tid med väldigt mycket mer måleri i vår och sommar. Jag känner en sån energiladdning när du målar!

Kommentera