Tack alla som svarade på min bloggundersökning! Hela 45 personer har svarat! Det har tagit tid att smälta er respons, för jag börjar helt ärligt mest gråta av glädje och tacksamhet. Här ska ni få en genomgång av vad ni tyckte sammantaget och hur jag tänker om era svar. Ni ska veta att jag tar till mig varenda ord.

Kortversionen

Sammanfattningsvis är det orden “ärlig”, “viktig” och “tänkvärd” som återkommer oftast. Ni upplever att bloggen hjälper er, inspirerar till medveten närvaro, skapar känslor och stärker självmedkänsla. De inlägg ni uppskattar mest är personliga texter och stjärnögonblick. Annat bloggen ger er är möjlighet att reflektera, inspireras till kreativitet och nya perspektiv. En kritik var att det är svårt att hitta kommentarsfunktionen (jobbar på det). Över 30 önskeinlägg kom in på de teman jag redan skriver om, men också önskemål om mindre ambitiösa inlägg och nära vardagen. I stort sett allt inspirerar mig och följer vad också jag vill med bloggen.

Vilka är ni som läser bloggen?

Den yngsta av er är runt 20 år och den äldsta över 60 år. Ni är flest i åldern 26-30 dvs min egen ålder. Det varierar stort hur länge ni har läst min blogg. De flesta har läst över ett år och många i flera år. En del av er har precis hittat hit och andra har följt mig sedan innan reaktionista-tiden, dvs för över 9 år sedan. Imponerande vilken spännvidd!

Nästan hälften av er har hittat hit via en annan bloggare, vilket jag tolkar som att bloggvärldens sammanhållning får effekt även på det området. Glädjande! Extra roligt är ni som kommit hit på vägar jag inte ens hade tänkt på, som via Facebookgrupper och så den självklara som jag missade: Monthly Makers <3

Solnedgång i vintern - reaktionista.se

Era beskrivningar av bloggen

De ord ni använder om min blogg gör mig så rörd att jag har fått läsa dem ett i taget med andrum emellan. Många meningar som ni skriver läser jag med tårar i ögonen. Det vanligaste ordet ni har skrivit är ärlig. Ett annat tydligt mönster är stämningen ni beskriver: inspirerande, varm, personlig, vacker, tröstande, hoppingivande, trygg, nära, sårbar/skör och stark. Att det också ger ringar på vattnet hos er är något jag läser in i ord som viktig, hjälpande, insiktsfull och tänkvärd. Att få beröm som “välskriven” flera gånger om och ord som “en speciell röst” gör mig så stolt. Att medveten närvaro, kreativitet och reflektion återkommer visar också att jag når ut med det jag vill, vilket ju är en av de viktigaste inputs jag kan få.

Topp 10 uppskattade inlägg
 1. Personliga texter
 2. Stjärnögonblick
 3. Personlig utveckling
 4. Naturfoto
 5. Utmattning/fibromyalgi
 6. DIY
 7. Medberoende/dysfunktionella familjer
 8. Vardag
 9. Politiska texter
 10. Skrivande

Luddbollen Asla - reaktionista.se

Varför återkommer du? Vad ger det dig att läsa bloggen?

De flesta läser här för att lära sig mer, få nya perspektiv, för att reflektera och känna igen sig. Många kommer tillbaka för att inspireras, både av DIY och annat mer personligt innehåll. Ni kommer hit för att följa mig och mitt liv och ha kontakt med mig. Här hittar ni lugn och frid, får en positiv boost, blir peppade och berörda, känner er mindre ensamma och hittar styrka och stöd. Det är tydligt att många av er använder bloggen till precis det ett av mina mål är: som självhjälp. Ni kommer hit för att få självmedkänsla, komma närmare er själva och för att känna och ladda värme. Också här återkommer ordet “äkthet“. Ni återkommer till mitt skrivande och språk och att jag vågar prata om det som är tungt och skört. Här påminns ni om livets sårbarhet, skönhet och vad som är viktigt. Som Asla till exempel – som också är ett dragplåster.

Vilka ämnen ni vill se mer av – topp 10
 1. Mål och personlig utveckling
 2. Kreativitet
 3. Att vara introvert och högkänslig
 4. Självhjälp
 5. Posttraumatiskt stressyndrom
 6. Relationer
 7. Kroppskännedom
 8. Meditation och andlighet
 9. Bullet Journal
 10. Medberoende/dysfunktionella familjer

Swedish woods - reaktionista.se

Sånt som stör i er läsning

Ni önskar er kortare stycken vilket jag ska tänka mer på. Ni vill gärna ha inlägg i ett flöde efter varandra och att det är svårt att hitta kommentarfunktionen. Jag undersöker om det är möjligt att ändra i temats design och ska be om hjälp med det om jag själv inte kommer på hur. Jättebra synpunkter! Ni har också sagt att det tar tid att ladda sidan och att det ”händer” väldigt mycket på sidan. Jag har försökt ta bort en del i sidopanelen för att underlätta detta. Tycker ni att det har blivit bättre?

Ett annat önskemål var att skriva mindre om dysfunktioner och problem. Det är svårare att möta, eftersom bloggens syfte är att belysa de problemen och våga prata om det. Det finns så många andra bloggar som tar upp andra frågor men det här är inte en av dem. Eftersom min bakgrund, mitt liv idag, mitt politiska intresse och mitt framtida yrke cirkulerar kring de frågorna kommer också det fokuset vara tydligt här.

Kaffe med lakritspepparkaka - reaktionista.se

Önskeinlägg

Totalt gav ni mig över 30 olika uppslag för inlägg, och flera av förslagen kommer nog behöva delas upp i fler inlägg! Överväldigad av den responsen, tack! Ni är så fina som fortsätter överösa mig med beröm genom hela undersökningen. Blir så tagen <3

Ni vill lära känna Asla bättre, är nyfikna på Daniel (på gång!), vill se mer av mina växter och min kreativitet. De två sistnämnda har jag behövt vila lite från för att få ny kraft, men det är på gång nu.

Ni vill att jag skriver mer om fibromyalgi, gärna kopplat till träning. Det ska jag ta som motivation till att hålla i träningen jag gör just nu så kan jag skriva om svårigheter och hur jag tänker längs vägen. Mina erfarenheter av ACT vill ni också höra mer om. Det kan ni också läsa mer om i mina inlägg om mål.

En serie inlägg som jag själv jobbar på är om självhjälp och vad som har hjälpt mig hit, framför allt med fokus på trauma och självmedkänsla. Medberoende har ett självklart inslag i detta. Jag har länge klurat på hur jag ska kunna berätta mer om vad som har fått mig att må bättre. Det är ju så många delar i det. Så just därför kanske det är så jag kan ge det vidare: i flera delar. Bland annat om hur jag har hittat styrkan i mig själv.

Yoga och meditation vill ni ha mer av. Något som gjorde mig extra glad var önskemål om inspelade övningar med kroppskännedom, meditation och självmedkänsla. Det har jag själv haft som en idé men varit osäker på intresset för. Nu är jag taggad att göra ett försök! Alltså, vad skulle jag göra utan er input? Så mycket ny kraft ni ger mig!

Ni önskade också att jag ska dela med mig av mina erfarenheter av självskadebeteende, psykiatri, att dras till destruktiva relationer, hur en prioriterar introverta behov i förhållande till omgivningen och att överleva i dagens kalla individcentrerade samhälle

Fler önskeinlägg var drömmar, socionomrollen, planering, stresshantering, hur jag är feministisk i vardagen, att hitta sin klädstil och ett foto i timmen (som ni fick ett inlägg om förut). Jag fick även ett förslag om att göra kortare texter, som små dagboksinlägg/stunder som kan väcka tankar, kanske i poesiform. Jag gör något liknande på instagram ibland, men jag tänker att en mellanvariant på bloggen hade varit jättefint.

Wilda - in golden autumn light - reaktionista.se

Ni är viktiga

Allt sånt här gör att jag kan ge er bättre innehåll, och mer riktat innehåll. Det finaste är nog att märka hur era svar sammanfaller helt med vad jag själv har för ambitioner, idéer och driv. Om jag någonsin tvivlar på att det jag gör når fram så ska jag återkomma till era ord. Starkare bevis än så finns inte. Jag kan inte nog tacka er för att ni är här och vill ta del av det jag gör. <333

Bloggmål och intentioner 2018
 • Skriva en serie om självhjälp utifrån de verktyg och strategier jag har använt för att må bättre och bli bättre vän med mig själv.
 • Lyfta gamla inlägg från arkivet mer.
 • Skriva fler kortare inlägg närmare min vardag.
 • Skriva om att vara introvert och högkänslig.
 • Utveckla bloggdesignens användarvänlighet.
 • Regelbundna inlägg med DIY och kreativitet.
 • Spela in guidade övningar med fokus på närvaro och självmedkänsla.

TACK för att just du är här. <3

10 kommentarer

 1. Vad fint du har sammanställt och reflekterat över svaren du fick in! Tycker det stämmer på pricken med hur jag uppfattar bloggen och dess syfte i alla fall 🙂 Nu blir jag också sugen på att göra en undersökning! Spännande med inspelade meditationer och kroppsövningar, det skulle jag också gärna ta del av <3 Tack för ett du driver en så grym och inkluderande plattform fina du!

  • Vad kul att du ser det för det var EXAKT min känsla och bättre bekräftelse än så finns ju liksom inte. Tusen tack för dina fina ord. Fint att du också vill ha inspelningar 😀 <3

 2. Spännande! Kul att läsa! Jag har en till önskan: jag vet att du har fotat bröllop, om du har några tips läser jag gärna 😀

Kommentera