Förra veckan fick jag ett paket med tema Bullet Journal. Att få paket är ju något alldeles extra bara det, men det här träffade så rätt att jag ville hoppa och studsa (och gjorde nog det också)! Det var Volante förlag som ville uppmuntra mig inför det nya året, och det lyckades de verkligen med! För att vara tydlig: jag är inte sponsrad. Jag vill bara helt genuint och från ett glatt hjärta säga: TACK! och så vill jag så klart fortsätta berätta för er om varför Bullet Journal är en livräddare för mig.

Bullet Journal-paketet som sätter guldkant på tillvaron

Paketet innehöll boken “Bullet Journal metoden” av Ryder Carroll – själva grundaren till metoden och min absoluta husgud just därför. Mer om det strax. Paketet innehöll också två bedårande fina anteckningsböcker, en guldpenna (!!!) och en klassisk svart penna + ekologisk choklad (!!!). Färgmatchningen var så vacker att jag bara gapade. Inslaget i gult papper, med gulddetaljer på varje ting kändes det som om jag hade vunnit första pris. Guldpennan ska få markera stjärnögonblicken framöver. Det kändes så självklart!

Ja, vem blir inte alldeles tossig av detta? Som om min bästis hade skvallrat 😉 Vad önskar du att du fick hem på posten?

Paket Bullet Journal Volante förlag - reaktionista.se

Bullet Journal metoden

Och boken, den sträckläser jag just nu. Vid sidan av för jag anteckningar om mina tankar och sådant jag vill ta med mig vidare. Jag kan inte börja förklara vad den här metoden har betytt för mitt välbefinnande och min självkännedom. Det får helt enkelt bli ett senare inlägg.

Jag märker för varje sida hur jag sitter och bara nickar för mig själv. Jag startade igång efter en snabb titt på bulletjournal.com och sen var jag fast. Jag har hållit på i några år nu. Varje boksida sätter ord på den resa jag har gjort med den här metoden. Att grundaren har ADD-diagnos förvånar mig inte. För mig hjälpte metoden både när jag levde med PTSD, i mitt liv som utmattad och även de dagar som inte begränsas av detta. Struktur och reflektion är mina grundpelare.

Om du känner att livet och dina tankar far iväg med dig kan Bullet Journal vara ett sätt att stanna upp och greppa tag i det som är viktigt. Det har det varit för mig, och för många många andra. Jag återkommer med en hel recension när jag har läst ut den.

Om du har testat Bullet Journal, på vilket sätt har det hjälpt dig? Eller kände du att det inte var din grej? Hur kom det sig? Det vore intressant att ta del av era erfarenheter.

Bullet Journal - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | introduktion “Social utsatthet och ohälsa” kl. 10-13, sen ska jag handla och laga mat + förhandla om samarbeten och blogga.
tisdag | LANSERING! och sen: sätta upp en studieplan för den nya kursen, blogga och ta en längre promenad.
onsdag | föreläsning kl. 10-13. Skypemöte med socialutskottet för Fi kl. 19-21.
torsdag | föreläsning kl. 10-13. läsa litteratur och kanske skapa något efter det.
fredag | föreläsning kl. 10-13. meditation på kvällen.
lördag | hålla dagen öppen och om det känns bra ska jag ta dagen för skrivande.
söndag | planera kommande vecka och bara vara.

*

Idag börjar jag en ny kurs, men har som ni ser i övrigt en väldigt lugn vecka framför mig. Imorgon är tanken att jag och en bloggvän ska lansera något som vi båda har längtat efter länge, där också du är inbjuden om du vill. Håll utkik här imorgon alltså!

4 kommentarer

  1. Vad härligt! Jag är dålig på att använda den i perioder, men vad mycket bättre jag mår när jag gör det! Särskilt för att strukturera upp mitt arbete, vad vill jag göra och när ska jag göra det. Så mycket effektivare dagar när jag bara bockar av grejer jag planerat i förväg än om jag går och väntar på inspiration och vad jag ska hitta på idag!

  2. Fiiiint! Jag fick samma bud och blev precis lika sprittande glad. Som microinfluencer utanför storstan är ju buden inte många heller så kändes ju enormt lyxigt och kul bara det. Läser också boken nu och det är så kul att fördjupa sig i bakgrunden till metoden. Som gjort så mycket även för mig och mitt välmående!

    • Åh vad roligt! Ja jag håller helt med. Så häftigt att du känner samma sak. Jag är så glad att metoden har fått sådan spridning. <3

Kommentera