Det är inte ofta jag delar med mig av den konkreta vardagen så här nära, men jag ville verkligen göra det nu. Så, följ med mig under en onsdag mitt i mars 2019. En dag med påtaglig värk, handledning, fina kurskamrater, en gosig katt, Bullet Journal och kvällsrutiner. Alla dagar har sin unika komposition.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

7.00 Vaknar av väckarklockan med gårdagens smink under ögonen, säger godmorgon till sambon och vaknar långsamt till i ljuset som smiter in bakom rullgardinen.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

8.00 Äter frukost framför nyheterna: grönkålssmoothie och kaffe. Planerar dagen i min Bullet Journal och tar dagens tarotkort: Four of Pentacles. Ett löfte om stabilitet och trygghet inför dagen.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

9.00 Går iväg mot skolan i slaskväder efter att kroppen har låst sig några minuter precis innan. Jag har lyckats lugna ner systemet och låter rörelserna vara långsamma på vägen. “Det är lugnt” fortsätter jag upprepa för mig själv och andas djupt.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

10.00 En timme har gått av handledningen och än så länge finns det ork. Jag ritar en blomma i min Bullet Journal och skriver ner det jag vill ta med mig.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

11.00 Det är snart dags att berätta om hur det går för oss i vårt projekt och få input på det. Min kropp värker och jag står upp för att det inte går att sitta längre. Det känns som om jag har hög feber och brännskador. Jag vill ur min kropp, men lyckas hålla mig närvarande.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

12.00 En välbehövlig lunch. Jag värmer matlådan med svamprisotto och äter den medan vi börjar prata om handledningen i projektgruppen.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

13.00 Jag berättar om att jag ska skriva klart min bok snart och vi kommer in på att jag tycker om att läsa högt för andra. Denise lutar sig tillbaka, blundar och säger “läs för mig”. <3

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

13.40 Jag tar mig hem via några mysiga gränder och tunnlar.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

14.00 Jag kommer hem och hälsar på Asla och sambon innan jag tänker igenom vad jag behöver och vill göra resten av dagen.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

15.00 Jag läser i boken om Bullet Journal-metoden och skriver ner små anteckningar om sådant jag vill ta med mig vidare.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

16.00 Jag rensar böngroddar som har groddats klart och nu får flytta till fönstret för att få lite fin färg. Det är första gången jag groddar bönor så jag följer instruktionerna slaviskt. Eller nja… inte riktigt kanske.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

17.30 Det blir middag framför skidskytte på TV och jag försöker hålla mig sysselsatt för att inte tänka för mycket på smärtan. Det går inte så bra denna dag.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

18.30 När sambon har åkt iväg på innebandyträning vattnar jag växter och frågar efter kurslitteratur till nästa kurs. Jag kollar mailen på slentrian och ser att jag har fått ett nytt studieresultat rapporterat. Tentan. Det är som om hjärtat blir en bultande knut i bröstet. Jag är godkänd och blir besviken på att jag blir besviken. Jag vill känna mig glad.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

19.30 Jag läser in mig på samhällsvetenskapliga metoder och kikar på vad vi kan använda i den del jag ska skriva i vårt arbete.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

20.30 Jag kämpar med att få upp dagens bild i #fotoutmaningmars2019 på Instagram, men det verkar helt omöjligt. Det visar sig att både Facebook och Instagram laggar på grund av uppdateringar.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

21.30 Jag har kikat lite på filmen “Roma” på Netflix när Daniel kommer hem lagom till min kvällsfika. Det är dags att gå till sängs snart.

Ett foto i timmen mars 2019 - reaktionista.se

22.30 Innan jag släcker lampan bredvid sängen delar jag och Daniel dagens stjärnögonblick, tre var. Jag skriver ner dem ett och ett i min Bullet Journal, fyller i 5 av 6 pixlar i min habit tracker och spelar slut mina liv i Candy Crush innan jag somnar gott och efterlängtat.

6 kommentarer

  1. Så fint att följa med dig genom en hel dag och så värdefullt att få ta del av vardagen med värk. Det synliggör och gör det enklare att förstå och bättre kunna stötta. Jag hoppas de kommande dagarna är mer skonsamma mot dig och att en lugn, skön och äventyrlig helg står framför dig. Kram!

    • Tack snälla. Vad fint att du säger det, för det förstod jag inte själv när jag skrev det. Tack för din omtanke min vän! <3 Kram

  2. Åh vad jag gillar sådana här inlägg! Det känns som man kommer så nära och får chans att lära känna på ett nytt sätt. Så himla mysigt att få hänga med på din dag och att du delar med dig av både fina stunder och mindre härliga saker. Som Alicia skriver gör det att man enklare förstår. Att man ser konkret och vardagligt det du annars går in på mer i detalj. Blir ett så himla bra komplement!

    • Jag blir så himla glad av dina ord! Det är så fint att få en blick utifrån på något som jag inte ser eftersom jag lever mitt i det. Tack för att du läste och speglade mig i din blick. <3

  3. Vad fint att få följa med dig under en dag! Både de bra och det lite tuffare delarna. Hoppas kroppen är lite snällare mot dig nu! Den där ihållande värken är väldigt slitsam!

    • Tack! Vad fint att du uppskattade det. Ja, för det mesta har jag en hög acceptansnivå som hjälper mig att orka och då tar det inte så mycket. Men när vädret är orsaken är det svårare att hantera. Tack för din omtanke!

Kommentera