När jag var i huvudstaden senast träffade jag Eriq, en vän som jag alltid har långa viktiga och givande samtal med. Det var efterlängtat och jag skulle äntligen få besöka det omtalade Femtopia. Galleri och kafé med vegansk och feministisk inriktning i Hornstull. Gilla dem här.

Untitled

Vi hälsade på den trevliga personalen som Eriq kände väl eftersom han har jobbat här. Det var dags för lunch och jag beställde en grillad smörgås och Eriq en dagens gryta. Rekommenderar smörgåsarna! Mumma!

Untitled

Till det behövde jag självklart en kaffe, koffeinnörd som jag är. Med Oatlys havremjölk fick latten en extra fin smak. Och dryckesbaren var så snygg i sig, med pluspoäng för “Male tears”- vatten. Smakade lite extra bittert av någon anledning, hehe.

Untitled
Untitled

Vi kikade runt i galleridelen innan vi gav oss iväg på promenad. Så mycket snygg feministisk konst. Kraftfullt, färgstarkt och inspirerande. Självklart fanns det pennor och papper för egna spontana alster.

Untitled
Untitled

Gillade det här utrymmet så mycket. Om jag hade haft råd hade jag lätt köpt hem något konstverk. Stick dit och kika vet ja!

Untitled

Vi hade en stund över innan min brudmiddag skulle börja och bestämde oss för att vandra över Liljeholmsbron. Många minnen från förr, när jag bodde i den här delen av Stockholm, dök upp och trots att det var ett annat liv finns det sånt jag saknar. Som Tantolundens vidsträckta gräsmattor, trafikljuden som aldrig tystnar och VATTNET. Vattnet som finns där hela tiden, nära och livgivande. Nu är det inte ens ett år kvar tills jag blir sambo med Stockholm igen.

Untitled
Untitled

3 kommentarer

  1. Vilket inspirierande ställe! Gillade verkligen att det fanns penna och papper för spontana alster 😀

  2. Pingback: 2015 | oktober, november, december. | REAKTIONISTA

Kommentera