BlåsipporBlåsippa vitCerise hepaticaHepaticaCerise hepaticaHepaticaWoodsLight hepaticaVit blåsippaHepatica lightHepaticaHepaticaBouquet hepatica

Regnet smattrar mot fönstret, febern har sjunkit men tröttheten ligger tung i kroppen. Då kändes det extra fint att se tillbaka på den symfoni av blåsippor som uppenbarade sig i tisdags. I en solig backe fanns det minst fem olika nyanser av blåsippor. Cerise, vita, svagt lila, skarpt lila, blålila och någon mellanvariant. Vilken fröjd för ögat!

Vi fortsatte längs skogskanten och där i ljuset som silade in mellan träden fanns det ännu fler. Som hela rabatter av vårblommor. Får ni inte nog av dessa kan jag tipsa om dessa inlägg från förra året som har gett mig hopp många mörka vinterdagar: Vi vänder oss mot solen och The relief of spring.

 

 

4 kommentarer

  1. Ljuvliga blåsippor! Att de kan ha oändligt många olika nyanser la mina barn märket till när vi vandrade i bergen häromdan. De hittade blåsippor med en massor olika nyanser och frågade mig o de var samma sort men det vet jag faktiskt inte. Jag antar det, vet du?

    • Jag tror att det är samma sort, eftersom bladen är lika på alla nyanser och jag har inte fått fram någon annan information på mina efterforskningar, men visst känns det lite märkligt att kalla cerisa och vita blommor för blåsippor? Minsann!

  2. Jag hoppas på att kunna fota blåsippor imorgon. Och visippor. Tussilago har jag inte Heller hunnit med. Bara klosterliljor. Får se om sonen går med på en stund i skogen imorgon. Kram och krya på dig

    • Håller en tumme! Jag har också missat tussilago. Klosterliljorna var ju alldeles magiska! Så fina. Kram

Kommentera