Jag kliver in genom dörren precis när siffrorna slår om till 8.30. Med andan i halsen och en inre röst som säger “fröken sista minuten” med kärlek. Jag har ju skogstempot i kroppen, inte stadstempot. Det går igång direkt. Jag får en låstagg och en mapp med bra information från administrationen. Det ligger en telefon där också. Med ett eget telefonnummer.

Mina handledare känns sådär starka som jag önskar att jag ska kunna bli. Det gör mig lite nervös men det är bra. Vi går upp till vårt team. I kontorslandskapet finns ett skrivbord som är mitt, med ett eget skåp med pärmar.

Under fikastunden skämtar jag om att vi kommer att hinna tröttna på varandra under 20 veckor. Det kommer inte ut som jag tänker mig. Det låter inte som ett skämt när man är så här nervös. Första dagen. Asplövet i bröstkorgen.

Augustiskogen - reaktionista.se

Jag hälsar på säkert 30 personer under några timmar. Minns ett namn, glömmer fem. Tappar koden till taggen, både den fysiska lappen och i minnet, får en ny av glada administratörer. Kinderna hettar och intrycken kokar i huvudet. Just då är jag glad att jag har korta dagar.

Mitt i dagen går jag iväg till högskolan för att berätta om det projekt vi gjorde om hemlöshet i våras, för de som ska läsa den kursen nu. Adrenalinet rusar och kinderna hettar. Vi kör över tiden men det är okej. Det känns skönt att ha Denise vid min sida den här första dagen. Om så bara en liten stund över en lunch.

Augustiskogen - reaktionista.se

Sen tillbaka igen, till det okända nya. Jag går igång på kaffe och kalendersystemet. Det pirrar i magen av tanken på att lägga in mina tider i kalendern. Imorgon ska jag läsa metodstödet för att bedöma barns behov. Och lägga in tider i kalendern.

Jag lär mig ett nytt namn, glömmer fem. Imorgon kanske jag lär mig ett till. Imorgon är min andra dag. Jag ska samla på mig 80 dagars erfarenhet av utredningsenheten ungdom den här terminen. En dag i taget. Sen kommer jag nästan att vara en fullblodig socialsekreterare.

6 kommentarer

  1. Heja dig som klarat av första dagen! Känner verkligen igen mig i den där känslan av första dagen, alla intryck och att känna sig lite för nervös för att klara av ett faktiskt skämt. Står inför en första dag själv imorgon, och är lite nervös. Men det är tack och lov bara föreläsning, så det ska nog gå bra. Kram på dig <3

    • Ja hjälp vad nervositet kan göra med en. Men gårdagen var bättre och jag kunde känna fötterna mot marken. Önskar dig en fin terminsstart och hoppas att det blir riktigt bra, Bea. Stor kram! <3

  2. Fin beskrivning på all nervositet och pirr.

    Börjar skolan på deltid den 7 september och jag är så nervös redan att det känns som att jag ska kräkas.

Kommentera